6.6.2011

Raparperia grillistä

Rakastan kaikkia happamia ja kirpeitä asioita ja siksi raparperisesonki lämmittää mieltä remppavitutuksen keskellä. Laitankin jakoon yhden hyvän raparperijälkkärireseptin, joka valmistuu grillissä. Olen testannut tätä Markus Maulavirran vääntämää raparperijälkkäriä useamman kerran, viimeksi eilen kun duunikaverit olivat meillä grillaamassa.


Tarvitset
  • puntin raparperia
  • hunajaa
  • sokeria
  • valko-/kuohuviininä
  • voita
  • tarjoiluun jäätelöä *
Kuori ja pilko raparperit ja annostele ne yhteen isoon (tai muutamaan pieneen) foliovuokaan. Töräytä päälle hunajaa, sokeria, loraus kuoharia / valkkaria ja vuole päälle muutama lastua voita. Sijoita vuoka grilliin sen verran pitkäksi aikaa, että raparperi kypsyy. Isossa vuoassa menee about vartti. Tai ehkä vähän enemmän. Ei se ole kauhean nuukaa, pääasia että neste on hiukan haihtunut ja raparperi pehmennyt.

Annostele kypsää raparperiasiaa jälkiruokakulhoihin ja lusikoi päälle jädeä - ja nauti nopeasti. Ota toisellekin jalalle. Ja kolmannelle.

* Koska Noora on maitovammainen, olimme varanneet tofujätskiä - ja se yllätti iloisesti! Mansikka ei ollut erityistä, mutta vanilja oli kaikkien mielestä aivan älyttömän hyvää! Tämä tuoteperhe on jäänyt minulta testaamatta, koska en ole suuri tofun ystävä, mutta täytyypä korjata tämäkin asia.5 kommenttia:

  1. Mitä tarkoittaa "puntti" raparperia? Yksi varsi, kaksi, kolme? Vai pilkottuna kuinka monta desiä?

    VastaaPoista
  2. Kaikki riippuu siitä paljonko tulee vieraita, millaisia herkkupeboja nämä ovat, tarjoatko tätä jäätelön lisäkkeenä vai jäätelöä tämän lisäkkeenä ja pitääkö huomisen aamujogurtin joukkoon jäädä jotain. :) Yksi varsi riittää muutamaan pieneen kippoon, mutta nelisen vartta silppusin isoon vuokaan, josta riitti hyvin seitsemälle.

    VastaaPoista
  3. Tofujäätelö on ihan typerä nimi muutenkin, kun ei se tavara edes ole tofusta tehty. Soijamaito siinä on pohjalla, mutta ilmeisesti tuo tofutermi käy mihin tahansa mikä on soijapohjaista, vrt. tofujugurtti jne.

    Minä en niinkään vaniljasta välitä, mutta se stracciatella on hyvää. Harmittaa kun menivät lopettamaan toffeejäätelön purkkivalmistuksen, nyt sitä saa enää vain tuutteina.

    VastaaPoista
  4. Daisy, Kokeile Ihmeessä! ;)

    Fanny, ihan totta, nimi on kummallinen. Ja juurikin vetäisimme iltapalaksi kulhollisen stracciatellaa: aiheutti ilahtunutta muminaa myös Koti-Insinöörissä - ihan älytöntä että en ole koskaan uskaltanut kokeilla.. Se vaniljaversion erinomaisuus vertautuu juuri noihin pakastealtaan vakioasukkaiden eli suomalaisten kammoperusvaniljakasvirasvajäätelöiden surkeaan tilaan.

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...