2.8.2014

Hot or not?

Aloitan tällä päivämäärällä remontti- ja sisustuskirjoitusten sarjan (tunniste on remppa). Elän nimittäin valintojen aikaa. Remontteeraajan pitää tehdä valtavasti kauaskantoisia päätöksiä ja yleensä vielä mahdottomassa aikataulussa (miten tämä yhtäkkiä kuulostaakin ihan kunnallispolitiikalta??).

Eteisen väliovessa on hauska "pullonpohjalasi". Ovi itse on maalattu ihonväriseksi. Maalata vai ei?
Päänvaivaa piisaa monesta näkökulmasta.

Ensinnäkin on balanssin hakeminen. Sisustuslehtien korkeakiiltovalkoinen maailma on minun makuuni liian kliininen, joten paremmat ideat pitää kaivaa omasta päästä. Se on aina vähän riski, etenkin kun sisustussilmälasini ovat vähän huurteessa.

Tekisi mieli olla räväkkä, mutta isojen pintojen kanssa ei tee mieli kokeilla: jos olohuoneen turkoosi seinä onkin suoraan sirkuksesta, korjaaminen on kallista ja muutto viivästyy. Jos taas valitsen jonkun pliisun värin, ottaa koko loppuiän päähän, etten uskaltanut edes kokeilla.

Eteisen lattia on kiiltävää ruskeaa laattaa, mutta saumat huonossa kunnossa. Räjäyttää vai saumata uudelleen?
Päätin saumata.

Sitten on huonekalujen sovittaminen uusiin huoneisiin. Olen käynyt mittaamassa jotain koloa tahi seinää joka juuttaan ilta. Mille seinälle kirjahylly? Kummin päin sänky? Mahtuuko sisäleikkimökki? Ja sitten on vielä kaikki se, mitä ei tule ajatelleeksi. Yllätykset. Aurinko paistaa suoraan telkkariin tai tuuletusikkuna ei mahdu aukeamaan. Asunnossa pitäisi asua hetki, jotta tietäisi, miten mikin tila otetaan parhaiten haltuun


Olohuoneessa oli hieno kirjahylly, jota emme itse tarvinneet. Onneksi tälle löytyi täydellinen ostaja ja hylly lähti kokonaisena uuteen kotiin. Ostaja lupasi jopa kuvat kun saa koottua.

Vaikeinta on kuitenkin päättää, mitä ei uudistaisi. Puskutraktori-fiiliksessä ei välttämättä ajattele loppuun asti. Onko ruskea klinkkerilattia kamala vai ihana? Entä säkkikangaspinnoitteinen seinä ruokailutilassa? Eteisen puupaneelit ovat jotain harvoinaista puulajia - kehtaanko maalata ne valkoisiksi? Miksi ihmeessä ruokailutilan ja olohuoneen välissä on liukuovi?

Mihin kaikkeen tottuu ja mihin ei? Sen lisäksi, että vanhat seinä- ja lattiamateriaalit ovat usein paljon laadukkaampia kuin nykyiset, edellisellä asukkaalla on pitkä kokemus juuri tässä kämpässä asumisesta - teenkö tyhmästi jos jyrään hänen ratkaisunsa?

Säkkikangasseinä jää. Seinä on akustisesti todella miellyttävä. Ja mitä kaikkea taideteosta tähän seinään
saisikaan rakennettua ihan vain nuppineuloilla. Tässä pyydän apua ystävältäni Riikalta, joka on suunnitellut bannerini.

Huomaan yhä useammin sanovani "katsotaan tätä sitten keväällä". Kriisi kerrallaan. Kuulostan ajoittain jopa kärsivälliseltä.

Ihme juttu. Oli se sitten perhe-elämän tai yleisen keski-ikäisyyden ansiota, olen iloinen, että saan kunnostaa tätä ihanaa asuntoa vähän rauhallisempana ihmisenä kuin 10 vuotta sitten.


Vanha tammiparketti hiotaan ja lakataan. Mutta onko valkolakkaus tällaisen parketin halveksuntaa?

