11.12.2012

Mitä ruokaa tänään on?

Yhteistyössä Middag

Meillä on Koti-insinöörin kanssa kisa: se, kumpi ehtii ensiksi kysyä, mitä tänään syödään, on voittaja. Huoleton tekstari kun siirtää kaikki luovuuspaineet vastaajalle. Ruoanlaitto on nimittäin yksi riesa. Jos eilisestä safkasta ei riitä enää kaikille, paniikkinappula on kuudelta pohjassa.

Sitten kuulin Middagista. Tämä kiireisten perheiden pelastuspalvelu suunnittelee kolmeksi tahi viideksi päiväksi pätevän ruokalistan, kerää raaka-aineet ja toimittaa neljän hengen raaka-aineet reseptien kera kotiovellesi (myös vegenä). Olin äimänä siitä, että kukaan ei ollut keksinyt tätä aikaisemmin!

Palvelun esittelystä löytyi taikasanoja.

Middagin filosofiana on suosia mahdollisimman luomua kausiruokaa, joka on tuotettu mahdollisimman lähellä. Me emme kaipaa e-koodeja, emmekä turhia lisäaineita. Siksi meillä onkin ilo suosia tarkkaan valikoituja ruokatoimittajia, jotka takaavat raaka-aineidemme laadun.

Meillähän on ihan sama filosofia! Paitsi, että tingin filosofiasta lähes joka kerta, koska kiire, lähikauppiaan käsitys ajan hermosta, oma osaaminen ja inspiraation puute.

Niin, se osaaminen. Vaikka kaikki muut tähtitaivaan kappaleet asettuisivatkin ihanteellisiin asentoihin, olen edelleen se sama keskinkertainen, laiska ja höveli kokki, joka ei ikinä lue reseptiä, oikaisee aina kun on mahdollista ja paikkaa valkosipulilla mahdolliset ylilyönnit. Onnistuminen ei olisi taattu, vaikka reseptin olisi laatinut itse Paavi.

Mutta kun Middag pelastaa nykyään minutkin: Express-kassi on täynnä valmiiksi kokattua kotiruokaa! Mama's meal FTW!

Sain ensimmäisen lähetykseni eilen: kolme ateriaa neljälle hengelle hintaan 75 euroa. Paketissa oli täytettyjä paprikoita ja tzatzikia, broilerikastiketta ja bulguria sekä tomaattikeittoa. Ruoat tulivat isoissa pahvipakkauksissa. Uskoisin kahden ruokailun perusteella annoskoon olevan riittävä neljälle normaaliruokaiselle hengelle, sillä meille jää yksi annos yli.

Jos jotain saisi vielä toivoa, niin kevyttä valinnanvaraa. Eli että saisin vaikka viidestä ateriasta valita sen oman kolmen settini perheen allergioihin, mieltymyksiin (kasvis) ja hetken mielijohteisiin ("yök, mä en syö vuohenjuustoa") perustuen. Ja vaikka jälkiruoat yhdelle päivälle! Tyypit muuten lupaavat, että ruoat maistuvat lapsillekin. En aio vaatia heitä lunastamaan lupaustaan. Skidin toive mahdollisimman mauttomasta ruoasta kun tuskin on Middagin agendalla. Ja hyvä niin.


Summa summarum: ar-vos-tan.

On hienoa, että lapsiperheiden ajankäytössä nähdään markkinarakoa ja meitä helpomman elämän metsästäjiä on riittävästi elättämään suomalaisia yrittäjiä. Ja hienointahan on tietty se, että koska minä keksin tämän, Koti-insinööri saa hoitaa ne viikon loput ateriat. Kjäh.

Project Maman lukijoille on taas tiedossa alennusta! Jos helpompi elämä houkuttaa, viereisestä banneristä pääsette tsekkaamaan, mitä varallenne on suunniteltu. Kliketi klik.

55 kommenttia:

 1. Tässä on kyllä bisnesidea kohdallaan. Mikähän on hintaero sen valmiiksi kokatun ja itse valmistettavan ruokakassin kohdalla? Voisin kuvitella, että tämä toimisi kiireisen ihmisen pelastuksena aina välillä.

