5.3.2009

Töitä kotiin

Kirsi Piha sanoi tänään puheessaan Yhtyneiden Kuvalehtien naisia kohderyhmänä käsittelevässä seminaarissa, että työelämässä on paljon hyviä asioita, joita myös kotielämä voisi hyödyntää. Pitää muuten paikkansa. Perhettäkin pitää johtaa, hitto vie, ja se ei tosiaan ole ihan yksinkertaista, mutta harvemmin siinä mitään apuvälineitä on totuttu käyttämään.

Ihan ensimmäiseksi tulee mieleen kehityskeskustelut. Tyylikäs ja rakentava tapa hoitaa palaute, skannata toisen osapuolen tuntemuksia ja luoda parisuhteelle hieno kehitys-roadmap. Ei tarvitsisi enää ikinä aloittaa sitä turhauttavaa "mehän ollaan puhuttu tästä sata kertaa"-valitusta kun kaikki issuet on selkeästi dokumentoitu ja kehityskohteet sijoitettu koulutusohjelmaan.

Ylipäätään erilaiset memot. Kun pitää keskittyä moneen asiaan yhtä aikaa, ei keskity mihinkään hyvin, ja joitain asioita saattaa mennä vähän ohi. Kuten se, että minä päivänä mä halusinkaan mennä jumppaan. Tai kumman piti käydä kaupassa ja mitä sieltä herranjumala piti muuta tuoda kuin irtokarkkia.

Tänään - ekaa kertaa kylläkin - taksilla duunista päiväkotiin viime tipassa rynnänneenä olisin myös ollut iloinen asianmukaisesta kalenterimerkinnästä. Olisin säästynyt taksikuskin paheksuvalta katseelta, kun soitin koti-insinöörille, että taidan sittenkin ehtiä paikalle ennen sosiaaliviranomaisia. Epäilemättä kouluikäisen kanssa yhteinen sähköinen kalenteri olisi tuikitarpeellinen.

Ja entäs ideoiden esittäminen powerpoint-esityksenä! Menee perustelut vähän paremmin jakeluun kun esitys ammutaan tykillä olohuoneen seinälle. Esim. jos haluat lähteä kesällä johonkin kunnon reissuun etkä Tohmajärvelle sukuloimaan niin esittele vaihtoehdot pikapuoliin hyvillä efekteillä ja kuvamateriaalilla (hyödynnä ilmaisia kuvapankkeja) höystettynä omassa loma-kick-offissaan. Muista asianmukainen tarjoilu (kuten aina myyntitilanteessa) eli kalja.

Unohtamatta taloustiedotuksia. Tulos: miten liikevaihto kehittyi, miltä seuraava kvartaali näyttää? Onko kassassa varaa koko perheen ulkomaan matkaan H2:lla? Mihin katosivat joulun tulosbonukset? (tässä kannattaa olla tarpeen mukaan epämääräinen ja viitata vain kustannuspaikkoihin id-numeroina eikä esim Adiliin ja Karma-shopiin) Lopuksi läpikäydään rahoitus, kiinteät kustannukset ja mahdolliset loppuvuoden investoinnit.

Ihan loistavaa. Koitetaan kuitenkin välttää YT:eitä viimeiseen asti.

6 kommenttia:

 1. Meillä ainakin Isäntä joskus kuvittelee edustavansa työnantajaosapuolta meikäläisen ollessa se työntekijä.
  Sitten täytyy käydä yksipuolisia kehityskeskusteluja KOVAAN ääneen että se nukkuvakin yhtiökumppani ymmärtäisi kantaa kortensa kekoon.

  Nojaa, me tarvittais kyllä jonkinasteinen perhekalenteri.. Sellainen että Isäntä näkisi sen päivittäin. Hänellä kun on tapana unohtaa sovitut jutut.. Jos ne liittyvät minun tai Esikoisen menoihin, ei siis jos ne liittyvät hänen harrastuksiinsa.. Rallit kyllä muistetaan..

  *ärrinmurrin*

  VastaaPoista
 2. Mrs Marple, kuulostaapa kamalalta. Ehkä sille voisi vihjata että headhunterit on soitellu. ;)

  VastaaPoista
 3. Joo, tuona kyseisenä päivänä kyllä teki mieli.
  (nyttemmin olen jo rauhoittunut ;)

  VastaaPoista
 4. Heti, kun Fridalla alkoi päivähoito ja meillä yhtäaikaa työt ja koulut, otettiin tässä huushollissa käyttöön Googlen kalenteri. Se on sähköinen, todella reaaliaikainen ja täydellisesti toisen (tai useamman) osapuolen kanssa synkronoitava. Suosittelen lämpimästi.

  Eli kalenterihan löytyy vaikka Gmailista klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta Calenderia.

  VastaaPoista
 5. Mahtavia ideoita! Tosin näin itsellisenä eläjänä voin vain todeta, että onneksi saan tapella kaikesta vaan itseni kanssa!

  VastaaPoista
 6. Annaheti, tuo google kalenteri on meilläkin työn alla. Ihan järjettömän kätevää, oiekasti.

  Svea, kuka väittää että sinkun elämä on yhtään sen helpommin hallittavaa kuin perheellisten! Sinkuilla on paljon sosiaalista elämää johon voi käyttää näitä samoja hallintakeinoja. :)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...