23.12.2011

I am plastic, it's fantastic

Olen nyt hankkinut sen kirotun barbin. Asian ratkaisi Skidin eduksi se, että se söi vapaaehtoisesti parsakaalia. Se on todella motivoitunut (tai todella stressaantunut).

Barbimaailmaan perehtyminen oli hämmentävä kokemus. Löysin nukkeja Mona Lisasta Vapaudenpatsaaseen. Kallein näistä muovisista pulkannaruista maksoi 195 puntaa - keräilijät maksanevat harvinaisuuksista vieläkin enemmän. Barbeista on tehty erilaisia sarjoja: fashionistoista ja eri maiden naisfiguureista (en löytänyt Suomi-neitoa), muotisuunnittelijoiden stailaamiin sekä leffoista ja tv:stä tuttuihin hahmoihin. Löysin nuken jopa Dynastian Krystlestä ja Alexisista. Syvästi kasaria.

Teekutsuille tarvitaan luonnollisesti tiara.

I can be -barbien muovisilla pulkannaruilla taas on ammatti. Ammattien joukossa oli downshiftaukselle vivahtavien duunien kuten pannukakunpaistajan ja kissanhoitajan lisäksi myös ihan epäsovinnaisiakin vaihtoehtoja kuten kilpa-ajaja, tietokoneinsinööri ja uutisankkuri. Suosikkini oli arkkitehti-nukke, jonka olalla oli sinko. Tietoni korjattiin asiantuntevalta taholta piirustuskoteloksi.

Barbi ottaa ilon irti länsimaisesta yhteiskunnasta satiiriksi asti. Oletan, että kierrätysmuovista valmistettu hamppuhiuksinen ekobarbi on jo suunnittelijan pöydällä. Teemasta olisi nimittäin ammennettavissa vähintäänkin mediajulkisuutta. Lyhyttukkainen muutamalla lävistyksella varustettu kulutuskriittinen vegaanibarbie olisi I can be Feissari -barbin kaveri. Varusteina olisi videokamera yöllisiä sikatilareissuja varten, megafoni mielenosoituksiin ja lukollinen ketju, jolla voi kahlita itsensä ydinjätejunan kiskoille. Vaatteet luomupuuvillaa. Sponsored by Fjällräven.

Paketoin toisenkin barbin - itselleni. Pääsen leikkeihin mukaan varmistamaan että naiskuva ei lipsahda liian ohueksi.

12 kommenttia:

 1. Vaihtoehtoisesti korjaat omalla barbillasi lapsuuden traumoja. :)

  Hyvää joulua Anulta ja Elmolta.

  VastaaPoista
 2. Tiedätkö, mä en usko että lapsi, joka on saanut sut äidikseen, voisi millään ilveellä päätyä muodostamaan ohutta naiskuvaa :) Ehkä aivottomalla pulkannarublondilla leikkiminen lapsena on kehitysvaihe, joka pitää läpikäydä, jottei sitä leikkiä tarvitse leikkiä enää aikuisena.

  VastaaPoista
 3. Kun nyt avaat uudelleen tämän barbieaiheen niin avaudun siitä, mikä viimeksi jäi kertomatta: Olin itse ehdottomasti barbeja vastaan, mutta anoppi perkele osti selkeästä kiellostani huolimatta sen tytölle (syyskuussa syntymäpäivälahjaksi). Anopin naaman sai venähtämään se, kun ostin barbien sitten itse joululahjaksi kaksi vuotta nuoremmalle veljelle (pojan omasta toiveesta). Hih.

  Ja komppaan Krisiä: sun lapsille ei ohutta naiskuvaa tule, ei sitten millään.

  VastaaPoista
 4. Mä en kyllä koskaan muista miettineeni pieneä barbien muotoja, enkä että kukaan kaverinikaan olisi niistä mitään huomauttanut.
  Kyllä se kaikki laihuusvouhotus on tullut kavereilta ja jopa ihan aikuiselta taholta, ei suinkaan barbeista. Mutta ehkä minä olen vaan ollut joku poikkeus. :D

  VastaaPoista
 5. Kannatan ehdottomasti Barbievalikoiman laajentamista vegaani- ym. Barbiella. Nauroin myös kippurassa, kun mieheni vinkaisi naisellisella äänellä Barbien "I can be anything I'm a Barbie girl" - hoilotuksen perään "I want to be a man!". Taitaisi sukupuolta vaihtava Barbie olla liikaa lelufirmalle. ;D

  VastaaPoista
 6. anu, niitä traumoja on niin pirusti että ne ei yhdellä barbilla häivy. ;) Mutta ihanata joulua teillekin!

  Kris, eikse suutarin lapsi -läppä päde tässä? ;) Lasken kyllä sen varaan, että saan tästä barbista aivan loistavan kiristysvälineen.

  LaKani, hyvä veto. :)

  Mary, harva noitä mainosten naisiakaan tiedostaen katsoo, mutta mediakasvatuksella pääsee varmaan pitkälle.

  Vihreä Lintu, haha! Pakko googlata heti gay barbie!

  VastaaPoista
 7. Oho, katsoin ensin, että teekutsujen tarjottimella on kolme tissiä. Taidan tarvita unta.

  Hyvää joulua! :D

  VastaaPoista
 8. Hehe, kolme tissiä - liikaa kemikaaleja ;)

  VastaaPoista
 9. Niiden teekutsuilla on IMPLANTIT verkostomarkkinoinnissa! Kuolen nauruun! XD

  VastaaPoista
 10. No eikun hyviä suffragettibarbien teekutsuja sinne :)

  VastaaPoista
 11. lähdit turhaan merta edemmäs kalaan. prismasta saa edullisia steffi-nukkeja, jolla on vaatteet päällä, jopa ulkovaatteet, on normaalihoikka ja urheilee, eli on aktiivinen.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...