  Mutta koska itselläni on päähänpinttymä omin käsin tehdystä kotiruoasta, aloin vähän aikaa sitten tehdä saman asian ihan itse: suunnittelen viikon ateriat keittokirjan kanssa viikonloppuna, käyn kunnon listan kanssa kaupassa ja sitten teen juuri ne ruoat mitä meinasinkin. Etukäteissuunnittelun ansioista arkiruoan valmistus on nykyisin stressitöntä hommaa. On oikeat raaka-aineet ja reseptit valmiina. (ruokalistat on blogissani nähtävillä, jos kiinnostaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi hinnat on täällä. Ihailen tehokkuuttasi ja ruoanlaittotaitoasi. :)

   Poista
  2. Kiitoksia :) Rehellisyyden nimissä on sanottava, että en koe olevani mikään keittiöihme. Mutta lukutaitoisena ihmisenä osaan kyllä tehdä ruokaa ohjeen mukaan (ilman reseptiä tulos on huomattavasti heikompi). Tuossa etukäteissuunnittelussa hankalin vaihe on se suunnittelu. Sen ajatusponnistelun jälkeen homma etenee omalla painollaan.

   Poista
 2. Heh, nyt taitaa olla kaikki sun lukijat Middagin sivuilla, on sen verran jumissa :S

  VastaaPoista
 3. Länsi-Ruotsissa pyörii samanlainen palvelu ainakin Lina's matkasse -nimellä, ja sekin on aivan perferct! Joka toinen viikko tuodaan ovelle viiden aterian ainekset ja reseptivihko. Vaivattomuuden (ja kohtuullisen hinnan) lisäksi upeaa tuossa on se, että tulee tehtyä kaikenlaista ruokaa, mitä ei todellakaan muuten tapahtuisi. Meille kun se ajatustyö ja suunnittelu tuottaa eniten tuskaa, mutta kun joku iskee aineet ja ohjeet eteen, niin ruuanlaittohan on jopa ihan kivaa! Kaikki voittaa, arvostan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin! En ole esim koskaan syönyt bulguria. Mä luulen, että jossain vaiheessa kokeilen tota reseptikassia. Kokkaaminen on hauskaa, kun tietää mitä tekee!

   Poista
 4. Terveisiä Tukholmasta! Saimme viime jouluna lahjaksi viikon Lina's matkasse -ruoat. Emme tienneet tarvitsevamme moista palvelua, mutta ai että oli luksusta, kun ovelle tuotiin useampi kassi monenlaisia ruokatarvikkeita ja reseptivihko, jossa oli resepti kullekin päivälle. Eipä tarvinnut miettiä, mitä milloinkin kokkaa ja onko tarpeet, sen kun vain luki ohjeesta. Tuli opittua pari uutta kätevää reseptiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmisen vuotta sitten mun kaveri oli Tukholmassa au pairina, ja siinä perheessä oli ratkaistu tää überkiireiset vanhemmat + ajokortiton au pair + kaksi eri suuntiin 24/7 juoksevaa alle kouluikäistä niin, että kerran viikossa tuli juurikin jostain vastaavasta palvelusta ruokakassi himaan. Au pair sitten laittoi siitä ruuat itselleen ja lapsille päivisin ja koko perheelle iltaisin. Viikonloppuisin oli vanhemmatkin kotona sen verran, että ruokakauppaankin ehti mennä. Oli kuulemma muuten tosi toimiva, mutta kun resepti vaati vaikka 300g jauhelihaa ja sitä sai kaupasta vain 500g paketissa, niin sitten sitä tuli se 500g, josta jäi tähteeksi. Au pairin tehtäväksi jäi aina parin viikon välein vetää hihasta joku käyttötarkoitus kaikelle sille ruuanjämälle, mitä oli jääkaappi täynnä.

   Poista
  2. Totta, kyllähän siinä kokatessa sitten oppii uuttakin. Mä luulen että tällainen yleistyy Suomessakin, kunhan vain uskalletaan kokeilla sekä yrittäjinä että asiakkaina. :)

   Poista
 5. Ihanan kallista. Ei vaan, hyvä idea niille joilla tosiaan on varaa. Ja asuu pääkaupunkiseudulla. Kiitti ruokalajimuistutuksesta, olin ihan unohtanut täytetyt paprikat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli muuten hyvät paprikat. Viimeksi joskus 80-luvulla. :)

   Poista
 6. Hyvä vinkki, just tällaisia on ihana ostaa joululahjaksi etenkin lapsiperheille. Ja täytyyhän tätä kokeilla itsekin :)

  VastaaPoista
 7. On näitä muitakin palveluita ja myös muualla kuin pk-seudulla asuville, muistaakseni esimerkiksi Syö hyvin -palvelu toimii eri puolilla Suomea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki: noilla tosiaan toimii jakelu myös Oulussa, turussa j Tampereella!