55 kommenttia:

 1. Olisko ihan poissuljettua pyytää apua joltain sisustussuunnittelijalta? Itse saattaisin tuossa tilanteessa niin tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa ei, mutta käytännössä nyt ollaan jo aika pitkällä. Tyypillä pitäisi olla aika kovat referenssit että jaksaisin sisällyttää tämänkin menoerän vielä budjettiin.

   Poista
 2. Toi näyttää tosi paljon samanlaiselta kuin meidän koti. Muutimme tänne 10 vuotta sitten ja heti alussa revittiin parista huoneesta säkkikangastapetit pois ja laitettiin uudet tilalle. Takkahuoneessa säkkikangastapetti oli viime kesään asti ja nyt siinä on vihdoinkin uusi tapetti tilalla. Silmä ei vaan enää kestänyt sitä. Alakerrassa meillä on juuri samanlaiset lattiat, niille ei olla vielä tehty mitään, mutta nyt alkaa laatat sinkoilla pois sijoiltaan. Eli olisi aika tehdä jotain. Seuraava projekti olisi maalata keittiön kaakelit kaakelimaalilla. Ne ovat aika kamalat (vaaleanruskeat ja joissain kaakeleissa on kukkakuvioita), mutta kummasti niitäkin on tullut katseltua se kymmenen vuotta. Mutta nyt on mitta täynnä. Viime kesänä parketit hiottiin ja lakattiin. Tiedän, että jotkut tekevät kahdessa viikossa koti uusiksi - remontteja, mutta me olemme edenneet aika lailla pikku hiljaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa eteneminen jättää tilaa mielenmuutoksille - ja niitähän tulee aina. Mä jotenkin diggaan tosta säkistä ja kun sitä on vaan yhdellä seinällä niin on hauska kuriositetti. Eipähän ihan kaikilla tule vastaan. :)

   Poista
  2. Meillä oli entisessä kodissa säkkikangastapetti ja kaipaan sitä edelleen. Taidettiin kyllä jossain vaiheessa maalata se valkoiseksi, mutta se vaan on niin ihana materiaali! Olen iloinen että tapetti jää!

   Poista
  3. meillä oli 80-l myös säkkikangastapetti olohuoneessa. Noin lapsen näkökulmasta oli tosi kivaa repiä niitä lankoja aina sohvalla pötkötellessä. Vanhemmista oli ehkä vähemmän kivaa

   Poista
 3. Näyttää olevan teidän koti kuuminta hottia.
  Mielstäni ihan huikeita kotinne aikakauden ilmentymiä.

  Eteisen lattia on todella todella makuuni. Saman valinnan olisin tehnyt kanssasi.
  Pullonpohjalasiovi..ehkä maalaamalla oven puuosat oven ilme raikastuisi ja lasi pääsisi paremmin oikeuksiinsa?

  Maalaamalla/vaihtamalla puiset lattialistat valkoisiksi (mikäli seinät ovat valkoiset), selkiintyy monen tilan ilme jo valtavasti.

  Tammiparketti on väriltään aika jees. Kannattaa miettiä kotinne tulevia huonekaluja. Mikäli on paljon puisia ja puisen sävysiä huonekaluja, raikastuu kodin ilme vaaleammalla lattialla. Mikäli taas lattia pidetään puisen sävysenä, sopii siihen hyvin valkoiset ja värilliset huonekalut..

  Kun suunnittelee noin suurta kokonaisuutta, kannattaa ihan aluksi pohtia millaisen fiiliksen kotiin haluaa. Tahtooko 60-70-lukulaista fiilistä vai vaaleampaa ja selkeämpää linjaa. Tai jotain ihan muuta. Kannattaa katsella netistä jotain kuvia tuon ajan kodeista ja siitä, miten sisustus/remonttiratkaisuja on tehty.. Pohtia sellaisia isompia linjoja ja sen jälkeen lähteä kohti niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokonaisfiilistä mietittiin paljon ja päätettiin että halutaan säilyttää tietyt jutut, mutta enemmän sellaisina yksityiskohtina kuin leimallisena ilmeenä. Mutta sen kuvan pitäminen mielessä on tosi vaikeaa! :)

   Noin keltaisena tammi ei ole mun makuun, mutta täytyy katsoa miltä näyttää hiomisen jälkeen.Hyvä pointti noista huonekaluista! Ne sopisivat kyllä paremmin valkolakattuun - ja toisaalta nyt kun tulee muutaman uuden (eli vanhan) nojatuolin hankinta eteen, voisi tehdä vähän räväkämpiä ratkaisuja jos lattia olisi aika simppeli. Hmh.

