23.2.2023

Miksi kädenlämpöinen ihmissuhde ei käy
Kerroin taannoin instagramissa, että olen ihmissuhteiden osalta kranttu: en tarvitse kädenlämpöistä suhdetta mihinkään, sillä viihdyn aivan mainiosti yksinkin. Seuraaja halusi tietää syyn: miksi en, mikä kädenlämpöisessä on vikana? 

Yritän selittää. Analogia on kömpelö, mutta sen verran toimiva että kehtaan.

Söin tällä viikolla aivan järjettömän hyvän laskiaispullan. Kuohkeaan croissant-taikinaan oli yhdistetty aito, paksu kermavaahto jonka keskellä oli runsaasti hapanta vadelmahilloa. Suolaisen, makean ja happaman balanssi oli täydellinen. Ja siinäpä se. Ei peruspullissakaan mitään vikaa ole, sillä tuosta kombosta on vaikea saada pahaa, mutta syömäni leivonnainen teki kaikista muista saman tien hopeamitalisteja. 

Näin käy myös ihmissuhteissa. Kun tapaa sellaisen tyypin, joka säväyttää, koskettaa, jättää jäljen ja jonka kanssa keskustelu ajautuu älyttömille sivuraiteille, kaikki muut unohtuvat. Ja lopulta suurin ongelma on, etten pysty pitämään kädenlämpöisestä kiinni. Jos en innostu, unohdan. En voi sinnitellä ihmissuhteessa vain siksi että en olisi yksin.

"Ihan kivassa" suhteessa ei sinänsä ole mitään vikaa, sillä saamme tyydytystä erilaisista asioista. Jokainen määrittelee tavoittelemansa lämpötilan itse. Ja tyyppi joka on minun mielestäni kuuma, voi olla jonkun muun mielestä kädenlämpöinen. 

Jos aihe kiinnostaa, kehtaan suositella romaaniani Ei mitään vakavaa,
joka löytyy kirjastoista, lukuaikapalveluista ja 
kirjakaupoista 24.2.

Mutta jos ero jotain on opettanut niin sen, että minun pitää kysyä itseltäni paljon enemmän mitä minä haluan ja tarvitsen. Tulen taloudellisesti toimeen omillani, minulla on sosiaaliseen kanssakäymiseen ystäviä eikä yhteiskunta odota minulta enää mitään, joten mahdollisen ihmisuhteeni olemassaolon funktio on vain ilo toisesta ihmisestä. Ja iloa sen täytyisi silloin tuottaa. En voi tehdä kompromissia tunteiden kanssa.  

Sillä lopulta, kun olemme vanhoja, jäljellä on vain yhteys. Yhteys, joka rakentuu ajatuksista, hyväksynnästä, arvostuksesta, rakkaudesta, kokemuksista huumorintajusta, siitä että olemme oppineet tuntemaan toisemme, eikä se katoa edes etäisyyksien ja ajan kanssa.

Jos en saa sellaista, en tarvitse mitään.


7 kommenttia:

 1. Ei vielä tänään löytynyt stadilaisesta kirjastosta, mutta lainajonossa ollaan tukevasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hemmetti sentään, mutta saadaanpa näyttävät jonot aikaiseksi! ;)

   Poista
  2. Sijalla 68/279 napotetaan.

   Poista
 2. Samaan tulokseen olen tullut minäkin. Haluan suhteen jossa yhdessä ollaan enemmän. Haluan aitoa läheisyyttä ja keskustelua tai mukavaa hiljaisuutta, kunhan toisella on ja seksikkäät ja eläväiset ”out of the box” aivot 🤗 Epäilen että ehkä toiset ad(h)d-aivot 🫣 Tämä epäilys perustuu empiiriseen tutkimukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jut näin. Ja olen tähän "lika barn leker bäst" tarinaan alkanut hiljalleen uskoa kun kaikilla kiinnostavilla miehillä on joku diagnoosi. O_o

   Poista
  2. näinpä, semmonen jossa onni tuplaantuis ja murheet puolittuis ja jonka loppusaldo omaan elämään ois positiivisen puolella. tässä iässä muuhun enää jaksa ryhtyä.

   Poista
  3. Komppaan, parisuhteessa lähemmäs 20v, vieläkään ei töki ja tässä vuosien varrella molemmille löytynyt se neurokirjon diagnoosi. En tiedä pitäisikö lapsilta pyytää anteeksi jo etukäteen :D

   Poista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...