   Poista
 8. Arkiruokaan vinkkejä löytyy blogistani arkiruokaanyt.blogspot.fi

  Saa käydä lukemassa ja hakemassa ideoita ruoan valmistukseen kotona.

  Blogin tarkoitus on toimia enemmänkin idealähteenä kuin reseptipankkina. Sivuilta löytyy myös peruskoululaisten kanssa kotitalousluokassa valmistetut ruoat, kotitalousopettaja kun olen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin jättää kommenttia blogiisi mutta mikään tunnistautumisprofiili ei käynyt mulle kun mulla ei ole mitään niistä.
   Anyway, tässä kommenttini:
   "Moikka! Neuvoisin muuten vaihtamaan taustavärin. Tuo sininen on tosi valju ja saa mun mielestä nuo ruokakuvat näyttämään huonoilta. Joku lämmin väri auttaisi asiaa paljon, en tiiä, oranssi? Okra? No jotain muuta kun hailakka sininen :)"

   Poista
  2. Mulla ei ole taustaväriä... O_o

   Poista
  3. Joo no jos ei ole ollenkaan niin ok mut jos välttämättä haluaa taustaväriä käyttää niin ainakaan mun silmään tuo sininen ei ole kauhean onnistunut ruokablogiin?
   :)

   Poista
  4. Kiitos vinkistä. Tuoreena bloggarina kaikkea ei tajua, mutta nyt on tuo pieni sinertävä reunus poissa. Pohja on puhtaan valkoinen.... Toivottavasti kelpaa.

   Poista
  5. Sori mä en vaan tajunnut et toi kommentti ei ollut mulle. :D

   Poista
 9. Voi pettymys! Eihän tuo vege-kassi sisällä reseptejä eikä aineksia täysipainoisiin aterioihin vaan vain kauden luomukasviksia ja -hedelmiä. Niitä nyt saa muualtakin. Haluaisin kovasti kokeilla tuollaista palvelua, mutta kaikissa ruokalistalla on aina myös liharuokia. Mitäs minä kasvissyöjä niillä teen...? Ymmärrän tietysti, että yksin kasvissyöjille ei tuollaista palvelua kannata suunnata, mutta kyllä sekasyöjäperheetkin voisivat syödä kasvisruokaa. Parasta tietysti olisi Katjan ehdotus, että useammasta vaihtoehdosta voisi valita mieleisensä ja että vaihtoehdoissa olisi myös niitä täysipainoisia kasvisruokia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä on ihan totta! Varsinkin kun haluaisin kasvattaa kakaroista sekasyöjiä nimenomaan niin päin, että kasvisruoka olisi se default mutta välillä voi syödä lihaa. Käy laittamassa tonne Middagin facebook-ryhmään palautetta!

   Poista
  2. Kiitos palautteesta! Kiva saada kehittää palvelua palautteen pohjalta: Lanseeraamme Middag VEGE-ruokakassin(kolme illallista neljälle) Yksi valmisruoka, kaksi reseptiä + laadukkaat ainekset. Ja lupauksemme on: aina yli puolet luomua. Tutustukaa: http://middag.fi/fi/66-middag-vege-ruokakassi.html

   Poista
  3. No nythän mä joudun sitten tilaamaan ;). Paljon kiitoksia nopeasta reagoinnista palautteen pohjalta. Jään innolla odottamaan vege menuta.

   Poista
  4. Aina kannattaa avata suunsa. .)

   Poista
 10. Minua ärsytti, ettei Middagin etusivulla kerrottu heti ja suoraan, että palvelu toimii vain pk-seudulla. Piti oikein kaivella että lopulta löysi toimitusalueet. Se, että palvelua tarjotaan vain pk-seudulla on tietty ihan ok, mutta asian kertomatta jättäminen antaa vaikutelman, että tyypit eivät ole tiedostaneet että 80 % suomalaisista asuu muualla ja myös he saattavat osua Middagin sivuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika harva suomalainen ei tiedosta tota. :) Mutta jos syyllisiä etsitään niin mun olisi pitänyt tossa postauksessa painottaa, että tämä on pk-seudulla toimiva firma.

