15.3.2018

Älä ole niin aikuinenOlen markkinointiviestinnällisessä kriisissä. Molemmat ipanat ovat sitä mieltä, etteivät missään tapauksessa halua kasvaa aikuisiksi, koska se on pohjattoman tylsää.

Kaikki lähti synttäreistäni.

Olin helmikuun alussa pyytänyt kavereita meille skumpalle ja kakulle synttäreideni kunniaksi. Snadi oli erittäin ilahtunut siitä, että pidän vihdoinkin kaverisynttärit ja kyseli, millainen teema mahtaisi olla. Että onko ongintaa ja disco.

No ei ollut. Kerroin, että ajattelimme syödä juustoja ja jutella.

Silmien pyörittely oli pökerryttävää. Tämä ei ollut hänen mielestään missään määrin juhlintaa.

Toiseksi Snadi oli nähnyt kaupassa hiuksiin suihkutettavaa pinkkiä väriä. Hän kysyi, tiesinkö, että sellaista on olemassa. Myönsin tietäväni. Tyyppi puhisi kiukustuneena ja kysyi, miksen sitten käytä sitä. Samaan hengenvetoon hän tiedusteli, miksen mene leijulaudalla töihin, käytä luomiväriä, hanki kolmea koiraa ja syö joka päivä karkkia, vaikka voisin.

Skidi komppasi ja sanoi, ettei ikinä halua kasvaa aikuiseksi. Hän ilmoitti tietävänsä vain yhden ei-tylsän aikuisen ja se on Muita Ihania -blogin Tiina.

Ymmärrän. En ehkä maalaa aikuisuudesta kovin vetovoimaista kuvaa. Se, että saan kuukausipalkkaa ja olen periaatteessa vapaa tekemään mitä vain, ei varsinaisesti näy missään muussa kuin säännöstelemättömän ruutuajan määrässä. Ja kersat näkevät lävitseni. En käytä aikuisuuttani sataprosenttisesti hyväksi. Voisin tehdä paljon hauskoja asioita, mutta. Hyvin monessa asiassa tosiaan tuntuu olevan se mutta.

En uskalla leijulautailla, sillä jos kaadun, kuolen.
Kai sitä voisi joskus laittaa luomiväriä, mutta omistan vain yhden 90-luvun paletin ja senkin vaahtomuosivellin on murentunut hötöksi.
Ja olisihan se koira kiva, mutta kun sille on toistaiseksi hirveän vähän aikaa.Karkkihommasta en sanonut mitään. Siinä asiassa olen onnistunut säilyttämään lapsuuteni, mutta toisaalta en voi paljastaa sitä kersoille. Umpikuja.

Yritin kertoa, että ennen lapsia elämäni oli vielä tylsempää. Nyt sentään käyn Linnanmäellä kerran kesässä, syön pannaria säännöllisesti, rakennan lumiukkoja ja pelastan kastematoja tieltä. Tässähän pitäisi ihan kiittää kersoja siitä, että ne ovat pelastaneet minut totaaliselta käytännönläheisyys-järkevyys-ankeudelta.

Ja sitten uhosin, että laitan seuraaville synttäreille luomiväriä. Ja pidän ne suosikkiohjelmani teemalla! En malta odottaa, millaisia hauskoja ohjelmanumeroita nämä tulevat Kymmenen uutiset -synttärini sisältävät! Loppukevennyksen nyt ainakin.

24 kommenttia:

 1. Suosittelen luomiväreihin Inglotia ja jotain kullansävyä! Toisin kuin joku sininen, kulta ei pomppaa vaikka sitä olisi reilumminkin, mutta on silti näyttävä. Inglotilla hyvät sävyt ja auttavat kokoamaan sopivan paletin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mähän en siis kertakaikkiaan osaa käyttää luomiväriä (enkä huulipunaa), joten tämä työmaa alkaa ihan perustuksista. ;) Mutta onko tuolla luonnonkosmetiikkaa? Voisin käydä tsekkaamassa jos on. Se 90-luvulta peräisin oleva palettini alkaa monella tapaa huonossa hapessa. (Tähän se silmänsä peittävä apina-emoji)

   Poista
  2. En tiedä onko luonnonkosmetiikkaa, mutta sain siskolta kyseisen puljun paletin ja sen myötä alkoi minulla eka kertaa luomivärin käyttäminen. Se metallinhohto jostain syystä tekee sen, että sitä väriä ei tarvii laittaa ihan niin millintarkasti kuin jotain mattaruskeaa, puhumattakaan jostain värikkäistä. Ne myös kokoaa paletin ostajalle sopivista sävyistä.

   Poista
 2. Ei saa olla tylsä! Aivan hyvin voi aikuisetkin synttäreillään järjestää aarteenetsintää ja mäiskiä riemuissaan yksisarvis-piñataa palasiksi. Tai löytää pihakuusen alta upouuden fillarin ja innostua livistämään koko päiväksi metsäpoluille uuden pyörän innoittamana. Minä tiiän, oon koittanu!