   Poista
 4. Hae maaliliikkeestä sellaisia vähän isompia maalilastuja, joissa on vaan yhtä väriä. Niitä kun teippailee seinään ja tuijottaa eri valoissa jää jäljelle sitten vaan se lemppari. Ehkä. :)

  Pullonpohjalasi on jotenkin hieno! Ehkä ei siihen ihonväriin yhdistetynä, mutta maalia pintaan!

  Ja noin niinkuin muuten oon ihan kade, sisustusprojektia, tahtoo kans! Luulen, että yksi syy mun muuttointoon on se, että tässä nykyisessä on aikalailla kaikki pienemmät pintaremontit katsottu keittiötä myöten. Sen verran oon kanssa viisastunut ite vuosien myötä, että kylppäriremppa lapsiperheessä ei houkuttele, se olisi vielä jäljellä tässä. ;D

  Jos tekisitte niin, että teette lattian hionnan ym. mitkä on kätsyintä tehdä ennen muuttoa, ja muita sitten vaan pikku hiljaa jos ja kun tulee sellainen fiilis? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köh, kaikki maalipäätökset tehtiin *etänä*, koska kesäloma. Odotan jännityksellä. Mutta tää on jollain tavalla sekä hirveää että palkitsevaa: sitten jos ja kun joku valinta menee nappiin, on ihan voittajafiilis. :) Esim. keittiöstä on tulossa hauska pläjäys.

   Poista
 5. Me tehtiin muutettaessa pohjapiirros asunnosta (mittakaavassa) sekä isoimmista huonekaluista paperille. Sitten vaan mallaamaan. Helpompaa kuin itse huonekalujen siirtely. Tässähän voisit valjastaa tyttäresi askarteluinnostuksen hyötykäyttöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska perheessämme asuu insinööri, tämä mittapiirros on olemassa ja huonekalut mitattuna. :D Mutta tässä tulee justiin kysymyksiä kuten se tuuletusikkunan aukeamissuunta, patterien venttiilit yms jotka täytyy vain tarkistaa paikan päällä.

   Poista
 6. Itsekin yhden tuon ajan asunnon remontoineena on pakko kysyä, että minkä väriset kattopaneelit teillä on? Entä onko tiiliseiniä? Meillä oli musta katto ja valkoiseksi maalattuja tiilisisäseiniä - pidettiin ne. Kuulostaa oudolta, mutta lopputulos oli meistä niin magee! Ainoastaan lattia musta muovimatto vaihdettiin parkettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katto on paksu, valkoiseksi maalattu lautakatto, josta ensin en tykännyt ollenkaan. Nyt olen tottunut! Tiiliseinää ei ole muuten kuin valtavassa tilanjakajaksi asemoidussa takassa, mutta ymmärrän hyvin että diggaatte. :)

   Poista
 7. Vinkkejä:
  Pullonpohjalasi: maalaa ovi valkoiseksi, oven huoneeseen keltaisesta lasin sävystä saa kivasti inspiraatiota ja tehosteseinää voisi maalata saman sävymaailman keltaisella kuin lasissa. Valkoinen ja keltainen yhdessä yleensä raikkaita tai pirteitä.
  Säkkikangastapetti. Yhdelläseinällä säkkikangastapetti voi olla ihana elementti. Jos taas kaikki seinät on vuorattu, tulee helposti tunkkainen ja ahdas tunnelma. Rosoinen kangastapetti kerää myös pölyä.