   Poista
  2. sama! yllättävän pitkään kesti kaivella tietoa toiminta-alueesta. terveisiä Tampereelta nääs.

   Poista
 11. http://www.sosee.fi/ruokakassit-kuin-yhdesta-puusta-veistettyja/
  Tuolta löytyy lueteltuna muut samanlaiset palvelut. Muutamat toimittavat muuallekkin kuin pk-seudulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti linkistä! En tiennytkään että näitä palveluita on jo näin monta. Se on tietysti hienoa, etä yrittäjiä löytyy, mutta pakko ihmetellä, ovatko markkinointibudjetit aivan nollassa?

   Poista
 12. Onko kaikille muille tuo hinta ihan ok? 75 euroa kolmen päivän ruuista? Kuvittelin, että olemme ihan normaalisti toimeen tuleva perhe, mutta kyllä tuo hinta on ihan liian suolainen meidän ruokabudjettiin :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tuo on kolmen valmiin ruokalajin paketin hinta käsittääkseni. Eli vain uuniin tai kattilaan lämpiämään ja se siitä kokkaamisesta. En voi väittää että usein sitä pistäisi tuulemaan 75 e kolmelle aterialle, mutta joskus on kiire ja ainahan tuo sen mäkkärin voittaa (myös hinnaltaan jos nelihenkinen perhe, muuten...). Ruokakassissa jossa reseptit on vähän edullisempi per ateria.

   Poista
  2. Minustakin aika suolaisen hintainen, mutta miksei tuota nyt joskus kokeilisi. Lahjaksi tuo olisi ihana saada!

   Toisaalta tykkään kokkailusta ja väsäilen ihan mielellään ruokia hyvinkin edullisesti. Tollasen palvelun kautta sais kyllä varmasti hyviä uusia ideoita :)

   Yks mikä ihmetyttää on, että Suomessa ei juurikaan käytetä nettiruokakauppoja. Mä joskus tilaan alepan systeemillä ja toimii moitteettomasti. Joskus maksan mielellään kympin siitä, ettei koko ilta mene prismassa...

   t. toinen keskivertomamma

   Poista
  3. Mun mielestä liian kallis jatkuvaan käyttöön. Annoksen hinnaksi tulee 6,25 €. Tiedän, ettei tuolla hinnalla saa lounasta juuri mistään ravintolasta, mutta eipä se sisällä tiskejäkään ;) Ja ne tiskithän on ruokailun rasittavin puoli! Ruuan kokkaan ihan mielelläni (ja tuolla hinnalla aika paljon enemmän kuin 12 annosta). Lisäksi kun meitä on perheessä enemmän kuin 4 hlö, pitäisi 3 päivän budjetti tuplata. Mutta voisin kuvitella käyttäväni/kokeilevani palvelua ihan satunnaisesti, jos tiedossa on extra täyteliäs viikko.

   Kaipa saan vinkata tähän normikauppojen palvelutiskeistä? Niissä monissa myydään rasioihin mukaan erilaisia valmiita lämpimiä ruokia ja salaatteja. Laadun ja määrän voi vapaasti valita, ja vaikka joka perheenjäsenelle omansa. Mä on noita hyödyntänyt silloin tällöin. Myydään kilohinnalla.

   Poista
  4. Kalleus on tietty ihan subjektiivisesti määriteltävä juttu - jos omalle työlle eli kaupassakäynnille (jos haluaisin ostaa luomua, joutuisin lähtemään kauemmas kauppaan) ja ruoanlaitolle ei laske hintaa, tottakai itse ideoiminen ja tekeminen on edullisempaa. Mutta absoluuttisena kulutuksenakaan mitattuna tää ei ole meidän ruokabudjetissa erityisen kallis.

