22.4.2009

Reilua kenkää Idun's Applesta

Mun täytyy myöntää, että kenkäfriikille tämä ekoshoppailurajoite on hiukan haastava - neljän kuukauden kokemuksella nähdäkseni kaikesta muusta selviää paitsi kengistä ja alusvaatteista. Fredan lähes päästä päähän kattava työmatkani ei varsinaisesti auta: kävelin taannoin epähuomiossa Zion puolta ja näinkin ikkunassa aivan ihanat kesäkorkkarit. Tunsin kevyen välilevyn luiskahduksen eettisessä selkärangassani.

Sain sattumalta samaan aikaan lukijavinkin, että Suomessa on aloittanut uusi ekologisia kenkiä myyvä verkkokauppa Idun's Apple. Kävin heti tsekkaamassa, alla lainaus lehdistötiedotteesta. Valikoimassa on tällä hetkellä vain Sven Segalin Po-Zu kenkiä, joissa on käytetty futoneistakin tuttua kookospähkinäkuitua. Kannattaa lukea tämä Ecologistin juttu, jos malliston tausta ja tuotanto kiinnostaa - etenkin "Nasty shoe facts"..

Upeat Po-Zu kengät ovat mallista riippuen 95-99% biohajoavia. Tämän lisäksi ne ovat kestäviä ja uskomattoman mukavat jalassa! Kenkien pohjallinen on tehty kookoksen kuoresta – se muokkautuu käytössä jalan mukaan. Kengät ovat hengittävät, joten jalat pysyvät kuivina. Pohjallinen eristää loistavasti sekä lämpöä että kylmyyttä. Portugalissa valmistetuissa kengissä käytetään luonnonmateriaaleja: hamppua, luonnonkorkkia sekä luonnonmukaisesti värjättyä nahkaa. Ekologisuus ja eettisyys on sisällytetty koko tuotantoketjuun. Tämä näkyy myös pakkauksissa – useat kengistä on pakattu kookoskuoresta valmistettuihin laatikoihin, joita voit myöhemmin käyttää esimerkiksi kasvien istuttamiseen.

Multa nämä kengät jäävät valitettavasti ostamatta, koska olen korkoaddikti. Vaan eipä hätää: saitilla luvataan, että myyntiin on tulossa myös vaatteita sekä Italian Voguessakin noteerattua Terra Planaa. Jess! Jos saa toivoa niin vaikka nää:
tai nää.Ja äkkiä nyt.

10 kommenttia:

 1. Hei! On pakko melko uuena lukijana tiedustella muutamaa asiaa. Kun ilmeisesti pyrit ostamaan kaikki vaatteet egologisesti, niin ostatko siis aivan kaikki. Paitsi alusvaatteet ja kengät.

  Entä uloittuuko tämä egologisuutesi myös lapsesi ja miehesi vaatteisiin? Entä ostatko ruuatkin ainoastaan kotimaisina ja luomuna?

  VastaaPoista
 2. Tää liittyy mun uuden vuoden lupaukseen (joka siis koskee vain mua): mä olen aika kova shoppailija ja päätin kokeilla vuoden ajan millaista on ostaa kaikki vaatteensa eettisesti tuotettuina tai kierrätettyinä. Vaikka Helsingissä onkin tätä nykyä jo jotain tarjontaa, olen pääasiassa turvautunut verkkokauppoihin ja itsehillintään eli lupaukseni on pitänyt. Tämä on siis silkka ihmiskoe. :)

  Perheessä suositaan aina kun mahdollista luomuvaihtoehtoa, kasvispainotteista ja lisäaineetonta, mutta ei siis missään tapauksessa olla mitään ekojeesuksia tai tuomita ketään joka tykkää pihvistä.

  VastaaPoista
 3. egologisesti

  :D :D

  *anteeksi hirnuminen*

  VastaaPoista
 4. Moi! Mites uppoaa tommoinen merkki kuin El Naturalista? Ompi lukemani mukaan sekä eettinen että ekologinen, ja itse tykkään noista vähän järkälemäisistä herkun värisistä popoista.
  http://www.elnaturalista.com/files/File/rsc_Code_of_Conduct.pdf Tossa yhteenveto toimintaperiaatteista. Kevättä!

  VastaaPoista
 5. Suosittelen El Naturalistoja. Ne on kauniita ja ihania jaloissa.

  VastaaPoista
 6. Hei Mama, uusi ekoguruni (oikeasti!), satutko tietämään millä merkeillä olisi liikkeitä Lontoossa? Olisi reissu tiedossa ja ajattelin ennen googletusta kokeilla helppoa tapaa ja kysyä.

  Olet ihan huippu, ja Madde kanssa! Olen ollut uskollinen lukija melkein blogin alusta asti. =)

  ~S~

  VastaaPoista
 7. Anonyymi, sama asia. ;)

  Statisti, hyvä että muistutit näistä! Kyllä EN uppoaa, siellä on muutama todella kaunis malli. En välttämättä diggaa siitä että osa mallistosta on tosi el naturel (näyttää siltä että olisin laittanut jalkaani peipposen pesän), eko on parhaimmillaan silloin kun sitä ei erityisesti alleviivata.

  Anonyymi, ja mikä parasta näitä saa Suomesta!

  Anonyymi, olen tosi huono ekoguru ksoka en mm. tiedä yhtään mitä Lontoosta löytää. Todennäköisesti kaikkea, onhan se nyt jumakauta Lontoo! :)

  VastaaPoista
 8. Polly herää horroksestaan kevätaurinkoon ja miettii, olisiko ekologisinta jättää kengät kokonaan ostamatta? Olettaen, että Maman kaapista saattaisi joku(nen) käyttöklpoinen pari edellisvuotisiakin löytyä?

  Way to go Madde! Tosiaan, mitä seuraavaksi =)

  VastaaPoista
 9. Polly, totta kai olisi, mutta tämä blogi ei keskity siihen. ;) Mutta raskaushan leväytti mun kengänkoon numeroa isommaksi joten mulla on aito agenda. :)

  VastaaPoista
 10. Toiveesi toteutui 50% :)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...