29.1.2009

Paskalett

Mä olen saanut tässä kuussa vain yhden ankean kilon veke, ja koskapa deadline lähestyy, pistin kovat piippuun ja marssin apteekkiin Nutrilett-ostoksille.

Ajattelin ensin ottaa Quick Start -paketin, joka tarjoilee viitenä päivänä 830 kcalia. Tuloksia tulisi varmasti! Päätin kuitenkin ensin lukea ohjeet. Järkytys!
 • 1. Aamiaisvaihtoehdot: suklaapirtelö (3 pussia) ja mansikkapirtelö (2 pussia).
 • 2. Lounasvaihtoehdot: karamelli/toffee -patukka (2 kpl), pähkinä/suklaa -patukka (2 kpl) ja Brownie-patukka (1 kpl).
 • 3. Päivällisvaihtoehdot: tomaattipasta (2 pussia), juustopasta (2 pussia) ja kananuudelikeitto (1 pussi).
 • 4. Jälkiruokavaihtoehdot: vaniljavanukas (3 pussia) ja suklaavanukas (2 pussia).
 • 5 & 6. Välipalavaihtoehdot: kasvisliemi (5 pussia) ja tomaattiliemi (5 pussia).
Mansikkapirtelö aamupalaksi? Kasvisliemi välipalaksi? Joku helvetin patukka LOUNAAKSI? My ass. Mähän tappaisin jonkun iltapäivästä, ei tule mitään. Päätin helpottaa vaikeusastetta ja korvata vain yhden aterian päivässä jollain pussilla. Päädyin perushyvään kanakeittopakettiin - kunnes erehdyin tarkastelemaan koostumusta. Se oli täynnä lisäaineita: väriaineita, aromivahventeita (kuten natriumglutamaattia), paakkuuntumisenesto-, sakeuttamis, emulgointi- ja hapettumisenestoaineita. Voi yrjö. Ei todellakaan vastaa mun kuvaa uudesta raikkaasta elämäntyylistä.

Sisäinen sankarini näki tässä kuvotuksessa kuitenkin mahdollisuuden ja marssiin kotiin suklaapirtelöpaketin kanssa. Strategiani on yksinkertainen. Heti, kun aivot antavat nälkäsignaalin, luen paketin kyljestä sisällysluettelon. Jos edelleen on nälkä, teen sen pirtelön lasiin ja haistan sitä. Jos löysä, ruskeanharmaa visuaalinen ilme ja maltodekstriinin tympeä löyhkä eivät riitä karkoittamaan ruokahalua, juon sen. Mutta vain äärimmäisessä hätätilanteessa ja saniteettitilojen läheisyydessä.

Helmikuussa, kun vähätippainen tammikuuni on ohi, aloitan vanhan kunnon hyväksihavaitun beer dietin (korvaan yhdellä keskioluella ilta-aterian). Helppoa ja edullista. Ja B-vitamiinit kaupan päälle.

Mites teidän laihikset?

10 kommenttia:

 1. Ei tipu eikä lirise. Läskit on ottanut niskalenkkiotteen ja aikovat jäävät pysyvästi mukaani roikkumaan. Haluan, että joku kumoaa väitteen, että kun syö vähemmän kuin kuluttaa niin laihtuu. Täytyy olla joku muukin tie. Olut kuulostaa hyvältä.
  --Heli

  VastaaPoista
 2. Vaaka sanoi armeliaasti sopimuksensa irti pari viikkoa sitten, enkä ole kiireellä sitä elvyttänyt. Silmämääräisesti katsoen jenkkikset on vähän pienentyneet. Kilot varmaan ei. Tjooh. En tosiaankaan ole kovin hyvä tässä...

  VastaaPoista
 3. mun laihis odottaa synnärillä maaliskuussa :D
  Sitten toivottavasti tää laihis edistyy niin että meidän hukkapätkä imee mammasta muutamat kilot.

  sitten itketään, kun syksy koittaa...

  Mahtava diettisuunnitelma sulla kylläkin, vähemmästäkin menis nälkä kun noita E-G-Ö 83045-3432455 lisäaineita tuijottelee. JOku punasen sävy oli jauhettua koppakuoriaisen persausta - nam.

  VastaaPoista
 4. Täällä laihis etenee hitaasti mutta varmasti. Joskin tavoitekaan ei ole kovin kummoinen. Erityisen mukavaa on jumppailla Wii Fitillä :). Suosittelen kyllä kovasti :). Hyvät naurutkin saa kaupan päälle, kun katselee miestä pyörittämässä hulavannetta ;).