   Poista
  5. Kävin vähän tarkemmin tutkimassa noita sivuja ja vähän särähti kohta, jossa väitettiin, että nelihenkisellä perheellä menis 300 euroa viikossa ruokaan ja juomaan. Siis 1200 euroa kuussa?? Olenkohan mä joku piilopihi, kun tuo kuulostaa lähes tähtitieteelliseltä :D mut joo, tuohon suhteutettunahan tuo on halpaa :)

   Menee tää joka tapauksessa korvan taakse, jos on jotain katastrofiviikkoa tiedossa, eikä ole ehtinyt tehdä ruokia pakkaseen. Kiitti siis vinkistä!

   t. toinen keskivertomamma

   Poista
  6. Hmm, on toi munkin mielestä korkea arvio. Jos käy joka päivä kaupassa abt kolmellakympillä (mikä meidän törkykalliissa, mutta lähikaupassa on ihan keskiverto-ostos) niin saa sen pari hunttia, joka meillä menee. Toi kulutus muuten riippuu paljon siitä onko molemmat vanhemmat töissä. Nyt kun mä syön duunissa päivällä, ruokamenot on paljon pienemmät. Mutta kyllä ruoka on meidän perheessä ihan selvästi se isoin menoerä asuntolainan jälkeen, ja varsinkin viikonloppuisin siihen panostetaan.

   Poista
  7. Mulla ois kyllä aika kovat odotukset mausta ja laadusta noilla hinnoilla... Ok, luomusta voi maksaa ehkä vähän ekstraa, mutta sen on kyllä tunnuttava jo maussakin. Varsinkin jos ajattelee, mitä ihan itse saisi keittiössä aikaan tuolla rahalla. Tosin mä elänkin tianteessa, jossa kaupasta ei voi ostaa mitään kattomatta hintaa (paitsi jos muistaa sen hinnan jo ulkoa). Kun himassa on kaks henkeä, joista toinen syö pääsääntöisesti töissä, niin abt 200€ kuussa riittää (ja on laitettava riittämään).

   Poista
  8. Perheen koko ei kerro ihan kaikkea kun puhutaan ruokamenoista. 2 aikuista ja kaksi alle kouluikäistä lasta on ruokamenoissa ihan eri asia kuin 2 aikuista ja 2 13-18 ikäistä "lasta", jotka urheilevat. Meillä 5 hengen perheellä (2aikuista +3 lasta,urheilijoita ja iät 16,13 ja 9)menee about 1000 €/kk ruokaan. Tässä on kyllä mukana vessapaperit ja muut jutut mitä päivittäistavarakaupasta tulee ostettua samalla.
   Oon joskus kokeillut tuota syö hyvin palvelua, mutta ei oikein napannut... ruokien piti olla helppotekoisia, muta lopputulemana oli aina 3-4 kattilaa likaisena, mikä ei meikäläisellä ole arkiruuan merkki. Sinänsä ruuat ihan ok, mutta jokaiselle viikolle mahtuu ainakin 1 ruoka, josta perhe ei tykkää eli jää syömättä.
   Olenkin todennut parhaaksi ja edullisimmaksi vaihtoehdoksi tuon aikasemmin mainitun viikkosuunnittelun ja itse tekemisen.

   Poista
 13. Jep. Kokeillut en ole noita palveluita, mutta ainakin täällä Turun suunnalla niitä on tyrkytetty useamman firman taholta jo muutamien vuosien ajan. Varmasti ihan toimiva ja arkea helpottava homma jos siihen on varaa!:)

  VastaaPoista
 14. Pääkaupunkiseudulla toimii myös Keittiökaveri: http://www.keittiokaveri.fi/fi/etusivu/

  VastaaPoista
 15. Mahtaakohan se luomu vaikuttaa hintaan? Jos saisin vegekassin ilman luomua, niin voisin kyllä tilata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä toi filosofia varmasti maksaa mutta toisaalta se on just se syy, miks mä näen että tää kannattaa. :)

   Poista
  2. Hauskan monimerkityksellisesti sanottu :D

   Poista
 16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 17. Mä en käytännössä ikinä klikkaa bannereita, mutta tähän oli pakko lähteä! Pastesin linkin samoin tein myös miehelleni joka noin sekunnissa innostui hommasta. Mä kun vaadin itsetehtyä kotiruokaa ja tykkään sitä tehdä, mutta kaupassa käynti on usein miehen vastuulla ja ruokasuunnittelu on välillä tahmeaa ja tylsää.

  Sitäpaitsi me ollaan niin holtittomia kaupassa, että mikäli noi ruoat on oikeesti niin hyviä, että kaikki tulee syödyksi, me saatetaan jopa säästää safkamenoissa.