  Itse pidän valkoisesta "pohjasävystä" mutta sitten leikittelen värisävyillä huoneissa. Värejä valitessa kannattaa miettiä miten murrettuja tai kirkkaita värejä haluaa yleensä käyttää. ja mistä huoneesta näkyy usein suoraan mihinkin huoneeseen. Ikkunoiden muoto ja valoisuus kannattaa huomioida. Jos valoa tulee huoneisiin luonnollisesti huonosti, kannattaa ehkä harkita kahteen kertaan tummia sävyjä. Tuo parketti, niin onko katto minkä värinen? Jos katto on myös paneloitu jollain puulla, se kannattaa maalata valkoiseksi, jolloin tilaan tulee avaruuden tuntua ja valoisuutta heti lisää. Silloin lattiankin voi jättää helpommin luonnolliseen väriinsä (edeltävä kommentti huonekalujen puunväreistä oli myös hyvä!)

  Sori, visualisti sisälläni innostuu tällaisista. Lisäksi itse sokeutuu helposti selaillessaan sataa eri juttua ja se kokonaisuus jää hahmottamatta kun pitää piipertää ja valita listojen värejä ja saumojen sävyjä. Eli askel taaksepäin ja kokonaisuus haltuun. Joku kiva juttu voi olla kiva yksinään, mutta sotia kokonaisuutta vastaan. Jos keskittyy pelkkiin yksityiskohtiin tulee helposti tehtyä irrallisia valintoja, jotka luovat rajoitettuna tilaan kyllä mielenkiintoisuutta ja persoonallisuutta, mutta taas suurina määrinä sekavaa tunnelmaa.

  (Heh, taidan olla sellainen ylisensitiivinen tyyppi, ja se heijastuu sitten myös tähän visuaaliseen tutkaan :P )

  -Shallot

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, visualisti on ihan oikeassa - aina pitää muistaa kokonaisuus eikä pipertää listoissa. :) Todennäköisesti maalaan oven, ehkä vaaleanharmaaksi, koska se on yksi eteisen sisustussävyistä. Mutta tuohan oli kiva idea, että tehosteseinä olisikin oven lasin keltainen - kiitos!

   Meillä on iso tamminen ruokapöytä, jossa on punaviininväriset tuolit - tosin nyt kun mietin, väri olisi muutettavissa esim siihen turkoosiin , koska 15 vuotta vanhat huput kaipaavat vaihtamista.

   Poista
 8. Me muutimme tänne seitsemän vuotta sitten. Pari vuotta sitten vaihdettiin kaikki väliovet, viime talvena makuuhuoneitten tapetit. Keittiöruokalutilassa on aivan kamala tapetti, mutta vielä ei olla saatu aikaiseksi vaihtaa.

  Ja pointti oli? Että ei niin mieleistenkin sisustusratkaisujen keskellä pystyy elämään: hiljaa hyvä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme tässä asiassa samoilla linjoilla. :) Tietysti olemme nyt sitten ihan paineessa, ksoka tässä nykyisessä asunnossa on vielä hommaa ennen myyntiä!

   Poista
 9. Itse en kajoaisi lattioihin,jos kunto hyvä. Hionta ja lakka. Eteisen voi jopa matottaa sisal/kookostyyppisellä seinästä seinään. Jättää laatta jemmaan. Tapetti näyttää itseasiassa hieonolta, onko Se ja viilupinta lähekkäin?jos, niin pääsisikö viilu paremmin oikeuksiin, jos saa täyden huomion. Itse vierastan puhdasta ja maalarin valkoista, murretut toimii kauniimmin. Ja ehkä tuon aikakauden henkeen sopii lämpöiset, joten siniseen taittuvat harmaat ei ehkä natsaa. Ja pullonpohja on hieno, löytyisiköhän maalin alta viiluovi vai olisiko kiiltävä musta sopiva pari?ihanhan tässä innostuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetti on ihan oma yksinäinen seinänsä, joten siksi se mielestäni toimii kivasti.

   Rakastan itsekin tuota pullonpohjaa, mutta tuohan oli hyvä kysymys että millainen ovi alta löytyy. Ehkäpä varovasti hion vanhaa maalipintaa jostain huomaamattaomasta kohdasta! Musta olisi kyllä raffi!

   Poista
  2. Joo, ihanhan tässä innostuu toinenkin lukija. Remppapäivityksiä innolla odotellessa!

