9.6.2008

Diagnoosia

En nyt muista et oonko mä pohtinut tätä aikaisemmin, mutta (dementian lisäksi) mulla on anoreksian vastakohta. Siis sellainen henkinen ongelma, että näen itseni jatkuvasti laihempana kuin oikeasti olen. Ehkä optireksia? Siitä johtuen säästän kaikkia vanhoja farkkujani ja kokeilen niitä aina silloin tällöin vain todetakseni että muuten tosi jees mutta olen nyt vain hiukan turvoksissa, ensi viikolla on varmasti parempi tilanne. Lisäksi ostan aina liian pieniä tai muuten van epäsopivia vaatteita (en tieteskään sovita) ja sitten joudun jakamaan niitä kavereille. Onko tälle diagnoosia? Paitsi urpous.

Äitiyslomalaihduttaminen on ihan hysteerisen vaikeaa. Tulee syötyä mitä vaan ja milloin vaan eikä salaattia koskaan (kestää liian kauan tehdä). Urheileminen on satunnaista. Ollakseni ihan rehellinen niin mä oon myös surkea laihduttaja. Haluan tuloksia heti ja vaaka ei ole mikään ystävä. Häihinkin mä pikalaihdutin pari kiloa oluella. Yks pullo illassa piti näläntunteen paremmin poissa kuin mikään yrjön makuinen Nutrilett. Onneks mä pääsen kohta työelämän säännölliseen rytmiin niin ei tartte ottaa pulloa mukaan hiekkikselle. Siitä se diagnoosi vasta irtoaisi.

4 kommenttia:

 1. Mun on pakko kommentoida tähän, kun mulla on ihan vastakkainen ongelma nimenomaan nyt äitiyslomalla: Pikkujätkä on niin kova syömään että mulla on krooninen nälkä, jota en yksinkertaisesti ehdi tyydyttämään. Hyvästä ruokahalusta tietty seuraa myös se, että Henkan paino ja pituus menee yläkäyrillä ja lapsukaisen keinuttelu ja muu viihdyttäminen vie energiaa. Yö toisensa jälkeen mä nään unia ruoka-annoksista (viimeksi kylmäsavulohta ja perunoita) ja just kun mä oon pääsemässä niihin käsiksi, herään. //namibia-maija

  VastaaPoista
 2. Joo, imetys on eri juttu, mulla katso ruokahalu melkein kokonaan sen lopettamisen myötä. ;) Mä söin syksyllä varmaan sata boksia Pirkan pakastepastoja. Suosittelen. Mä muuten tuon sulle ruokaa kun tuun käymään.

  VastaaPoista
 3. Mullakin elämäntavat ja nimenomaan ruokailutottumukset nousi eksponentiaalisesti ihan toisiin terveellisyyssfääreihin, kun menin takasin duuniin. Kun on melkein vuoden elänyt pastalla, pestolla ja jäähtyneillä kahvikupeilla, on tosi gourmet-elämys saada Fazer amican työkuppilasafkaa. Siellähän on salaattia! Erilaisia ruokajuomia - vedessä jopa sitruunaa! Heti tuplaantui päivittäinen vihannesannos;D Ja ruokanakin on yleensä useammasta kuin kahdesta raaka-aineesta valmistettua kulinaristista ihmettä!

  VastaaPoista
 4. Mä olin just kaks päivää kursseilla ja söin kanssa paikallisessa Amicassa: ruisleipää, salaattia, vegeateria, hedelmiä.. Uijui. Meinasin mennä halaamaann keittiöhenkilökuntaa kun olivat ihan mua varten laittaneet. :D

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...