26.1.2009

Toivon itu

Mummi oli tehnyt Skidille tällaisen kaulaliinan. Aivan ihana, mutta jotenkin työlään näköinen. Kun kyselin, että millä tekniikalla tämä oli kudottu/neulottu/ommeltu, että noi kaikki värit sai tolleen tasaisesti näkyviin, niin se totesi ystävällisesti, että langat on muuttuneet sitten vuoden -85.


Oisinkohan mäkin?

6 kommenttia:

 1. Mä olen nähnyt myytävän sellaista Polka-lankaa, joka tekee ihan itsekseen kuviota, kunhan vaan jotakin neuloo. En ymmärrä, miten se toimii, mutta todistettavasti toimii. Eikä se tee "pelkkää" raitaa, vaan siinä on kaikenlaista muutakin hienoa vänkyrää. On se vaan niin näppärää nykyisin. Voisikohan sen langan laittaa johonkin kutomakoneeseen, niin saisi design-sukkia tarttumatta puikkoihin?

  VastaaPoista
 2. Ihana kaulaliina :) Pitäisköhän itsekin aktivoitua neulomisen saralla - tosin 20 vuodessa on taidot pääseet vähän ruostumaan... Mutta ne viimeisimmät lapaset mitä tein joskus 15-vuotiaana, oli kyllä tosi hienot ja yhä käytössä, että voihan se taito tulla takaisin jostain selkärangasta.
  Toinen kysymys on sitten, että millä ajalla ;)

  VastaaPoista
 3. Mä ostin puikot ja aloin kutoo pipoo. Yhtäkkii tajusin et eihän se ala muuttua pipoks, siitä tulee vaan suorakaide. Heitin kaappiin. Miten pipo tietää alkaa tulla pipoksi, pitääkö olla jotku erikoispuikot vai puhutaanko sille lankakerälle että ala nyt kaventua ja muuttua suipoksi, susta tulee pipo eikä kaulahuivi.

  Not my cup of tea.

  Hanna

  VastaaPoista
 4. Tiitu, tää oli kuulemma just jotain sellaista. En käsitä miten siitä voi tulla tasaisia raitoja. Ihan maagista.

  Karina, mulle tulee aina säännöllisin väliajoin himo alkaa tehdä itse asioita kankaasta. Saan sen katoamaan kokeilemalla esim napin ompelua. ;)

  Hanna, ei mitään hajua! Pitiko niitä silmukoita jotenkin alkaa yhdistellä? Miksikä sitä kutsutaan, supistamiseksi? Ei, se tais olla matikkaa.

  VastaaPoista
 5. Hanna: suorakaide vaan ulos kaapista! Päättele se ja ompele päälaelle sauma. Saat hauskan pipon, jossa on "korvat". Maailman helpoin pipo, eikä tarvitse huolehtia kaventamisesta :-)

  VastaaPoista
 6. Anna K., huippuidea! Täähän on ihan käsityöblogi. ;)

  Hanna, jos toteutat tän niin mä haluan nähdä sen.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...