15.12.2020

Case Kakkapussi


Koiranomistajalle prosessi myydään hyvin yksinkertaisena: ostat kaupasta rullan käteviä koirankakkapusseja, keräät koirasi jätökset pussiin ja heität pussin sekajätteeseen. Näin tienoo pysyy siistinä ja kengänpohjat skeidattomina!

Mutta. Lyhyen kokemukseni mukaan tässä on kuitenkin muutama sudenkuoppa. Keräsin kaikille koiranomistajille ja heitä tarkkaileville ihmisille selkeät case-esimerkit yleisimmistä kakkapusseihin liittyvistä pulmatilanteista.

1. Kakkapussi unohtuu

Niinhän siinä joskus käy: ryntäät ovesta ulos koiran kanssa työpuhelua puhuen ja – hups – sadan metrin päästä huomaat erheesi. Jos satut kävelemään lähiössä, tämän erheen voi korjata useammalla tavalla: vaahteranlehdellä (kiitos näistä puista!), joltain muulta koiranulkoiluttajalta pudonneella kakkapussilla tai kahdella kepillä (auttaa jos osaat syödä puikoilla sushia). Jos taas olet metrolaiturilla tai kauppakeskuksessa, joudut käyttämään laukun pohjalta löytyvää kuittia (toivottavasti et tarvitse sitä kirjanpitoon), penkomaan roskiksesta käytetyn suojamaskin tai uhraamaan sormikkaan tai sukan, mikä on häpeään verrattuna pienempi paha. 

2. Kakkapussi katoaa

Olet aivan varma, että otit namit ja pussit, mutta kun alat kaivella taskujasi koiran kykkiessä tien varressa, pussia ei löydykään mistään. Samalla kun etsit maanisesti pussia, et katso, mihin koira kakkaa. Seuraa epämääräinen paniikki ja puolen tunnin operaatio, johon liittyy useita taktisen tason toimenpiteitä, erityisesti pimeällä. Katso kohta 1 ja 6.  

3. Kakkapussi on rikki.

Valmistusvirheen tai pentuvandalismin takia kakkapussi saattaa olla epäkunnossa, halki tahi reikäinen. Tämän havaitsee tietenkin viimeistään kun sormesi koskettavat jotakin liian lämmintä ja kosteaa. Kuralätäkössä käsien peseminen tuo mukavasti mieleen lapsuuden.

4. Kakkoja tulee useammat. 

Varauduitko yhdellä pussilla? Amatööri. Mukana kannattaa pitää koko rulla. Just in case.

5. Kakka ei ole kerättävissä.

Tämä tapaus liittyy yleensä kohtaan neljä. Jos tarvitsisit ennemminkin rätin kuin pussin, mitataan luonnetta: joudut kysymään itseltäsi, mikä riitää? Perfektionisti päätyy poistamaan kuution verran maata, muut tekevät minkä voivat ja toivovat pikaista sadekuuroa. Tämän kokemuksen jälkeen kakkojen kerääminen olohuoneen lattialta alkaa vaikuttaa helpommalta linjanvedolta.

6. Kakka ei löydy.

On pilkkopimeää, maa on ruskea ja täynnä lehtiä. Mielestäsi koirasi käyttäytyi kuin olisi kakannut, mutta kun tihrustat puhelimen valolla aluetta, josta sisäinen navigaattorisi pökäleiden arvioi löytyvän, mitään ei näy. MISSÄ SE ON?! Alat epäillä omaa näkökykyäsi sekä koiraasi: tapahtuiko kakkaaminen todella? Oletko tulossa sokeaksi? Esittikö koira ihan tahallaan kakkaavaa, jotta voisit tehdä itsestäsi pellen ja pyllistellä niityllä kännykän kanssa? Kävelet kotiin todellisuudesta irtautuneena ja mietit vielä seuraavana aamunakin mysteerikakkaa.

7. Löytyy väärä kakka

Jes, tuossahan ne! Kahmaiset sikarit käteesi ja toteat ne kylmiksi. Not the ones you were looking for. Tai käpy. Mietit taas, että mikä riittää.

8. Lähin jäteastia?

Jos satut omistamaan leikkisän pentukoiran, joka mielellään jahtaa kaikkea heiluvaa tai saattaa tempaista hihnassa yllättäen, opit pian, ettei pussia kannata kanniskella kädessä kovin pitkään ettei se äkisti lennähdä otsaasi. Mutta missä lähin jäteastia on? Ei huolta, sisäinen kompassisi kehittyy ajan myötä muistamaan kaikki roskikset viiden kilometrin säteellä.

