Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

TILAA MÖRÖKÖLLIKIRJA

Pikkis, rohkea pikku mörökölli eli kirja kaikille, joita joskus jännittää.Kaikki alkoi lapsista, tietenkin. Ne lakkasivat jossain vaiheessa uhmaamasta ja ulvomasta ja alkoivat sen sijaan puhua fiksuja ja kysellä kaikenlaista, lakkaamatta. Olin säännöllisesti pulassa jo eskari-ikäisen kysymysten kanssa, mutta sitten alkoi koulu. Eteen tulivat ensimmäiset isot vastoinkäymiset ja itkut.

Siinä missä aikaisemmin kaipasin tietokirjaa fyysisestä kasvamisesta kuten hampaiden vaihtumisesta, huomasin puhuvani yhä useammin henkisestä venymisestä: siitä, mikä on oikein ja väärin, mitä on ystävyys ja ystävällisyys, mikä on rohkeaa ja mikä vain pöhköä.

Olin etiikan opettajaksi hieman valmistautumaton, mutta huomasin, että näkökulmat menivät paremmin läpi tarinoiden kautta. Kirjoitin Pikkiksen seikkailut kirjaksi modernista rohkeudesta: anteeksipyytämisestä, ennakkoluulojen voittamisesta, ystävystymisestä ja omana itsenään olemisesta.

TILAA KIRJA TÄSTÄ

Millainen kirja on?


Kirja on A4 kokoinen, ja siinä on 72 nelivärikuvitettua (by Annukka Palmén) ja FSC-sertifioitua sivua. Kirjassa tarjoillaan yhdeksän, iltasatuslottiin suunniteltua tarinaa joko yhdessä tai itsenäisesti luettavaksi. Sivuilla seikkailee pieni Elo-hiiri nuorempien kuulijoiden viihdykkeeksi.

Päähenkilö on Pikkis, nuori mörökölli, joka on saavuttanut suuren merkkipaalun: hän saa aloittaa itsenäisen metsän asioiden hoitamisen kaikkien isojen mörököllien tavoin. Samalla Pikkis alkaa ansaita jymykiviä, joita ilmestyy tyynyn alle aina, kun hän osoittaa luonteenlujuutta. Kun kaikki 7 jymykiveä on koossa, mörökölli on valmis viettämään yksin yön metsässä. Ja sehän on ihan parasta! Pikkis lähteekin hoitamaan tehtäviään innolla – ja joutuu kaikenlaisiin seikkailuihin itiöemien, pörömanian ja Sumusilmän kanssa.

Lue myös, mitä muut ovat kirjasta ajatelleet!
Kenelle kirja sopii?


Kirja on mainio lahja eskari- ja koulutaivaltaan aloittaville ihmisille! Lapset ovat kuitenkin yksilöitä ja pitävät hyvin erilaisista kirjoista. Kirja sopii todennäköisesti noin 4-8 vuotiaalle lapselle, mutta voi olla, että huumori ja Pikkiksen hupsu luonne vetoavat vielä kymmenvuotiaaseenkin. Sanoisinkin, että kirja sopii sellaiselle,

 • jolla on edessä uusia jännittäviä juttuja,
 • jolla menee liian pelottavista örkeistä yöunet,
 • jolla on loputon varasto miksi-kysymyksiä,
 • joka käyttää säännöllisesti maitojunaa,
 • jota naurattaa kommellukset ja peffajutut ja
 • joka rakastaa vesivärejä ja metsää.
Sekä sellaiselle keski-ikäiselle vanhemmalle, joka kaipaa iltasatuhetkeen hämärässä lastenhuoneessa kunnon fonttia.

Olen myös kirjoittanut tarinat niin, että Pikkiksen sukupuolen lapsi saa päättää ihan itse. Sukupuolella ei nimittäin ole merkitystä, kun rohkeudesta puhutaan ja päähenkilöön voivatkin samaistua kaikki Pikkiksen sielunkumppanit, olivat he sitten aikuisia tai lapsia, tyttöjä tai poikia, tai jotain ihan muuta.

Kirjasta saa maistiaisen täältä. Kirjoitin pienen talvitarinan kirjan bonuskappaleeksi.

TILAA KIRJA TÄSTÄ


Kirjan mörököllit ovat kilttejä, melkein oikeita otuksia, vähän ujoja vain. Meillä mörököllit ovat olleet ruokapöytäapureita, joiden avulla on harhautettu erityisesti Skidiä syömään aamupuuro loppuun.

Iloisia lukuhetkiä!

Toivoo
Katja

TILAA KIRJA TÄSTÄ

Ps. Olen saanut lukijoilta kritiikkiä, että miten Pikkiksen seitsemännen jymykiven oikein käy. Se selviää jännittävässä jatko-osassa, joka ilmestyy lokakuussa!

2 kommenttia:

 1. Tarvitaan jatko-osa! Ja äkkiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatko-osa on tulossa lokakuussa! On kooltaan pienempi ja ehkä hieman jännittävämpi kuin tämä joten sopii pulpettikirjaksi. :)

   Poista

Nyt olis sun vuoro.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...