   Poista
 10. Talomme lankkulattia hiottiin ja valkolakattiin puoli vuotta sitten. Näytti kyllä tosi kivalta, kun työ oli juuri tehty. Mutta tämän kokemuksen perusteella en suosittele valkolakkausta, kun talossa asuu myös pari leikki-ikäistä. Kaikki roskat ja lika näkyy ihan järkyttävän hyvin ja kaikki vähän reilummat pudotukset ja pikkuautoleikit jättävät pintaan jäljet. Toki elämisen jäljet saavat näkyä, mutta vähempikin riittäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai perhana, onko näin? Pahin sikailu on *ehkä* meillä jo ohi, mutta silti. Olisko kyseessä siis ihan lakka vai öljy?

   Poista
  2. Jos en ihan väärin muista (ei tehty työtä itse), niin lakkaa pari kerrosta.

   Poista
 11. Aivan ihanaa! Samantyyppisen projektin kanssa ollaan painittu täällä nyt noin kaksi vuotta, kunnostetaan perusteellisesti 1960-luvun kotia tuon ajan henkeä kunnioittaen. Upea tuo eteisen lasi! Meidän remontti- ja entisöintiblogin nimi juontaa juurensa samantyyppisestä lasista ulko-ovemme yläpuolella ja sivulla (Olive Green Window). Hurjasti tsemppiä ja energiaa projektiin, kodistanne tulee aivan varmasti upea!!

  VastaaPoista
 12. Rakkaudella Maire-leffassa asusteltiin saman aikakauden Westendin talossa. Saisko siitä ideoita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Nythän tuli hyvä syy katsoa se leffa! :)

   Poista
 13. Tosi kiva kuulla, että säästätte vanhaa. Meidän juuri ostamassa rintsikassa ei remonteissa olla oltu yhtä säästelijäitä ja monen alkuperäisen asian hävittäminen hitusen kirpaisee. Mietinkin, että miten hölmöä tämäkin on, että ensin toiset ovat modernisoineet ja sitten seuraavat rempatessaan haalivat takaisin vanhaa.. :) No, pääasiahan se on, että rakennukset jatkavat elämäänsä eli että kunnossapitävää remppaa tehdään.

  Niin ja tuo pullonpohjalasi on jollain villillä tapaa kovin hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, edestakas remppaaminen on monen asunnon ongelma: joku on laittanut omasta mielestään hienon keittiö ja sitten se onkin uuden omistajan mielestä karsea ja revitään pois. "Pommin" ostajalla on helpompaa! :)

   Poista
 14. Hienoa, että säästit eteisen laattalattian, todella hot! Pullolasi myös, ihonväri ei ehkä niin :) Komppaan aikaisempaa kommentoijaa, listojen väri kannattaa pitää samana kuin seinät tai lattiat, muuten näyttää vähän sekavalta. Sisustusarkkitehti Kati Miettinen on kunnostanut perheelleen 60-luvun kodin Tapiolassa paljon vanhaa säilyttäen, mutta kuitenkin modernisti. Heillä mm. vaaleat lattiat ja kaikki puuosat säilytetty alkuperäisessä värissään, tosi hyvältä näyttää! Muutenkin hän osaa käyttää värejä hyvin, käy katsomassa blogissa http://www.arksuominen.com.

  VastaaPoista
 15. Tässä upeasti turkoosia ja keltaista http://www.sarahlavoine.com/fr/projets/duplex-parisien-1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdistelmä on kyllä hyvä. Keittiöstähän tulee kelta-musta-valkoinen, joten tuo tehosteturkoosi oli varmasti nappivalinta.

