14.3.2018

Vinkit Puerto de Moganiin



Tässä ne vihdoin tulevat: reissuvinkit Kanariansaarten parhaaseen lapsiperhekohteeseen Puerto de Mogániin!

Minulta kysellään joka kerta ihan selkeää, nimiä sisältävää kohdeinfoa, siispä kokosin tähän postaukseen omat, subjektiiviset hotellivertailuni sekä tekemis- ja ravintolavinkkini, por favor.

Olen matkustellut Gran Canarialla jo 90-luvulta lähtien. Havaitsin Bahia Felizin reissullamme, että itäreunalla on tuulivoimaa ihan hyvästä syystä. Kannattaakin ehdottomasti suosia saaren länsilaitaa, jossa on aina paljon lämpimämpää kuin muualla. Puerto de Mogán on noteerattu jopa yhdeksi maailman miellyttävimmistä mikroilmastoista. Tämä viideskään kerta ei pettänyt.

Puerto de Mogán on saaren laitimmainen kylä ja hyvin rauhallinen. Bilebaareja ei juurikaan ole ja meno sopii erityisen hyvin väsyneille keski-ikäisille ja energisille ipanoille. Kohteessa on panostettu kivaan kävelypromenadiin, kukkaistutuksiin ja nähdäkseni myös esteettömyyteen.





HOTELLIT

Moganissa on (tällä hetkellä) kolme isompaa hotellia, joihin Suomesta saa pakettimatkoja: kaksi Cordial-ketjun (Cordial Mogan Valle ja Cordial Mogan Playa) ja yksi Radissonin. Muitakin hotelleja toki on, mutta näyttävät enempi aikuiseen makuun suunnitelluilta.

Cordial Mogan Valle
- Vibat: Valle alkaa olla jo vähän remontin tarpeessa. Sokkeloinen hotellialue on täynnä portaita ja reippailu huoneeseen ja takaisin saattaa olla pikkulapsen kanssa vähän raskas. Hotellissa on pieni sali ja spa.
- Altaat: monta allasaluetta. On quiet pool, splash park ja pikkulasten allas, mutta aikuisten altaissa vettä n. 130 cm. Kellukkeet mukaan.
- Huoneet: Kaksi tilavaa huonetta (väliovella!) ja parveke. Keittiössä jääkaappi ja perusvarustelu joten saa tehtyä lounaat, jos ei halua käyttää allasbaaria.
- Aamiainen: laaja, hyvä aamiainen. Hyvät hedelmät.

Cordial Mogan Playa
- Vibat: Siisti hotelli, jossa arkkitehtonisia erikoisratkaisuja. Täynnä saksalaisia eläkeläisiä.
- Altaat: Hiljalleen syvenevä lämmitetty allas, jonka voi uida ympäri. Hyvä smoothiebaari.
- Huoneet: Vain 2h huoneita + 1 lisävuode, joten nelihenkisen perheen pakko ottaa kaksi huonetta, mikä tekee hinnasta turhan suuren. Jos matkassa kuusi tyyppiä, tilanne tietty toinen.
- Aamiainen: valtava aamiaisbuffa, josta en muista muuta kuin että lounaan saattoi jättää väliin.

Radisson Blue
- Vibat: uudenkarhea hotelli, jossa skandinaavinen meininki, alue aika esteetön vaunujen kanssa matkaavia ajatellen. Hyvä sali ja spa, paljon ohjattuja aktiviteetteja sekä aikuisille että lapsille. Kaksi allasbaaria ja italiainen ravintola.
- Altaat: kaksi isoa allasaluetta, hiljainen ja all-in, jossa myös erityislämmin porellas (kutsuin sitä ehec-keitoksi, kersat eivät tajunneet) ja lastenallas, jossa vesisuihkuja. Lastenaltaassa on myös allastrampoliini, jossa päivystää uimavahti. Isompi allas madaltuu toisessa päässä, joten sopii plutaamiseen pienemmillekin. Quiet zonen allas sopii hyvin kuntouimiseen (pituus arviolta 30m).
- Aamiainen: monipuolinen aamiainen, jossa myös gluteenittomat, laktoosittomat ja sokerittomat tuotteet tarjolla.
- Huoneet: tämä ainoa miinus. Suht pieni 2h huone, johon saa lisävuoteen kahdelle. Iso parveke. Hyvät kaappitilat. Pehmeähköt sängyt. Jos et tykkää parivuoteen peitoista, pyytäkää erikseen. WC ja suihku äänitehosteisessa lasikopissa.







RAVINTOLAT

Emme juuri koskaan syö hotellilla, sillä rannassa on älyttömän kivoja ravintoloita, paljon muitakin kuin nämä kolme suosikkia. Reippailu vie puolisen tuntia pikkulasten kanssa, joten matkaan kannattaa lähteä ajoissa, erityisesti, jos porukkaan kuuluu verensokeriherkkiä. Just saying. Lapsille järjestyy ravintoloista aina jotain, kannattaa kysellä, jos menu ei miellytä.

Kolme paikkaa on ylitse muiden.

