24.4.2009

Äiti leipoo

Eilen iski leipomispuuska (tai no, meikäläisen tapauksessa lähinnä pullahimo) ja kävin hakemassa pakastealtaasta paistovalmiita Fazerin Floridapullia.

Tässä olisi nyt pieni pähkinä: kuvissa alla on sama tuote, Fazerin ja minun versionani. Huomaatteko eroavaisuuden?Haluatteko tietää, miten tällaiseen lopputulokseen pääsee (joutuu)?

Sillä, että unohtaa pullat tunniksi sulamaan tiskipöydälle ja asettelee ne sitten hätäpäissään suoraan uuniritilälle ilman leivinpaperia ja tyrkkää ehkä vähän haaleaan uuniin. Lopputuloksen sai siis onkia lastalla kaksisataa-asteisen uunin pohjalta (ja kuurata uunin kaupan päälle). Koti-insinööri totesi, että ei tiedä ketään muuta, joka pääsääntöisesti epäonnistuu pakastepullien kanssa (yleensä vain poltan ne).

Viis siitä. Skidin mielestä pullien paistaminen oli silti "loistava ajatus". Mikä pitää täysin paikkansa.

12 kommenttia:

 1. Tuohan vaatii oikeasti taitoa... :D

  VastaaPoista
 2. Mama rakas - tuohon suoritukseen ei ihan kaikki pysty ♥

  VastaaPoista
 3. Omatkin (pakaste)pullani joskus näyttävät lähes (mutta vain lähes :) samoilta!
  Onneksi en ole yksin!
  T. Sietämätön kokki

  VastaaPoista
 4. Viikon piristys! :D :D

  Miimu

  VastaaPoista
 5. Yours truly kumartaa ja iloitsee siitä että on ilahduttanut päiväänne (ja tarjonnut ainakin yhdelle vertaitukea). ;) Toivottavasti voimme näillä puheilla nyt sinetöidä sen ettei mun tarvitse koskaan leipoa oikeasti.

  VastaaPoista
 6. No niin, en mene hoitoon koska en ole ainoa, joka tuohon pystyy. Minä tein PUOLIVALMIIN marjamurupiirakan joka lähes tappoi aviomieheni.

  Tunnustan ja vannon, etten koskaan enää edes yritä.


  Hanna

  VastaaPoista
 7. Täällä on samanlainen kotikokki kuin sinä. Tosin minä onnistuin lisäämään pelkkää öljyä näihin valmiisiin sunnuntain muffinssitaikinoihin (joihin lisätään siis vesi ja öljy). Ja piti vielä kaverilla laittaa viestiä, että miltä sen muffinssitaikinan kuuluisi näyttää, kun ei nää oikein onnistunut. Joten tämä oli kuin olisi lukenut omaa kirjoitustaan :D

  VastaaPoista
 8. :D Hei, mähän oon ihan pro. Tein tänään pian 2v taaperon iloksi pannukakkua - ja iloa se sekoittaminen olikin pikkuiselle. No, uunin olin jotenkin säätänyt liian kuumalle ja poika haki minut aika pian keittiöön toteamalla "valmis". Häh, nyt jo? Tosiaan, ihan ruskea oli kauttaaltaan, mutta lopputulos oli todellinen pannukakku, löysää sisältä ja lätyskä kuin mikä. Maistuis se meille silti (ei pieni raukka paremmasta tiedä, kakkujenkin luulee olevan aina hiekasta - mikä taikina?).

  VastaaPoista
 9. Hanna, oliks se sellanen ekströmsin marjuropaistos? Senhän voi pilata niin että laittaa sen liian paksuksi kerrokseksi turhan pieneen vuokaan. Näin se palaa pinnalta mutta jää raa'aksi sisältä. :)

  Kanssatoveri, ymmärrän. Ne ohjeet on aina kärpäsenpaskan kokoisella fontilla jossain käärepaperissa, joka tietenkin heitetään roskiin alkuvaiheessa.

  Anonyymi, onneks nää parivuotiaat pitää mitä tahansa sokeria sisältävää gourmet'na! :)

  VastaaPoista
 10. Mulla meni mustikkapirtelöt nenään - tuo on niin lahjakasta, ettei voi kuin nauraa. Tervetuloa katastrofikeittiökerhoon!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...