   Poista
 16. Tervetuloa remppailun maailmaan!
  Meidän keltaiset, lakatut mäntylankkulattiat on just hiottu ja vahattu osmocolorilla jossa on tippa valkoista. Ensi maanantaina sama operaatio tehdään kellastuneelle tammiparketille. Odotannjo innolla sillä ainakin mäntylattian ilme kirkastui upeaksi!
  Olemme asuneet tätä miehen lpsuudenkotia reilut pari vuotta ja tehneet samalla remppaa. Talo kun oli lähes alkuperäisessä 50 luvun kuosissa. Olen aikamoinen hätähousu mutta oli tosi hyvä homma asustella pari vuotta ennen keskikerroksen ja mm. Keittiön remppaa. Ehti hyvin miettiä mitä säilyttää ja mikä lähtee. Kun sitä vanhaa alkuperäistä ei sitten saa enää takaisin... Meillä on säilynyt esim. Keittiön puuhella huuvineen, natisevat portaat, puukiuas ja pihan ylikasvaneet omenapuut. Alunperin nämä kaikki olivat hävitysuhkan alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puukiuas. <3 Meidän takapuhalla kasvaa valtava omenapuu. Ensimmäinen ajatus oli moottorisaha ja toinen että entäs jos vain vähän leikkaisi sitä. :)

   Poista
 17. Ihanan näköinen koti, erityiseti pullolasi ja eteisen lattia olivat hienoja!

  Meillä on kokemusta parketin hiomisesta ja valkolakkaamisesta. Mielestäni kyse oli just valkoisella sävytetystä parkettilakasta. Ensimmäisellä kerralla se onnistui hienosti, kun hiotutimme 80-luvun hyvälaatuisen ruutuparketin, eli sellaisen pikkuruutuisen, jossa pulikoilla tehty ruutuja (no tajuatte kai se perusparketti). Remonttimiehen mukaan puukerros oli paksu ja kestävä, olisikohan ollut koivua.

  Sitten sama tehtiin 90-luvun halvalle tammi(?) sauvaparketille, joka ei enää kestänyt hiontaa ja lakkausta, ainkaan yhtä hyvin. Ilmeisesti puuaines on pehmeämpää ja ohuempaa. Lakkaus on muuttanut väriä ja kulunut vähän pois, myös naarmuja on paljon.

  Eli riippuu parketista, kuinka hyvä lopputuloksesta tulee. Enkä osaa sanoa miten sopii asuntonne henkeen ja tyyliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, hyvä tietää! Kyseessä on paksu tammiparketti, jota ei ole ikinä hiottu (kestänyt siis joku 50 vuotta!), joten veikkaisin että tulee ihan hyvä.

   Poista
 18. Paras aforismi minkä remontin aikana kuulin: kyllä silmä sekundaan tottuu. Ja niin kyllä tottuukin!

  VastaaPoista
 19. Mutta teillä on se etu, että aina voi syyttää entistä omistajaa huonoista valinnoista. Itse vastikään uuden talon pystyyn pukanneena muistaa sen tunteen kun valintoja piti tehdä ja tiesi, että niistä huonoista valinnoista saa vaan syyttää itseään. Ja sen takia kaikki meiän seinät on valkosia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin pelkään niitä huonoja valintoja, mutta onneksi järkeä on nyt päässä vähän enemmän enkä enää aio tehdä budjettijoustoja: jos raha loppuu, sitten säästetään taas jonkun aikaa.

   Poista
 20. Blogistanian uusinnan katoin perässähiihtäjänä, eksyin tänne ja aloin nauramaan itteäni kipeäksi :'D Ja valkolakkaus – tai no – valkoiseksi maalaus omassa suomi-kämpässäni toimi kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, en edes huomannut että se tuli! Tervetuloa mukaan. :)

   Poista
 21. Joojoo, tottakai turkoosia. Meillä oli keittiössä ja se oli tosi hieno. Vielä neljän vuoden jälkeenkin. Mut mä olenkin allerginen valkoisille seinille. Kaikissa vuokra-asunnoissa oli aina valkoiset seinät. No, siirryttyäni omistusasuntoihin ei ole enää ollut. On voinut olla vaaleaa, mutta aina johonkin sävyyn taitettua.

  Luulin aina, että kaikki muut tykkää valkoisesta, kun niillä on valkoiset seinät ja oletin meidän keittiön saavan kauhistuneita kommentteja, mutta jokainen meille tullut kehui sitä. Että kai muutkin tykkäisi jostain muusta kuin valkoisesta. Ja olen kyllä myös sitä mieltä, että seinän maalaus ei ole kovin hirmuinen urakka, jos ihan metsään menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä näin sen seinän tänään ja siitä tulee ihan törkeän hieno. Aijettä!