- La Bodeguilla aka "Sedät". Tämä on paikka, jossa lapset haluavat syödä vähintään joka toinen päivä. Lähinnä siksi että paikka sijaitsee pienen torin laidalla, jossa voi juoksennella aina kun on luppoaikaa. Ja toisekseen siksi että henkilökunta on todella sydämellistä. Otamme hyvin usein suoraan setien suositukset, koska täällä kaikki on hyvää.
- Patio Canariosta on ehkä parhaat auringonlaskumaisemat. Palvelu suht hidasta, mutta ruoka hyvää, suosittelen gazpachoa, vihreitä paprikoita, katkarapuja ja kanarialaisia perunoita mojo-kastikkeella. Tämä paikka menee poikkeuksetta ihan täyteen.
La Taberna del Puertosta saa superhyvää mereneläväpaellaa ja henkilökunta pelleilee kersojen kanssa. Täällä kaadetaan vakioasiakkaille jämäkät hunajarommit (ron miel) laskun kyytipojaksi.

Jos rose-viini maistuu El Grifo on varma valinta.



TEKEMISET

Jos nyt lapsenne suostuvat lähtemään altaalta mihinkään, vaihtoehtoja on jonkin verran. Me emme ole ikinä autoilleet saarella, mutta ehkä jonain päivänä.

  • Paras viihdyke (altaan lisäksi) on kersoille ollut laaksoa halkova kävelykatu, jossa on hauska kalalaatoitus ja erilaisia jumppalaitteita sadan metrin välein. Siinä on kehitetty jos jonkinlaista pistejuoksua.
  • Merelle voi aina lähteä. Rannasta järjestetään erilaisia vesiretkiä, delfiinisafareita, kalastusretkiä, lasipohjaveneitä ja sukellusvene.
  • Laakson länsirinteellä on valaistu näköalatasanne, jonne menee aika tiukat portaat paikallisten asuntojen lomitse. 11-vuotiaat selvisivät jo hyvin, mutta vesipullo mukaan.
  • Hiekkaranta on loiva ja pieni, ei juuri mitään aaltoja, joten sopii myös ihan pienille. Jalkojen huuhtelupiste ja vessat (maksulliset) löytyy. Vesi ei ole helmikuussa erityisen lämmintä mutta kyllä siellä saaristoon tottuneet kersat plutaa.
  • Saaren itärinteellä on saaren arkelogiaaa esittelevä, maksullinen kävelypolku.
  • Shoppailumahdollisuudet ovat hyvin rajalliset, mutta peruskamaa kyllä löytyy. Rannassa on joitain vähän hienompia liikkeitä, jos pitää jotain parempaa ostaa. Desigualilla voi aina käydä.
  • Viereisessä Tauriton kylässä on vesipuisto, joka oli tosin viimeksi rempassa. Taksilla ja bussilla pääsee aika nopsaan.
  • Jätski- ja drinkkipaikkoja on joka nurkassa. Mieleenjääneistä voidaan mainita rannansuuntaisen kävelykadun itäpäässä oleva iso jätskibaari, josta saa jättiannoksia, ja Mogan Playa -hotellin "päädyssä" sijaitseva pieni sisäpihabaari/bistro El patio delicatessen.



Unohdinko jotain? Kysy! Saa myös vinkata, jos teillä on omia löytöjä kyseisestä kohteesta. Olemme oletettavasti menossa taas ensi vuonna jonkun muodollisen väittelyn jälkeen.

8 kommenttia:

  1. Me oltiin viikko teidän jälkeen Puerto Ricossa ja käytiin sellaisella "glass bottom boatilla! Moganissa ja se oli kyllä IHANA paikka. Kyllä viihdyttiin hyvin lämpimässä Ricossakin, mutta jotenkin toi Mogan houkuttelisi ensi vuonna :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Puerto Rico kuuluu näihin länsilaidan lämpimiin kohteisiin mutta siellä oli ainakn 90-luvulla aika messevät korkeuserot eli ei ehkä vaunujengin mieleen - pitääkö tämä muistikuvani paikkansa?

      Poista
  2. Yritin laittaa tätä postausta itselleni Pinterestiin, niin sanoo, että linkki estetty koska saattaa sisältää sopimatonta sisältöä! WTF?

    VastaaPoista
  3. Toisen riesani ollessa kohtuullisen nirso ruuan suhteen, haluan vain kysyä saako noista ravintoloista myös esim ketsuppia ranskalaisilla perunoilla? Vai pitääkö koko perheen tällaisissa ongelmatapauksissa siirtyä johonkin greasy-spoon-grilliin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Itse asiassa noilla on lastenruokina juuri noita nugettivaihtoehtoja eikä ne ihmettele jos lapset tilaa lautasellisen pelkkää riisiä. Että sinne vaan!

      Poista
    2. Hieno juttu! Mun perheellistymisen traumatisoima sielu alkoi entistä enemmän haaveilla kanarianeitsyydestä luopumisesta :)

      Poista
  4. Iso kiitos näistä vinkeistä! Käytiin näistä kahdessa ravintolassa ja oli kyllä kivoja paikkoja! Löysimme myös muutaman oman lempparin, esim Tapas Tapas, ihan hiekkarannan lähellä suoraan leikkipuiston vieressä. Oli herkullista ja samalla äärimmäisen kätevää. Tuo Mogan on kyllä ihan tosi ihana paikka, vieläkin vähän kirpoo sydäntä, kun mietin, että viime viikolla vielä makasin altaan reunalla syömässä grillattuja paprikoita, voihan aaargh! Pakko ehkä mennä toistekin!

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...