21.1.2009

Mikä miestä kiinnostaa?

Yritän tiristää kommentin mieslukijoista (if any) vaikka Nykänenhän tuohon otsikkoon on jo vastannut.

Kaikki, jotka tätä blogia on seuranneet, tietää mun syvän inhon naisille räätälöityä sisältöä kohtaan. Mä kieltäydyn kategorisesti kaikista äiti-lapsi -yhteisöistä, huulikiillevertailuista, parisuhteen seksivinkeistä ja kesäkunto-ohjelmista. Noh. Ilokseni huomasin, että nyt miehillekin yritetään tarjota vähän samanlaista kattausta. Tervemedian uusin lanseeraus Huoltamo esittäytyy näin:

Huoltamo.com on uusi suomalainen palvelu hyvinvoinnistaan kiinnostuneelle miehelle. Huoltamossa asioita käsitellään miesten ehdoilla, suoraan ja rehellisesti. Kehitämme keskusteluryhmiä ja blogeja beta-vaiheen aikana, joten osallistuthan aktiivisesti keskusteluihin tai oman blogin pitämiseen.

Siis miesten hyvinvointiyhteisö. Kuulostaa väkisinkin vähän gaylta, vaikka leiskassa kuinka on harmaan eri sävyjä ja jonkinlaisia hammasrattaita taustatapetissa. Artikkeleista löytyy asiaa testosteronista (but of course!), bodauksesta ja siitä mitä mieltä suomalainen nainen on seksistä suomalaisen miehen kanssa, on hiihtopummin blogia ja terveystestejä. Jippii. Keskustelujen 10 ensimmäistä kommentoijaa tuntuivat olevan ihan aidosti ilahtuneita siitä, että tällainen palvelu on avattu, mutta kertokaas nyt, että lentääkö tää? Onko tämä kiinnostavaa sisältöä? Kohtavaatko maratoonari ja Pertti Perusinsinööri täällä? Pääseekö markkinoija miehen silmiin koskaan minkään muun kuin MikroBitin kautta?

Mä en usko. Miehille suunnatut lifestyle-lehdet ovat ainakin hiipuneet yksi toisensa jälkeen kannattamattomina, tilaajia on mutta ei riittävästi. Mukavaa kuitenkin, että yritystä löytyy. Ehkä joku päivä aika - ja mies - on kypsä.

4 kommenttia:

 1. Minähän siis en ole mies (haa!), mutta tuli mieleeni yksi instituutio, joka kuulosti ensi alkuun kovin väkinäiseltä, mutta on hiukan tarkemman tarkkailun valossa osoittautunut varsin asiallisen oloiseksi, eli Miessakit ry.. Niillä on näemmä lehti nimeltä Urho, joka on tietenkin suht vaatimaton jäsenlehti, mutta yhtä kaikki miehille suunnattu jos nyt ei lifestyle-lehti niin eipä mikään Tekniikan maailmakaan.

  Ihan oma kysymyksensä tietty on, miten ja millainen mies päätyy Urhon lukijaksi ja Miessakkien toimintaan?!

  VastaaPoista
 2. BTW: Miessakit Ry... olenko ainoa häiriöinen, joka lukee ton ryhmän Miesaktit Ry. Se jos mikä ois gay!

  Näin on äidin mieli turmeltunut.

  VastaaPoista
 3. Käykö tässä niinkuin vauvasaittien keskustelupalstojen mies-keskusteluissa (aina joku yrittää avata sinne miehille oman keskustelun, jossa puhutaan vaikka autonistuimista) johon kirjoittavat eniten naiset, kysyäkseen miehiltä että "Mitäs te miehenä ajattelette kun..." ja sitten siellä pari miestä ölisee, että naiset helvettiin, ja sitten kukaan ei enää kirjoita sinne ;)

  VastaaPoista
 4. Maria, joo tosiaan, olen kuullut mutta ei mitään käsitystä mitä noissa puuhataan -> hyvä merkki. ;)

  Anonyymi, Miesaktit on kyllä gay, mutta onneksi gay means happy. :)

  Karina, kas vain, sainkin duunissa kommentit ihan suullisesti ja yksi tuttu mies soitti. Olisi nimittäin todella gay tunnustaa lukevansa jotain vauvablogia!! ;D

  Summa summarum: suomalaiset miehet eivät halua että heitä puhutellaan ensisijaisesti "miehinä" vrt naisille brandatty sisältö, jossa on aina kanttina sukupuoli. Yhteisöaktiivisuus on kiusallista ja väkinäistä ellei se tapahdu jonkun pienen ja tiiviin ryhmän sisällä, kuten harrastuspiirin tai jonkun alan asiantuntijoiden kesken. Suomalainen mies ei koe tarvitsevansa lifestyle-sisältöä mihinkään vaikka se olisikin itseisarvollisesti kiinnostavaa.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...