Kakka-ammattilaisuuden yhdeksännellä portaalla ymmärrät, että tämä oli salaliitto: pelkkä kakkapussi ei riitä. Tarvitset otsalampun, lämpökameran, lapion, kiikarit ja sekstantin. Ainakin siihen asti kunnes koirasi on taas oppinut kakkaamaan keskelle tietä.

9 kommenttia:

 1. Vinkki koiran kakkapussien sijoitteluun. Itse solmin niitä aina vieri viereen hihnan kädensijaan/yläpäähän. Siitä näkee hyvin montako on jäljellä ja myös yleensä muistaa lisätä jos kotoa lähtiessä hihna on tyhjä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on hyvä vinkki! Mun strategiana on kylvää pusseja vähän joka paikkaan: takin ja housun taskuihin, laukkuihin ja hihnaan niin ehkä jostain löytyy pelastus, jos unohtuu. :D

   Poista
 2. Koirankakkashow:n epäkiitollisin hetki on se, kun oman koiran tuotosta kerätessäsi astut toiseen, keräämättömään ulosteeseen, yleensä sellaiseen megaisoon, joka ei hankaamalla lähde vaelluskenkiesi syvistä urista, vaan päädyt putsaamaan sitä pois tikulla ja lopuksi huuhtomaan kenkää vielä kotona hanan alla (tähän oksennushymiö). Tai kun ajattelet toimia fiksusti ja keräät oman koiran kakan vierestä toisenkin ja tapahtuu nro 3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kengän urista kakan (oman sekä muiden koirien) putsaaminen on kyllä syvältä ja vaatii juurikin tikku-paperi-suihku -komboa.
   :((

   Poista
 3. Kolmen ja puolen vuoden koiranomistajuuden jälkeen olen itse oppinut mm. 1) avaamaan pussit eteisessä ennen ulos lähtöä (en kerta kaikkiaan kestä sitä muovin epätoivoista auki hinksuttelua enää pökäleen äärellä) 2) hankkimaan kakkakasseja, jotka saa laitettua solmuun (sangat tai tarpeeksi pitkä, ekologiset pakastepussit erinomaisia riittävän suuressa koossa) ja 3) suhtautumaan huumorilla kömmähdyksiin, oli lopputulos sitten pussittomuudesta johtuen keräämättä jäävä kakka naapurin ovenpielessä tai kakkapussirullan jäänteiden keräileminen maastosta sen päädyttyä iltavillien uhriksi.

  Puolisoni käyttää kakkakannikkeena pelkästään kierrätysmateriaalia. Leipäpussit vielä ymmärrän, mutta usein hän lähtee lenkille aseenaan esim. paperinen hevipussi, pussista isoksi muoviriekaleeksi muuttunut pakkausmuovi tai parhaimmillaan iso kirjekuori. Ja sitten välillä raportoi kuinka oli stressaavaa koettaa sen kanssa päästä roskakorille saakka, kun koira kiskoi. Mutta hänen vakaumuksensa, ettei koirankakkaa varten voi ostaa erillisiä roskiin meneviä tuotteita, on vahva! (Mutta itse en siis tähän kykene, niin ostan kyllä. Leipää ei syödä riittävästi.)

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus<3. Kun rakas karvakorvani oli vielä keskuudessamme oli mulla tapana avata muutama kakkapussi ja solmia hihnaan. Sitten oli helpompi räntäsateessa saada se auki ja käyttöön. Joo todellakin opin nopeasti ulkoa jokaisen roskiksen asuinalueellani. Pari kertaa tuli hissivahinko, jonka vuoksi pidin talouspaperipaloja taskussa, niin oli helpompi siivota ennenkuin joku naapuri olisi harmistunut. Oi kun tuli ikävä noita aikoja. Rapsutukset hauvallesi. Nyyh.

  VastaaPoista
 5. Kakkapusseille on sellaisia koteloita jotka saa hihnaan kiinni. On aina koko rulla mukana.

  VastaaPoista
 6. Vinkki: Hanki toinen koira! Sen avulla löydät ensimmäisen koirasi tekemän pökäleen myös pimeässä. Koska meillä on sattunut paljon kakkojen katoamistapauksia, koiria on nykyään jo 4.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...