  Itsehän ostan myös säännöllisesti, eli aivan liian usein budjettiin nähden, uusia legopaketteja ja rakennan ne aivan itse. Ja tänään ostin lohtupehmonallen kamalan lääkärikäynnin jälkeen- sekin lapsuuden peruja :D

  Pitää ehkä tehdä pikkujuttuja, mutta usein. Ja syödä paljon karkkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai miten ihanaa! Taidan käydä inspiroimanasi tänään ostamassa itselleni lohtupalapelin :)

   Poista
  2. Mikä edes on pinata? O_O Mutta mä en tiedä mitään parempaa kuin Kymmenen uutiset -synttärit niin kokeilen ensteks niitä.

   Poista
  3. Pinjata on se semmoinen iso katosta ripustettava hahmo, jonka sisällä on karkkia ja kaikkea muuta sopivan pientä ja kamalan sotkevaa. Sitten se hakataan kovalla metelillä palasiksi ja kaikki lentää pitkin maita ja talouden siivousvastaava voivottelee että kuka tämänkin katastrofin järjesti.
   Niitä myydään lelukaupoissa ja näköjään ihan ruokakaupoissakin, just pari viikoa sitten huomasin. Se on kai lähtöisin meksikosta.

   Mutta jos kymppiuutis-synttärit on susta parasta ikinä, niin tottakai kokeilet niitä! Voi olla ihan tosi hauskaa. Muista sitten kertoa miten meni :)

   Poista
 3. Sanoin joskus isommalle että sitten kun on aikuinen saa itse päättää kuinka paljon syö jätskiä ja saa syödä niin paljon kuin haluaa, johon lapsi purskahti itkuun ’mutta sitten tiedän ettei se ole mulle hyväksi!!’

  :D

  VastaaPoista
 4. Kymmenen uutiset synttäriteema kuullostaa ihan huipulta. Mulla vois teemana olla kuuden uutiset ku en jaksa edes valvoa kymmeneen asti��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noita lähetyksiä, myös merisää-synttärit on ihan mahdollinen! Jussarö. Etelä-lounas kolme.

   Poista
 5. Mä ihan innostuin noista syndeistä. Ensin kaikki kokoontuis pöydän ääreen ja sanoisivat vuorollaan "Hyvää iltaa.", sit jokainen kertois oman elämänsä ykkösuutisen ihan muina Pirjonuotioina ja lopuksi kopsuteltais papereita yhdessä. Parhaat läpät siellä uutistoimituksessakin varmasti lentää vasta sitten, kun uutiset on kerrottu joten "virallisen" uutiskatsauksen jälkeen voi koko loppuaika olla sitä kevennystä. Hih.

  Sylvia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!!! Ja sit olis sää eli jokainen kertois lempisäänsä, urheilu eli sellainen uutinen, joka ei nyt ihan hirveesti kiinnosta ketään ja lopuks joku putoais tuolilta. Täykkäriä!

   Poista
  2. Ja kun nykyään saa niitä prinsessoja tuntipalkalla synttäreille, niin näihin tilattaisiin tietenkin Mika Tommola. ;)

   Poista
 6. Haha!

  Muistan kun oltiin perus illanvietossa kavereilla, eli lapsen mukaan "juhlissa" ja lapsi oli kysynyt emännältä, että onko täällä kasvomaalausta. Ei ollut, mikä oli suuri ihmetyksen ja pettymyksen aihe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän! Kyllä nämä aikuisten juhlat ovat pelkkiä pettymyksiä täynnä niille, joille suklaaputous ja aarteenetsintä on normikamaa.

   Poista
 7. Ihana! :D Loppukevennyssynttärit! :D

  Voin kuvitella että lasten mielestä synttärit joissa syödään JUUSTOA on jotain ihan käsittämätöntä. Ajattele. Juustoa!

  VastaaPoista
 8. Heh. Täällä taas aika päinvastainen mielipide, varsinkin teinillä. Enkö voisi näyttää ja käyttäytyä kun aikuinen?!
  Vastaus on ei. Olen ikuinen lapsi joka rakastaa värejä (on ne pinkit hiukset! ).
  Mutta aikuisena saa valita Millainen aikuinen haluaa olla. Sehän siinä on parasta. Pitää vain uskaltaa olla oma itsensä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se juuri on! Aion mennä rohkeasti vain Kymmenen uutiset -teemalla eteenpäin!

   Poista
 9. Musta on nerokas ajatus olla "markkinointiviestinnällisessä kriisissä" omien lapsien edessä - mutta samalla ihan pähkähullu! Eikö kaikkeest parast ole just se, että voi nyt venyttäen sanoa että "nooooh, ymmärrätte sit-ten" ja kun sit-ten kolmenkymmenen vuoden päästä saapuu, hihitellä hihaan kun lamppu syttyy ja juustosynttäreissä on järkeä. Pidätän oikeuden iloita mitämääsanosimisesta!

  VastaaPoista
 10. Kyllä mun viiskymppisillä oli sketsi- ja performanssileikkejä. Uloskin mentiin välillä vaikka olo lokakuu! Paremmin jaksaa juhlia kun ottaa happee välillä ja suunnittelee samalla pienoisnäytelmän pikku ryhmässään.

  VastaaPoista
 11. :D :D :D tylsä kirjoittaja et ole ainakaan. Kiitos pirkistyksestä xxx

  VastaaPoista
 12. Komppaan kymmenen uutis' teemaa täysillä!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...