Tietoa mainostajalle ›

TILAA MÖRÖKÖLLIKIRJA

Pikkis, rohkea pikku mörökölli eli kirja kaikille, joita joskus jännittää.


Kirjan mörököllit ovat kilttejä, melkein oikeita otuksia, vähän ujoja vain. Meillä mörököllit ovat olleet ruokapöytäapureita, joiden avulla on harhautettu erityisesti Skidiä syömään aamupuuro loppuun.


Miksi tämä kirja piti kirjoittaa? 


Kaikki alkoi lapsista, tietenkin. Ne lakkasivat ulvomasta ja roikkumasta lahkeessa ja alkoivat sen sijaan puhua fiksuja ja kysellä kaikenlaista, lakkaamatta. Olin säännöllisesti pulassa jo eskari-ikäisen kysymysten kanssa, mutta sitten alkoi koulu. Eteen tulivat ensimmäiset isot vastoinkäymiset ja itkut.

Siinä missä aikaisemmin kaipasin tietokirjaa fyysisestä kasvamisesta kuten hampaiden vaihtumisesta, huomasin puhuvani yhä useammin henkisestä venymisestä: siitä, mikä on oikein ja väärin, mitä on ystävyys ja ystävällisyys, mikä on rohkeaa ja mikä vain pöhköä.

Olin etiikan opettajaksi hieman valmistautumaton, mutta huomasin, että näkökulmat menevät paremmin läpi tarinoiden kautta. Kirjoitin Pikkiksen seikkailut tarinoiksi modernista rohkeudesta: anteeksipyytämisestä,  ennakkoluulojen voittamisesta, ystävystymisestä ja omana itsenään olemisesta.

Millainen kirja on?


Kirja on A4 kokoinen, ja siinä on 72 nelivärikuvitettua (by Annukka Palmén) ja FSC-sertifioitua sivua. Kirjassa tarjoillaan yhdeksän, iltasatuslottiin suunniteltua tarinaa joko yhdessä tai itsenäisesti luettavaksi. Sivuilla seikkailee pieni Elo-hiiri nuorempien kuulijoiden viihdykkeeksi.

Päähenkilö on Pikkis, nuori mörökölli, joka on saavuttanut suuren merkkipaalun: hän saa aloittaa itsenäisen metsän asioiden hoitamisen kaikkien isojen mörököllien tavoin. Samalla Pikkis alkaa ansaita jymykiviä, joita ilmestyy tyynyn alle, kun hän osoittaa luonteenlujuutta. Kun kaikki 7 jymykiveä on koossa, mörökölli on valmis viettämään yksin yön metsässä. Ja sehän on ihan parasta! Pikkis lähteekin hoitamaan tehtäviään innolla – ja joutuu kaikenlaisiin seikkailuihin itiöemien, pörömanian ja Sumusilmän kanssa.Kenelle kirja sopii?


Lapset ovat yksilöitä ja pitävät hyvin erilaisista kirjoista. Kirja sopii todennäköisesti noin 4-8 vuotiaalle lapselle, mutta huumori ja Pikkiksen hupsu luonne vetoavat vielä kymmenvuotiaaseenkin. Sanoisinkin, että kirja sopii sellaiselle,

 • jolla menee liian pelottavista örkeistä yöunet,
 • jolla on loputon varasto miksi-kysymyksiä,
 • joka käyttää säännöllisesti maitojunaa,
 • jota naurattaa kommellukset ja peffajutut ja
 • joka rakastaa vesivärejä ja metsää.

Olen myös kirjoittanut tarinat niin, että Pikkiksen sukupuolen lapsi saa päättää ihan itse. Sukupuolella ei nimittäin ole merkitystä kun rohkeudesta puhutaan ja päähenkilöön voivatkin samaistua kaikki Pikkiksen sielunkumppanit, olivat he sitten aikuisia tai lapsia, tyttöjä tai poikia, tai jotain ihan muuta.

Kirjasta saa maistiaisen täältä. Kirjoitin pienen talvitarinan kirjan bonuskappaleeksi.

Tilaamaan!


Kirjaa saa


Kirja on mainio joululahja ja ehtii hyvin perille aattoa! Mikäli tulee joku erikoishätä, laita mulle sähköpostia niin katsotaan, mitä voidaan tehdä.

 Iloisia lukuhetkiä!

Toivoo
Katja

 Ps. Jatko-osa on jo kirjoitettu. Painatan kyllä senkin jos halukkaita löytyy riittävästi.

2 kommenttia:

 1. Tilinumero tuolla onkin, mutta mikä on vastaanottajan nimi ja viitenumero? Tilaus lähti, mutta en saa tilausta maksettua ilman oikeaa vastaanottajan nimeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Laita vastaanottajan nimeksi Project Mama Oy, viitettä ei tarvitse laittaa. :)

   Poista

Nyt olis sun vuoro.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...