9.12.2012

Hyväätekevää joulua: WWF

Lasten sateenvarjo olisi ollut ihan ok
ilman tuota erillistä pandalogoakin.
Eksyin tv:ssä pyörivän, pysäyttävän salametsästyskampanjan perässä WWF:n sivuille. Vaikka tyydyn yleensä lahjoittamaan rahaa ihan vastikkeetta, klikkasin itseni tällä kertaa myös verkkokauppaan.

Yleensä hyväntekeväisyysjärjestöjen verkkokaupat ovat täynnä karseaa, alleviivaavaa logokrääsää. Ei tarvitsisi olla. Järkeväähän olisi valmistaa laadukkaita ja vain lievästi brändin mukaan stailattuja tuotteita, joita voi ihan häpeämättä käyttää tai antaa lahjaksi. Muu on luonnonvarojen väärinkäyttöä vaikka kuinka olisi hyvä tarkoitus.

Sain tästä idean käydä penkomassa muutaman suurimman hyväntekeväisyysjärjestön verkkokaupat ja poimia sieltä ne kivoimmat jutut. Jos teillä vaikka olisi joululahjapulmia ja Stocka on niin nähty.

Yllätyin WWF:n kaupasta sekä positiivisesti että negatiivisesti. Positiivisesti siksi, että tarjolla oli muutakin kuin peruspandalogomatskua ja pehmoleluja (vaikka arvostankin mm. ahmaa!). WWF tekee yhteistyötä muiden valmistajien kanssa ja se on hyvä juttu. Plussaa ropisee myös hyvin suunnitelluista, omista kuoseista.

Armeijamateriaalifanina diggaan Globe Hopestajonka laukkuja löytyy useampikin. Päivähoitoon / duuniin / jumppaan / yökylään / uimahalliin pitää roudata kaikenlaista, joten pienellä ja ohuella kassilla ei tee mitään. Kassin on myös syytä olla olalla kannettava, jos käsiä tarvitaan uhmaikäisen hallinnointiin.


Lastenvaatteita WWF:llä on aika vähän ja tässä kategoriassa on valitettavasti myös ne karmeimmat tuotteet - vaikka juuri lastenvaatteet olisivat käytännöllisiä (= mahtavia) lahjoja. Tämä Rip Curlin valmistama musta puupaita on kuitenkin stailikas. Ja on tämä jostain syystä poikien sarjaan laitettu ihmispaitakin ihan kiva.Coston tuotteista löytyy tietenkin pipoja. Lisäksi valikoimassa on tämä vanhoista mainosjulisteista duunatusta säkistä tulisi superhieno pyykkikassi. Sopii myös lelujen säilytykseen. Ja taitaa tuonne yksi ipanakin tarvittaessa mahtua.Hintoja pitäisi kuitenkin miettiä. Jos perustuote on selkeästi kalliimpi kuin normaalisti, voisi ehkä olisi fiksua näyttää kuinka paljon tuotteen hinnasta on sitä hyväntekeväisyyttä.

Enkä voi olla ihmettelemättä miksi hauskoja kuoseja ei käytetä monipuolisemmin. Diggaan esimerkiksi tästä flengaavasta orangista, mutta miksi tarjoilla pelkkä tyynyliina? Eikö olisi kannattanut tehdä koko liinavaatesetti? Olisi varmasti noheva myös pelkkänä kankaana.

Toinen hauska eikä niin alleviivaava on mm kukkarossa näkyvä pikkupandakuosi, josta saisi kivoja lastenvaatteitakin.

Alelaareihin kannattaa aina vilkaista. Jos tykkäät orangeista, niin tämä naisten t-paita löytyy alekorista samoin kuin tämä kaffekuppi.

19 kommenttia:

 1. Sateenvarjo on kiva, pandalogolla ja aikuisellekin!

  Mutta vaatteet... Mallit ja materiaalit saisivat niin tulla tälle vuosituhannelle. Jo kuvia katsellessa tuntee sen, miten ikävä tuollainen jäykkä trikoo on päällä. Verrattuna vaikka tähän KappAhlin IT'S ALL ABOUT BEING FRIENDLY -mallistoon.

  http://www.kappahl.com/fi/corp/Lehdisto/Kuvapankki/Designers-Finest-Autumn-2011/

  Mun oli niin vaikeaa olla ostamatta jemmaan tuota Pandamekkoa (ei lapsia näkyvissä) ja itsellenikin halajin tuota aikuisten neulemekkoa. Että kyllä se pandakuosi iskee, mutta niin isoa hyväntekijää ei allekirjoittaneesta löydy, että pitäisin kurjan tuntuisia vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateenvarjoa oli myös aikuisten kokoa ja kyllä, tarpeeseen tulisi sekin! Mutta sitä laatua vaan pelkään, että onko tossa sellainen ekassa tuulenpuuskassa räjähtävä mekaniikka. Mitään huonolaatuista kun ei kannata ostaa olivat ne sitten sateenvarjoja, kyniä tai vaatteita.

   Poista
 2. Mulla on henkilökohtainen ongelma WWF:n kanssa. Nehän siis toki tekee loistavaa työtä, mutta. En kykene lahjoittamaan sinne rahaa, koska saan siitä järkyttävän huonon omatunnon. Syy: ajattelen aina, että maailamassa on niin paljon IHMISIÄ, jotka kärsivät nälästä-kuivuudesta-köydyydestä-väkivallasta-sodasta-jne., ettei mulla ole oikeutta syytää rahaa eläimiin heidän sijastaan.

