26.1.2009

Tulkaahan lapset Tädille töihinJohtaja-tittelin varauksetta paras puoli on se, että pääsee rekrytoimaan. Saa siis itse valita omat duunikaverinsa. Olen lukenut viime viikon työhakemuksia, mielenkiintoisia ja tylsiä, kummallisia ja tavallisia. HR-päällikön kanssa käytiin CV-pinoa läpi ja mietittiin kokemuksen riittävyyttä, soveltuvuutta ja vaikuttimia. Nyt lupaavimmat on valikoitu ja päästään haastattelemaan, millainen tyyppi ilmoituksen takana oikeasti on. Tiimityössähän on ennen kaikkea kyse siitä, miten henkilökemia toimii. Mä uskon siihen, että ensivaikutelma on aina oikea.

Hakemuksista oli huomattavissa kaksi asiaa.

Kansainvälinen koulutus ja työkokemus ulkomailta ovat enemmän sääntö kuin poikkeus. Lähes jokaisella hakijalla on osoittaa jonkinlaista referenssiä, kurssia tai vaihto-oppilasvuotta Suomenniemen ulkopuolelta. On kiva huomata, että nämä kokemukset ovat yhä useamman ulottuvilla, mutta onko kääntöpuolena se, että koko kansainvälisyys kokee inflaation. Internet ja matkailu ovat lisänneet niin paljon kulttuurienvälistä kanssakäyntiä, että puolen vuoden työkokemus jostain saksalaisesta nakkiputkasta ei enää itseisarvollisesti lisää henkilön kiinnostavuutta.

Toiseksi joka ikinen iikka on nykyään täysin sinut informaatiotekniikan peruskäsitteiden, ohjelmistojen käytön ja internetin kanssa. Se on itsestäänselvää. Niillä on kaikki verkkotutkinnot, mediakoulutukset ja flash-kurssit käytynä jo peruskoulusta tai vähintään pakollisena sivuaineena. 80-luvulla syntyneille internet on täysin arkipäiväistynyt työ- ja leikkikalu, puhumattakaan Madden sukupolvesta, joka kasvaa suoraan web 2.0:aan.

Olen vähän kade noille junnuille. Oma kulttuurivaihtokokemukseni rajoittuu äitikustanteiseen ja bilehenkiseen au pair -vuoteen Lontoossa back in 1993. Suoritin kyllä kielikurssin ja yritin saada ajokortin (ei onnistunut), mutta pääasiallisesti opettelin pubielämää ja tunnen muutaman animaation paremmin englanninkielisiltä nimiltään. Mitä internetiin tulee, aloitin vuonna 2001 internet-tuotannon projektipäällikkönä, suoraan ATK:n pystymetsästä. Nykyään mä osaan jo koodata linkin ja boldauksen.

Niin se maailma muuttuu. Palkkaan siis väistämättä itseäni teoriassa paljon pätevämmän tyypin kuin mitä itse olin aloittaessani. Ei kerrota sille.

2 kommenttia:

  1. Hei mut niinhän se menee, ett fiksu pomo palkkaa itseään fiksummat alaiset -> pääsee sit itse helpommalla. t. päällikkö

    VastaaPoista
  2. Tän varaan mä lasken. ;) Lähden siitä että auktoriteetti tulee ainoastaan senioriteetista.

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...