28.10.2009

Kuluttaminen ja ilmastomuutos explained

Nyt on löytynyt kirja, jota suosittelen ihan jokaikiselle lukijalleni: Demos Helsingin poikain Roope Mokan ja Aleksi Neuvosen Olimme Kuluttajia - neljä tarinaa vuodesta 2023.

Ilmastonmuutoksen hillintä on aikakautemme suurin yhteiskunnallinen haaste. Se heijastuu kuluttamiseen ja siihen miltä arkemme näyttää. Tuloksena ei ole kuluttamisen loppu vaan sen muodonmuutos. Olimme kuluttajia kuvaa juuri tätä muodonmuutosta. Neljä erilaista skenaariota kertovat, miltä maailma näyttää 15 vuoden kuluttua. 

Aihealueesta harvemmin kirjoitetaan muita kuin kuivia saarnoja, mutta tämä on tyylikäs pläjäys. Olen kirjan sisällöstä suhteellisen samaa mieltä Hesarin arvostelun kanssa. Kirja tarjoaa mainion silmäyksen kulutuksen historiaan, selittää globaalin talouden dynamiikkaa helppotajuisesti ja heittää ilmaan neljä erilaista skenaariota siitä, miten maailma ja ilmasto makaavat vuonna 2023. Todella tyylikästä sepkulointia. Huippuvalveutuneelle tiedostajalle, jollaiseksi en itse todellakaan lukeudu, kirjassa saattaa olla vanhan kertausta, mutta peruspertille tämä aiheuttaa aivonväänteitä. Mikä on tarkoituskin.

Ne, jotka ovat kirjan lukeneet: mitä mieltä olitte skenaarioista?

3 kommenttia:

 1. Tuota kirjaa en ole lukenut, mutta kulutusta ja ilmastonmuutosta koskien olin hyvin hämmentynyt löytäessäni viime viikon Anna-lehdestä (nro43) ko. lehden mainoksen, jossa nainen kokeilee upeita punaisia korkkareita ja teksti kuuluu "En mä näitä oikeesti tarvitse. Toisaalta jättävät tosi pienen hiilijalanjäljen". Siis häh? Minusta siinä pistetään naisia aika halvalla. Onko tuo Anna-lehden linja ja haluanko tilata ko. lehteä jos se on? Pistää miettimään. Jotenkin tuntuu, ettei se tainnut olla mainoksen tarkoitus...
  En harmi kyllä löydä sitä sähköisenä, mutta kannattaa selata tuo lehti, jos sen vielä käsiinsä saa (tänään ilmestyi uusi numero).

  -Annis-

  VastaaPoista
 2. Tuo kuullosti mielenkiintoiselta kirjalta, laitoin varaukseen kirjastoon.Kiitti vinkistä

  VastaaPoista
 3. Ilmeisesti kirja ei kovin monelle tuttu (tai sitten jengi on vaan mykkiintynyt) eli koittakaapa saada käsiinne hinnalla millä hyvänsä - ja laittakaa vielä kiertoonkin. :)

  Annis, mä en lue naistenlehtiä, mutta kiitos infosta. Olen tietysti ihan iloinen siitä, että ekoasioilla vitsailu ei oikein lennä, sehän tarkoittaa sitä että asia on vakava ja sillä katsotaan olevan joku arvo.

  Hyvä Henkka, esimerkillistä!!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...