  VastaaPoista
 5. Mun laihis alko 2,5v sitten, toisen pojan syntymän jälkeen. MItään tuloksia missään melkein pariin ensimmäiseen vuoteen, vaikka kuinka (muka?) säännöstelin ruokaa, syytin aineenvaihduntaa ja liikuntaakin oli OIKEESTI päivittäin kahden pojan kanssa, kävelyt luikuisiin puistoihin portaat, lasten/kamojen raahaaminen, you name it. Mitään vaikutusta.

  No, sitten luin a) Miksi ranskattaret eivät liho? by Mireille Guilliano b) sen innoittamana totuttelin pienenpiin annoksiin (=vaatii melkoista itsekuria, mä oon varmaan ruokaholic) c) valitsin helposti sulavia tuotteita (=kasviksia, keittoja) ja d) vähensin radikaalisti LEIVÄN syömistä. siis tumman runsaskuituisen leivän, joka kaikkien taiteen sääntöjen mukaan on tod terveellistä - mutta ihan oikeesti turvottaahan tuo! Ja syökö keskieurooppalaiset tummaa leipää ikinä?? tai juo ohrapirtelöä :D Ja kulkaa Avot! Johan läks.

  Uskon kyllä siihen, että olet mitä syöt, eli jos syöt paljon, niin paljosta jää jäljelle nopeemmin ja enemmän. Luonnollisesti. Ja vastaavasti kuluttaakin pitää, eihän se läski ajatuksen voimalla irtoa. ainakaan mun läski.

  Ja sit mä löysin vielä joogan, ja jos oikein haluaa vaikuttaa aineenvaihduntaan, joka lähestyvällä keski-ikäisellä on AIVAN toista luokkaa kuin teininä, menee hotjoogaan. Kyllä lähtee!

  Siitä!

  Hyvät viikkikset,
  andersson

  VastaaPoista
 6. Mulla on lähtenyt kilo vuodenvaihteesta. En oo kyllä ollut millään suuremmalla nälkäkuurilla. Vähän vaan karsinut herkkuja ja lisännyt vihanneksi ja hedelmiä. Ei mulla edes oo mikään kiiretahti, jos lähtis ees se kilo kuussa kesään mennessä, niin olis jees.

  Nyt oon influenssassa ja muistelen aina flunssaisena laihtuneeni pari kiloa. Mahdollisuus! ; )

  VastaaPoista
 7. Mama, äläs nyt höpsöttele tuollaisten very low calory -dieettien kanssa. Hopihopi Kiloklubiin, tule halvemmaksi (maksu 0 e) ja koko perhe voi syödä samoja safkoja. http://kiloklubi.fi

  VastaaPoista
 8. Heli, toi beer diet toimii todella hyvin, otin sillä viimeiset pois ennen häitä. ;) Kuplat vie tehokkaasti näläntunteen mennessään.

  Onna, mä en koskaan käytä vaakaa, pelkkää peiliä ja ns. haastefarkkuja. ;) Luota vaan silmääsi!

  Piuku, sulla ei tosiaan oo vähään aikaan paineita. ;) Vaunulenkille sitten vaan heti kun tuntuu siltä että moottori ei putoo tielle.

  Marjaana, ooh, modernia! Täytyy varmaan hankkia joku tollanen pelivehje (<- huom. tekninen asiantuntemukseni)

  Anonyymi, mä valitettavasti uskon vaan siihen että ihminen laihtuu kun se syö vähemmän kuin kuluttaa. :) Mutta hyvä pointti: mä voisin viilata mun uskomusta sillä, että ranskattaret vetää vinseä. Lisäänkin heti lasillisen flavonoideja mun dieettiin. ;)

  Anonyymi, flunssa todella on mahdollisuus! Mutta kokeilen ehkä kuitenkin ensin sitä olutta. Pikaista paranemista!

  Anonyymi, ööh joo, mutta tässä iässä voidaan jo tunnustaa pari asiaa jotka ei muutu. 1) Mä en valmistu ikinä maisteriksi ja 2) mä en koskaan tule kokkaamaan, ainakaan mitään terveellistä. :) Siispä oluselle.

  VastaaPoista
 9. KIITOS upeasta beer diet -vinkistä!

  VastaaPoista
 10. Anonyymi, you're welcome! Olen laihtunut nyt sen toisenkin kilon - viikossa.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...