12.9.2008

Johtaja-ainesta

Törmäsin snapsilauluja etsiessäni kovalevyn syövereissä majailevaan curriculum vitaeeni. Se oli täysin vanhentunut vuodessa. Mun pitää ensi tilassa päivittää siihen tämä viimeisin työkokemus.

Erikoiskursseista voidaan mainita pimeässä toimiminen, Muumilaakson asukkaiden nimeäminen, ruoanlaitto yksikätisenä ja 120C asteisen mikroaterian syöminen minuutissa.

Mutta kyllä ne on johtamistaidot, jotka on kehittyneet valtavasti.

Mä olen tätä nykyä täydellinen esimies: kärsivällinen ja kuunteleva, mutta jämäkkä ja ratkaisukeskeinen.

Pysyn hyvin asetetuissa tavoitteissa (puuro syödään loppuun tai ainakin puoliksi, vaikka kuinka sylkisit) ja osaan ennakoida kriisejä (ei perkele, miten noi mun D&G:t on joutunu vessanpönttöön?!).

Löydän ristiriitatilanteisiin useita hyviä ratkaisuja (joko laitetaan se hattu takaisin päähän tai sitten ei laiteta) ja teen päätöksiä nopeasti (heti pois suusta se vessaharja).

Tiimin vetäminenkin on tuttua.

Mä osaan motivoida (ota vielä yksi lusikallinen niin saat rusinan) ja delegoida (mä vien Madden aamupesulle, laita sä sillä välin aamainen, tyhjennä astianpesukone ja vaihda autoon talvirenkaat) sekä ottaa ja antaa palautetta (no en todellakaan en unohtanut antaa d-vitamiinia ja mitä sitten vaikka unohdinkin?).

Lisäksi mussa on luontaista karismaa (Äiti tuli kotiin! Haloo, onks täällä ketään..? Siellähän se piukkuinen on! Hei äitin kulta, tule halaamaan äitiä? Ai et? No äiti tulee sitten sinne.. Hei! Älä juokse karkuun!)

Lisäksi olen kehittynyt ihmisenä enkä enää juhli ja ota hapanta entiseen malliin vaan asetan lapsenhoidon omien itsekkäiden tarpeideni edelle.

Ja nyt niitä snapsilauluja etsimään.

4 kommenttia:

 1. Tää nauraa ja hytkyy niin että raikaa.

  ;D

  Hanna

  VastaaPoista
 2. Että mä nauroin tälle :). Kiitos, lähtee päivä hyvin käyntiin :).

  Marjaana

  VastaaPoista
 3. Heh, itse olen vielä lasten kanssa kotona mutta olen jo suunnitellut tulevia asiakaspalavereita sitten taas kun en enää ole. "Kumpi banneri, A vai B? Mä lasken nyt kolmeen, ja jos et ole päättänyt, se on sitten A. 1, 2, 3. Siis A." Luulen että alkaa mun palavereissa ei enää ehdi edes kahveja juoda kun ne jo loppuu. Tehokasta!

  VastaaPoista
 4. Sä oot huippu. Nauroin ääneen, niin elävästä elämästä vaikkapa esimerkki: "mä vien Madden aamupesulle, laita sä sillä välin aamainen, tyhjennä astianpesukone ja vaihda autoon talvirenkaat". Löysin sut vasta nyt (sen huutis-jutun jälkeen) ja alotin lukemaan vanhimmasta päästä. Mulla muksut syntyny kesällä -07 ja keväällä -11 ja Espoossa asustellaan mekin, eli aikas on helppo samastua :) Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...