  Tiedän, olen outo. Mutta minkäs sitä itselleen voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän. Mulla on kuitenkin sulle kolme vastasyytä antaa rahaa myös eläinten suojeluun:
   - ihmisellä olis mahdollisuus käyttäytyä paljon fiksummin kuin se käyttäytyy. Olemme ihan itse aiheuttaneet kärsimystä itsellemme. Eläimet eivät tahallaan myrkytä, saastuta ja tuhoa elinympäristöään.
   - ihmislajia tuetaan jo ihan hillittömillä summilla, eläimet saavat paljon vähemmän, vaikka niillä on ihan yhtä suuri oikeus käyttää tätä planeettaa kuin ihmiselläkin.
   - Ihminen on vain yksi osa ekosysteemiä. Jos ekosysteemi menee sekaisin (eläimiä kuolee sukupuuttoon), sitä seuraa väistämättä ongelmia myös ihmiselle.
   - Hyväosaisella länsimaisella ihmisellä riittää kyllä antaa useampaankin kohteeseen.

   Sitäpaitsi tiikerit on upeita otuksia. :)

   Poista
 3. Mä järkytyin siitä WWF:n salametsästysvideosta niin, että lahjoitin oitis rahaa. Oon vieläkin ihan järkyttynyt. Toki tiedän, että salametsästystä tapahtuu maailmassa päivittäin ja on ihan arkea, mutta jotenkin sen julman videon näkeminen kesken tv hömpän osui johonkin... Ja siis yleensä en lahjoita rahaa mihinkään vain jonkun tv kamppiksen perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä annoin kans, suurimman summan minkä olen ikinä lahjoittanut.

   Poista
 4. Tykkään ihan törkeesti tosta pyykkisäkistä. Taidan hommata sen lelujen säilytystä varten. Tai ipanoiden. Ei muuta.

  VastaaPoista
 5. Voi kääks...johan mä kävin heräteostoksilla tuolla "luomupuodissa", elikkäs hyvinvoinnin tavaratalossa, minkä mainos sivuillasi on :) Ikänä ennen en ollu kuullukaan moisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai! No hyvä jos tuli uusi tuttavuus! :) Tää on eka kerta kun testaan tollasta bannerikarusellia. Vähän on opettelmista tässä kaupallisuudessa...

   Poista
 6. Tää on ihan loistava juttu, oon just kieriskellyt täällä joulu-lahjaideoiden puutteesta. En haluaisi ostaa mitään tavaraa, ainakaan jos se ei ole kierrätettyä tai rahat sen myymisestä ohjaudu johonkin hyvään. Sulla tuntuu olevan ideoita (ja myös tietoa ja kontakteja) joten voisiko sulta toivoa kirjoitusta joululahja-ideoista jotka olisivat ekologisia, ehkä jopa aineettomia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä! Mulla on itse asiassa Uuden Mustan puolella useampikin sellainen postaus, varmaan ihan kurantteja vieläkin. Yritänpäs etsiä ne tänne!

   Poista
 7. WWF:n tuotteista osa on tosi kivan näköisiä, osa taas aika, noh, vanhanaikaisia. Mutta esim. tuo poimimasi musta puupaita olisi aivan ihana tyttärelle, ja jos koot riittäisivät, kelpuuttaisi äitikin sen vaikka heti, mutta hinta on kyllä huomattavan suolainen. Vai onko toi Rip curl joku superkallis merkki?
  Ilmeisesti toi tuotemyynti ei ole ihan niin kannattavaa (eli että siitä riittäisi tarpeeksi suurta osaa hyväntekeväisyyteen), kun kuulema Unicef on lopettamassa tuotemyyntinsä, vaikka heilläkin on välillä ollut upeita tuotteita tarjolla.
  Samoin Amnestylta löytyy kivoja tuotteita, jos haluaa jotain ajatuksellisempaa sinne joulupakettiin kääräistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää jos tosiaan on niin että verkkokauppa ei kannata. Tai sitten se on strateginen linjanveto, että kaikki raha halutaan ohjata työhön ja aineettomiin asioihin. Amensty tulee käsittelyyn seuraavaksi!

   Poista
 8. Mä olen kerran voittanut WWF:n t-paidan ja laatu oli niin kuraa, että en voinut kuin ihmetellä. Kerran päällä ja puuvillapaita venyi muodottomaksi ja valkoisesta näkyi vielä läpikin. Jotenkin se paidan laatu ja WWF:n konsepti olivat "pikkasen" liian kaukana toisistaan. No, tuli siitä ihan ok lattiarätti.

  VastaaPoista
 9. Tarkoittaako alatunniste "maksettu mainos", että kyseessä on mainoslinkit, joiden klikkaaminen tuottaa sinulle rahaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tarkoittaa! Kyseessä on silloin joko valitsemastani mainostajasta kirjoitettu juttu, tradedoublertin affi-linkki tai joku muu yhteistyömuoto. Tästä jo kuukausi takaperin kirjoittelinkin, mutta tosiaan: täällähän on paljon uusiakin kävijöitä joka viikko, joten täytynee erotella nämä mainospostaukset vielä tarkemmin.

   Poista
 10. Minä perkaan täällä vanhoja postauksia ja meillä oli ollut näköjään samat ajatukset alla. Tekaisin tällaisen ajatuksen, että WWF:n pitäisi tehdä parempaa verkkokauppaa kansainvälisesti ja paljon laajemmin kuin ottaa vaan yksittäisiä tuotteita muilta valmistajilta.

  Ajatus on ottanut sittemmin (kolmessa päivässä) tuulta alleen ja nyt siitä puhutaan jo WWF:ssä Sveitsissä :)

  Asiasta tekemäni presentaatio: http://www.slideshare.net/kingmuffin/a-million-dollars-for-wwf

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...