25.1.2009

Täydellinen lauantai

Persusta ja reisiä kivistää eilisen talviurheilupäivän ansiosta. Nimittäin sinä viikonlopun päivänä, kun pk-seudulla on kerrankin pakkasta ja yli 5cm lunta yhtä aikaa, ei kannata jahkailla.

Ensin testattiin optimistipulkka viereisessä mäessä. Mulle tuli vähän yllätyksenä se, että puolitoistavuotias pitää vetää myös alaspäin. Koska se ei osaa ohjata, jarruttaa tai pitää kiinni. Olin jo työntämässä Maddelle kunnon vauhteja, kunnes näin naapurin valveutuneen isän juoksevan rinnettä alas pulkannaru kädessään. Perskeles, mitä pelleilyä. Pulkalla kuuluu laskea pahimmasta hyndästä ja vetää lopuksi kunnon keilat, sehän on koko homman juju! Lunta pitääkin tulla kauluksesta sisään, vähintään yhden hanskan kuuluu pudota (eikä sitä jäädä etsimään) ja koko punaisen naaman pitää pisaroida pöllynneestä lumesta. Sosiaalinen paine pakotti kuitenkin ramppaamaan kymmenen kilon pulkan kanssa sitä hemmetin rinnettä ylös alas, hiki päässä. Haluan kuitenkin painottaa, että ainoa kerta, kun Madde hihkui kunnolla, oli siinä kun me mentiin kahdestaan alas isolla pulkalla eikä todellakaan jarruteltu. Koti-insinöörikin hihkui, mutta jälkeenpäin kuulin, että se oli ollut kauhua.

Tämän jälkeen tuupattiin ipana mummilaan, pakattiin sukset autoon ja painuttiin ladulle. Murtomaahiihto on polvensa tuhonneelle keski-ikäiselle aivan parasta liikuntaa - ja nimenomaan hyvävauhtinen pertsa, ne kuuttakymppiä paahtavat sukkahousumyllylät vois mun puolesta sauvoa vaikka motarilla. Tunnin lenkki meni yllättävän kevyesti, tosin kaikki muutkin espoolaiset olivat tajunneet tämän nyt tai ei koskaan -tilanteen ja ohitettavia riitti. Myös niitä kaatuilevia hukkapätkiä, jotka oli korkeintaan tokaa kertaa monot jalassa. Tunsin syvää sympatiaa niitä vanhempia kohtaan, jotka kerta toisensa jälkeen nostivat ulvovan skidin kinoksesta takaisin ladulle, putsasivat naaman lumesta ja selittivät että jalat pitää pitää eri latu-urassa.

Päivän kruunasi se, että anoppi oli lämmittänyt niiden puusaunan, hakenut meille makkaraa ja kaljaa (!) ja tehnyt vielä ruoankin. Ei perheelliselle voi tän parempaa settiä lauantaina tarjoilla.

Ps. Uuden vuoden ekolupaukseni joutui heti testiin: tajusin tarvitsevani Kuusamon hiihtoreissua varten uuden teknisen kerraston ja jonkun fleece-poolon. Vanha on nimittäin pesty seitinohueksi eikä varsinaisesti enää lämmitä. Nice.

9 kommenttia:

 1. Kokeile huuto.nettiä, sieltä saattaa tähän aikaan vuodesta löytää hutijoululahjoja. Käytettyjähän ne ovat kun paketti on jo avattu jonkun toimesta;)

  VastaaPoista
 2. Moi! Uusi tuttavuus tämä blogi, tulen toistekin. Ja sallinet, että linkitin blogisi omaani :-)

  VastaaPoista
 3. Löysmpäs minäkin blogisi. Ja viihdyin oikein mainiosti.

  VastaaPoista
 4. Ou Nou ja nopeat sormet. Tuo Anonyymi siis olen, minä: MissB. Ja blogini löytyy :http://missb.blogit.fi.

  Tämä kone on prseestä, ei ole jotain keksejä että saisin näkymään suoraan osoitteen. Juu nou?

  VastaaPoista
 5. Anonyymi, I wish! Siellä ei ollut mitään! :( Ja urheiluvaatteissa mä en kelpuuta mitään sataa kertaa pidettyä, yäh. Oon ihan pulassa.

  Äitee, lämpimästi tervetuloa. :) Linkittely on internetin suola.

  Tervetuloa myös MissB! Kekseistä viis. ;)

  VastaaPoista
 6. Voisiko teknisiä vaatteita lainata joltain hyvältä ystävältä (ei olisi ehkä niin yök kuin vieraan käyttämät..)?

  VastaaPoista
 7. Jos uudenvuodenlupauksesi kerran kattaa Patagonian tuotteet (olivat joidenkin aiemmin julkaistujen linkkien joukossa) niin käy ihmeessä hakemassa ne Lauttasaaresta, Freeheelsistä, http://www.freeheels.fi/
  Saat erinomaista palvelua ja kestävän kehityksen hyvälaatuisia tuotteita. Ja jos paikan päällä ei ole just sitä mitä hinkuat, niin nätisti pyytämällä saat sen varmasti tilattua =)

  VastaaPoista
 8. Anonyymi, no en viittis lainatakaan kun tekninen kerrasto on kuitenkin niin iholla.

  Arja, olet itse nerous! Sinne siis!

  VastaaPoista
 9. Pulkkailuun kommenttia sen verran, että kyllä meillä tuupataan 1,5-vuotias ihan kunnon pulkkamäestä vauhtiin ja mennään sitten perästä hakemaan. Isänsä opettanut ja neiti nauttii täysin siemauksin. Olen siis täysin linjoillasi että lunta pitää pöllytä ja jos vähän pyllähtää niin mitä sitten. Reipasta ulkoilumeininkiä ;) Teidän lauantai kuulostaa kaikenkaikkiaan unelmalle!

  t. Sanna

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...