25.7.2010

Muumipeikko, Pikku-Myy, auton alle litistyy..

Muumimaailma oli samanlainen kuin viime vuonnakin. Väkeä oli viime kertaan verrattuna triplamäärä, ja varsinkin ruotsalaisia lapsiperheitä tuntui olevan paljon.

Helle teki kuitenkin halausfestareista kohtuullista piinaa, sillä kolmevuotias tietää jo minne haluaa, johdattelun mahdollisuudet (= "mentäiskö rantaan heittelemään kiviä?")ovat huonontuneet merkittävästi. Muumitalon ylin kerros vastasi huonoa saunaa: vähän lämpöä, ei yhtään happea ja aivan liikaa porukkaa. Itseni lisäksi säälin myös lastani valkoisissa karva-asuissa viihdyttävät näyttelijät. Tai ehkä en sittenkään: nehän saavat palkkaa. Minulta.

Annan paikan hinta-laatu -suhteelle kuitenkin kiitettävän, sillä ipana jaksaa puhua Muumi-Papan laivasta monta viikkoa. Eikä ole tarkoituskaan, että minä sinne kaipaisin. Jotain kertoo myös se, että paikassa visiteeraa vuosittain 300.000 ihmistä. Päiväranneke maksaa 20 euroa (sankarivanhemmille myytävät kahden päivän rannekkeet laskettaneen yhdeksi käynniksi), lisäksi paikan päällä safkataan (ehkä kympillä per hlö) ja ostetaan Muumi-krääsää. Kohtuullinen tili, vaikka siitä tietty maksetaankin näyttelijöiden palkat ja paikan ylläpito.

Lisäksi Muumimaailma-vierailulla voi hyvin kiristää lapsesta irti parempaa käytöstä ainakin  kuukauden etukäteen. Sen jälkeen voikin alkaa muistutella joululahjojen saannin vaatimusmäärittelystä.

Ps. Koska kesämökkimme sijaitsee kohteen lähimaastossa, on tiluksilla rampannut lapsiperhevieraita. Eräs skidi lallatteli otsikossa mainittua pilaversiota sen verran tehokkaasti, että se on nyt soinut päässä viikon.

7 kommenttia:

 1. Meillä on lähtö 06:00 ko. kohteeseen. Kaksi autolastillista. 3-vuotias on vuoden puhunut edellisestä reissustaan ja nyt on tarkasti pakattu mukaan tietyt paidat ja uikkarit, on pari kimmeltävää Nipsule, Sukkamehua Noidalle (omista sukista puristettua) ja Pikku Mylle kädessä pidettävä juttu. Tätä on niiiiiiiiiiiiiin odotettu, on kerrottu missä vessassa kukin saa käydä, kerrattu ketä siellä voi nähdä ja ladattu Muumisoittolista puhelimenkin Spotifyihin.

  Jesus, ei paljoa paineita.

  Dennis Livsonin lapsenlapset ovat, väittäisin, Suomen onnekkaimpia koska pääsevät varmasti melkolailla AINA Muumidaleniin ja fafa pystynee järjestäään Benny Törnroosinkin vaikka synttäreille esiintymään. Moisesta toiset voivat vain haaveilla.

  VastaaPoista
 2. Joka armas aamu Naantalin suuntaan kulkevassa bussissa istuvana en voi kun hattua nostaa moiselle sankaruudelle: mulla menee hermot jo niitä kiljuvia kakaroita kuunnellessa, niitä kun on parhaimmillaan ollut lähemmäs parikymmentä yhtä aikaa, intopiukassa kyselemässä "milloinollaanperillämilloinollaanperillämähaluunekaks...". (jep, olen alle kolmikymppinen ja lapseton, bussilla kuljen kesätöitten takia - onpahan niitten muksujen kuuntelemisesta se hyvä puoli, että motivoi mukavasti opiskelemaan ja ottamaan pillerin joka aamu...).

  Lisäksi voin kertoa, että riikinruotsalaisten lapsiperheitten lisäksi (ah, ne on kivoja varhaisaamulla, kun tulee suoraan laivalta ja lapset känkkäränkkiä aikaisen herätyksen vuoksi) menee sinne myös japanilaisia. Paljon.

  (ja jotta ympyrä on varmasti täydellinen, niin kuljen kahdella bussilla töihin: ensin siinä, joka kulkee hotelli Caribialle, joka sijaitsee turussa ylioppilaskylän keskellä, sitten toisessa, joka vie naantaliin. kai tästä saa paljon pointseja taivaaseen pyrittäessä? vähemmätkin katumusharjoitukset riittäisi... :D)

  VastaaPoista
 3. Mekin ollaan menossa Muumimaailmaan elokuussa, ekaa kertaa. Odotan kyllä innolla, lapsenmielinen kun olen. :-)

  VastaaPoista
 4. Hanna, miten meni? :D

  Anna, ymmärrän. Varmasti tulee myös vältettyä työmatkaa kankkusessa. ;)

  Helena, kyllä se hyvin suunniteltu paikka on, joten jos muumit uppoaa (skidiinkin) niin viihdyt varmasti!

  VastaaPoista
 5. Noista Muumimaailman työntekijöistä on pakko turkulaisena opiskelijana kommentoida sen verran, että tunnen muutaman siellä työskennelleen opiskelijaparan, ja niiden juttujen perusteella menisin mieluummin helvettiin kuin töihin Muumimaailmaan.

  Palkka on surkea, työntekijät joutuvat vuorotellen niihin asuihin pomppimaan, oli helle mikä tahansa, ja yllättävän yleistä on kuulemma sekin, että vanhemmat kehoittavat lapsiaan esimerkiksi POTKAISEMAAN muumihahmoja.
  Että kyllä niitä työntekijöitä kannattaisi vähän sääliä. Niiden asujen sisältä ei taida löytyä paljon muuta kuin opiskelijoita, joilla ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin suostua tuollaiseen työhön.

  VastaaPoista
 6. Työntekijöitä koskevan kommentin kirjoittajana on muuten pakko vielä lisätä, että en siis tarkoittanut tätä mitenkään negatiivisesti sinua kohtaan vaan vain yleiseksi pohdinnaksi paikan työntekijöistä. : )

  VastaaPoista
 7. Menihän se. Olihan siellä paaaaaaaaljon ihmisiä, mutta ihan jees. Eipä ollut härveleitä eikä niiden iloisen rasittavaa älämölöä (jota en yhtäänyhtäänyhtään kestä). Omat eväät, tarpeeksi nestettä, niin siinhän se. Ens vuonna taas.

  Ja me kyllä osataan arvostaa niitä työntekijöitä! Maksettiin ihan mieluusti kahdenpäivän rumbasta ja Muumihumpasta.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...