28.1.2009

Päiväkäsky

Matildan puheen kehitys otti jo jouluna selkeästi havaittavan askeleen eteenpäin ja nyt olemme sitten kuulleet ensimmäisen aika kompleksisen lauseen. Olimme ruokailemassa kun ipanalle iski annoskateus. Tuli päättäväiset ohjeet:

Matilda maistaa. Oma lautanen. Titi hakee.

Kun sain suuni taas kiinni, katsoin kysyvästi koti-insinööriä, joka nousi konemaisesti suorittamaan annettua käskyä. Isin silmäkulmassa kimmelsi liikutuksen kyynel. Epäilemättä hän ymmärsi elävänsä loppuelämänsä pikkutytön tossun alla - eikä ollut yhtään pahoillaan.

13 kommenttia:

 1. No mutta sehän syö... O_O

  VastaaPoista
 2. Ihana.
  Snif - ymmärrettävä kyynel Koti-inskan silmäkulmassa. Täysin.

  VastaaPoista
 3. Anu, se maistaa = laittaa suuhun ja sylkee pois ja liiskaa sen pöytään. Mutta kyllä se jo jotain syökin. ;)

  Piuku, koti-insinööri on niin helposti liikuttuvaa sorttia. ;) Mä olin helvetin tyytyväinen että toi komentelu ei koskenut mua. Eläköön isän hoitovapaa! ;)

  VastaaPoista
 4. Oi, ihana.
  Meillä neiti kuvailee kaikkea maan ja taivaan välillä sanalla "kakkha". Taitaa olla kehityksestä reilun kymmenen vuotta ikätovereitaan edellä, sillä olen havainnut satojen teinien verbaaliikan liikkuvan samoilla linjoilla. Tietysti välillä vaihdellen johonkin v-alkuiseen sanaan.
  Onko enää toivoa saada ihmislapsi kasvamaan suoraan? Kysyy nimim. epätietoinen.

  VastaaPoista
 5. Voi mahtava Matilda! Noin pienellä ihmisellä on suurensuuri valta. Jos homman hoitaa oikein, niin se iskä pysyy siinä pikkurillin ympärillä ihan aina - tyttärillä on erikoislahjoja siihen!

  VastaaPoista
 6. Hetken mietin, että titi-nallenko pitäisi nyt hakea Matildalle ruokaa... Ei sekään mitenkään ennenkuulumaton pyyntö olisi lapsen suusta. :)

  VastaaPoista
 7. Luin Kodin kuvalehteä ja ihmettelin että miksi tekstin pala kuulostaa niin tutulta. Noh, sehän olikin blogistasi :)

  VastaaPoista
 8. Äiti-puffa, toivoa on, sillä tyttöhän on harvinaisen oikeassa siinä että kakkha on validi kuvaus aika monelle asialle. ;)

  Anniina, näyttää sujuvan. ;)

  Elina, jostain syystä isi on ollut aina TIti. Vaikka se osaa myös sanoa isi. Hällä väliä kunhan palvelu pelaa. ;)

  Anu, wtf?

  VastaaPoista
 9. Kodin kuvalehden sivulla 12 on lainattu blogisi tarinaa "Arvaa mitä mun äiti teki?" http://www.projectmama.info/2008/12/arvaa-mit-mun-iti-teki.html. Blogin nimi oli hienosti mainittu, joten siitä vaan kävijäryntäystä ja miljoonien eurojen tarinankertojan palkkiota odottelemaan!

  VastaaPoista
 10. Seriously? Rohkeahko toimittaja.

  Hei, jos joku eksyy tänne sitä kautta eikä järkyty kuoliaaksi niin jätä kommentti, pliide!? :D

  VastaaPoista
 11. Hihii:) Eksyin Kodin Kuvalehden kautta, mutta totesin eksyneeni jonkun surffailun tuloksena aiemminkin ( ei oo vaan tullut laiskuuttani aiemmin kommentoitua:)

  VastaaPoista
 12. Heh, mainiota! :D Kävijämäärissä ei yleisesti ottaen ole ollut mitään dramaattista nousua, mutta hyvä että sä löysit. ;)

  VastaaPoista
 13. Hei,
  tässä itse "syyllinen", eli se rohkeahko toimittaja. ;-) Se esikoululaisten sanailottelu oli ihan parasta ja naurattaa mua vieläkin joka kerta, kun muistuu mieleen. (Piti juuri kertoa tämän keskustelun luettuani omalle koti-insinööriparalleni noin kymmenettä kertaa).
  Jos haluat lehden, niin lähetä mulle meili työosoitteeseeni. "Apinalaatikosta" selvinnee henkilöllisyyteni.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...