   Poista
 22. Onnea uuteen kotiin, näyttää ihanalta! Kelpaisi minullekin :) Itse olen myös 1950- ja 1960-lukujen estetiikan suuri ystävä. Olet varmasti jo teokseen tutustunutkin, mutta omia silmiäni avasi erityisesti Katja Lindroosin Momo-kirja (tulee sanoista Modern ja Modest), jossa nostetaan upealla tavalla esille juuri 1950-1970-luvuilla rakennettujen talojen ominaispiirteitä. Kenties sieltä löytyisi myös ideoita? Kiitos myös kivasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi mitä sisustusammattilaisia täällä pyörii, kiitos kirjavinkistä! :)

   Poista
 23. Ooooh mikä asunto! Jättäisin pullonpohjalasin, maalaisin oven puuosat jollain kivalla värillä kuten keltaiseksi tai punaiseksi. Jättäisin säkkikangasseinän, ehdottomasti! Minä en tykkää tuollaisesta puunsävystä mitä tuolla on paljon, harkitsisin vakavasti esim. tuota valkolakkausta lattiaan, mutta TAMMI hei... Vaikeita valintoja.

  VastaaPoista
 24. Ei kannata ajatella liikaa (tai ehkä ei ollenkaan) niitä ratkaisuja, joiden kanssa edelliset asukkaat ovat eläneet. He eivät olleet te. Ajattelen aina itse niin, että kaikki mikä tekee mieli muuttaa, todennäköisesti myös kannattaa muuttaa. Tietysti on tilanteita, joissa alkuperäisen kunnioittaminen on perusteltua ja toivottavaa, mutta jos se tarkoittaisi jonkun omasta mielestäsi ruman jutun säilyttämistä omassa kodissasi, sanoisin että JYRÄN ALLE VAAN.

  Mun mielestä kaikki seinät kannattaa maalata ensin valkoisiksi. Osittain mielipiteeni johtuu toki siitä, että käytän itse sisustuksessa aika jyrkkiä värejä ja tekstuureita ja muotoja, joten puhdas valkoinen sopii hyvin taustaksi ihan kaikelle. Mutta toinen syy on se, että seinään on tosi vaikea valita heittämällä sopivaa väriä ilman että asunnossa on elänyt ensin. Pidän kyllä seinien maalaamista helppona juttuna, joten en koe ongelmaksi sitä että värivalinnan tekisikin vasta jälkeenpäin. Mietin melkein kaksi vuotta meidän lastenhuoneeseen sopivaa seinänväriä, pyörittelin mielessäni kaikkea nyhvöbeigeä ja hiirenharmaata, kunnes sitten tajusin että sopiva väri onkin musta.

  Vanhan asunnon uudistaminen voi antaa sille myös sellaisen uuden raikkauden ja elämän, jota sillä ei ennen ole ollut. Joskus vanhan säilyttäminen olisi asunnon hengen halveksuntaa, kun asuntoa ei päästä kehittymään täyteen potentiaaliinsa. Valkolakkaa vaan lattiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Ja jos valkolakka tuntuu huonolta, niin lattian voi vahatakin.)

   Poista
 25. Psst. Jos asunnossa on 60-luvun Tapiolalle tyypillisiä kahvoja kaapeissa, älä heitä pois vaan lahjoita/myy ne toiselle tapiolalaiselle. Minulle.

  VastaaPoista
 26. Me hiottiin ja valkokuulto lakattiin keltainen tammiparketti ja kellertävä koivuparketti.tuli aivan loistava! Seiniin Tikkurilan mulperi-sävy ja valkoiset listat. Tykkään!

  VastaaPoista
 27. Tulee koti talo mieleen :)
  Tuo pullopohja ovi on upea, samoin eteisen laatat. Yhdistelemällä vanhaa ja uutta saa minusta kivan näköistä.
  Onko katot jo maalattu valkeaksi edellisen omistajan toimesta?

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...