4.11.2008

Mikä meni vikaan?

Voitteko kertoa mulle, mikä on mennyt vikaan näissä tapauksissa?

"Kolmevuotias poika harhaili yksin pihalla varhain maanantaiaamuna Mäkitorpantiellä Helsingin Oulunkylässä. [...] Poliisi etsi lapsen huoltajaa ja tavoitti äidin vasta puolenpäivän aikoihin."
Lähde: Hs.fi

Kyseessä ei siis ollut omille teilleen pinkaissut tenava. Uutisessa ei kerrota lapsen äidin taustaa eikä ikää, puhumattakaan isän roolista, joten syväanalyysiä on vaikea tehdä. Mutta kun mä haluaisin tietää. Haluaisin kuulla, että syyllinen oli sairas, ratkennut alkoholisti, eikä joku ihan tavallinen tyttö, joka kuvitteli hetken mielijohteesta voivansa lähteä baariin. Mä haluaisin myös lukea, mitkä oli sen äidin fiilikset seuraavana päivänä, kun poliisi oli langan päässä. Että katuuhan se?

Muuten mä saatan luulla, että tää on jotain tukiverkkojen puutetta. Että kun elämäntilanne muuttuu, kukaan ei auta sopeutumaan. Ystävät kääntää selkänsä, omien vanhempien malli puuttuu, neuvolassa rokotetaan, mutta ei sanota, että ihminen tulee hulluksi ilman unta. Sen sijaan joka paikassa hoetaan, että kaiken voi saada. Vaikka ei voi. Mutta onneksi joku hyvinvointiyhteiskunnan edustaja sanoo sille äidille, että ton kahden ihmisen elämän ryssimisen voi halutessaan lopettaa? Sanoohan?

5 kommenttia:

 1. Moro,
  blogissani on jotain sulle..

  VastaaPoista
 2. Heissan.
  Ensinnäkin kiitos upeasta blogistasi! Ohjauduin tänne tytön ansiosta, ja nyt ei sitten olekaan tullut tehtyä töitä pariin tuntiin. Hups.
  Sitten asiaan: pari postausta sitten kommentoit lastenmusiikkia ja pohdit toimisiko Ipanapa-levy. Nyt haluaisinkin tietää onko teidän perheessä tehty jo empiiristä tutkimusta? Levy on näköjään ilmestynyt kauppoihin, mutta koska noita lastenlevyjä tuntuu olevan tarjolla joka lähtöön, haluaisin kuulla valistuneiden musiikinystävien mielipiteitä ennen levykauppaan marssimista.

  VastaaPoista
 3. Jotenkin hyvin univelkaisena viimeinen kappale kosketti. Henkka kuluttaa yönsä syömällä, mä oon väsynyt imettämiseen (ei voi mennä minnekään...), mutta muutoksen aikaansaaminen vaatii enemmän energiaa kun mulla on tällä hetkellä käytössä. Ja tuntuu, ettei kukaan (lapseton) sitä usko: "laitat vaan tutin suuhun" (ei syö tuttia), "Taputtelet selästä" (joopa joo). HUOH. No en oo baariin lähdössä, vaikka välillä tekiskin kyllä mieli... //HM

  VastaaPoista
 4. Joo noi uutiset aina vähän kääntää mahassa, ainakin mua. Samaa settiä oli Nyt-liitteen juttu joku aika sitten (1-2v sisällä)sosiaalipäivystyksen vuorokaudesta. Kun ne menee asuntoihin, joissa alle puolivuotias vauva makaa pinnasängyssä kipeenä kakomassa, isä makaa kamoissa sohvalla ja äiti on lähtenyt vetämään illaksi.

  Kai joku huolehtii? Kai, joohan? Sanotaan, että yhteiskunta ei ole äitisi ja että kyllä se on ihmisten (naapurien ym.) homma myös katsoa toisten perään ja puuttua. Miten se oikein käytännössä tapahtuu? Päivystänkö mä rapussa kaksi päivää, että "sattuisin törmäämään" naapurinäitiin, jonka epäilen olevan nisti? Mitä pitäis sanoa? "onks piri maistunut?" Kysynkö toiselta naapurilta, että hakkaatkos sä vaimoas, kun kuulostaa ihan siltä? miten sitten toimitaan?

  VastaaPoista
 5. Tyttö, lämmin kiitos, olen ihan otettu. :)

  Anni, tervetuloa, hauskaa että viihdyt! Me ei kyllä hankittu sitä ipanapaa kun kaikki levyarvostelut tuomitsivat edeltäjäänsä huonommaksi. Tuolta saa maistiaisia: http://www.ipanapa.fi/uutinen_ipanapa2.html

  HM, mä sain älyni ja voimani takaisin imetyksen lopettamisesta. Kyllähän siitä vähän huutoa tuli, mutta se on pientä verrattuna siihen elämän lisääntymiseen. Soita jos haluut tsemppausta ja tukea!

  Annaheti, olen täysin samaa mieltä! Tollanen toiminta menee yli mun sosiaalisen kapasiteetin, ei mulla ole mitään sanottavaa. Paitsi että voisinko ottaa sulta ton lapsen pois.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...