  Olis kiva kuulla lisää kokemuksia muilta ja voin niitä itsekin ens viikon jälkeen kertoilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vähän toi sama kauppaholtitttömuusgeeni: ei tule kotiin irtokarkkiakaan kun kaupasta haetaan vain maito. :)

   Poista
 18. Meillä 4:n hengen perhe ja ruokakauppaan (sis. Kaikki pesuaineet, patterit ja kortongit yms.) menee n. 400 kuussa. Eikä mun mielestä ostella edes mitenkään sniidusti. Meillä ei tuohon ei olisi rahaa ja pidän muutenkin ruoanlaitosta (olen ehtymätön ideapankki) ja teen päivittäin kahta eri ruokaa. Arvot on kyllä kohillaan tuossa puljussa ja voin vaan osaltani toivoa, että asiakkaita riittää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että ihmettelen asutaanko samassa maassa... =)
   Hienoa, että joku onnistuu tulemaan toimeen noin pienellä, muta ei onnistuis meillä.
   Laskin tuossa, että meillä menee pelkkään maitoonkin vähintään 70 €/kk. Kulutus kun on n. 10 l tavallista ja 5-7 l laktoositonta maitoa viikossa. Ja ihan perusruokaa meilläkin ostetaan ja suurin osa ruuasta tehdään itse alusta lähtien eli eineksiä ja valmisruokaa ei juurikaan syödä.

   Poista
  2. Asutaan varmasti samassa maassa ;) Meillä menee ruokakauppaan (sis. myös mainitut pesuaineet, roskapussit ym.) n. 500€/kk. Ja tällä ruokitaan äiti, isä ja lapset (7 v ja 9v). Lapset, ja vanhemmatkin, liikkuvat paljon ja maitoakin menee n. 7-9 ltr vkossa. Syödään aika perusjuttuja, mutta paljon mm. hedelmiä ja silti tuo raha riittää. Täytyy kyllä sanoa, että tähän vaikuttaa oikeasti myös se mistä ruokansa ostaa. Kävin pitkästä aikaa erään toisen kauppaketjun kaupassa ja totesin, että ruoka oli hurjan kallista :/

   Mutta tämä kyseinen firma tässä vaikutti mielenkiintoiselta, tekisi mieli joskus kokeilla :)

   Rose

   Poista
  3. Meillä menee myös n. 500€/kk ja ruokittavana neljä henkeä. Ja kyllä sieltä kaupasta ostetaan ihan sitä mitä mieli tekee, ei siis pelkillä makaroneilla eletä. Kalliimmat leikkeleet ja juustot korvautuu usein edullisemmilla versioilla, mutta niissäkin kyllä maku ratkaisee, ei hinta. Ja kahvi tulee ostettua tarjouksesta ja vessapaperit jättisäkeissä. Mutta en koe, että meillä mistään tingitään, ei vaan vissiin olla totuttu tämän parempaan elämään. Ensin kun opiskelijana kituutti ja melko pian sen jälkeen ryhtyi asuntovelalliseksi, niin ei ole ollut tarvetta tuhlailla ruokakaupassakaan! ;)

   Poista
  4. Mä elän sellaisessa luksustilanteessa, että lähikauppana on (ja vielä samoissa tiloissa) kummankin ison kauppaketjun kaupat. Hienoa tää on siksi, että joissakin tuotteissa on kauppakohtaisesti ihan tautisen kovat hintaerot, ja kun molempiin pääsee samalla reissulla, niin viittii vielä tehdä ostokset erikseen kummastakin kaupasta. Lisäksi on helppo vertailla tarjouksia.

   Nimim. en todellakaan maksa 3€ isompaa kilohintaa samasta juustosta

   Poista
  5. Siis ymmärsinköhän oikein, käyt siis kahdessa kaupassa peräkkäin hakeaksesi kummastakin juuri siinä kaupassa edullisemmin myytävät tuotteet? Eikö tohon mee ihan törkeästi aikaa? Ja siihen selvittelyyn kummassa mikäkin edullisempi? Meidän lähikauppa on myös sekä prisma sekä cittari eikä tulis mieleenkään käydä molemmissa peräkkäin. Säästääkö tolla tyylillä oikeasti merkittäviä summia? Ihan mielenkiinnosta kyselen, hyvät säästövinkit on tervetulleita. Mullekin toi middag on liian kallis enkä haluu maksaa luomu-hypestä extraa. Pidän jo alepan 10 e kuljetusta tuhlauksena :-) mutta valmisruokia lihatiskiltä suosittelen kiireisille, tulee edullisemmaksi kuin tuo middag. Eri asia jos kauppa on kaukana tietty.

   Poista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...