31.8.2020

Lataa Koronavilkku


Latasin tämän sovelluksennään. THL:n tuottaman Koronavilkun pointti on mahdollisten tartuntaketjujen nopea katkaiseminen kaksisuuntaisesti. Jos siis sinulla todetaan koronavirustauti, saat terveydenhuollosta avauskoodin, joka syötetään sovellukseen ja sovellus varoittaa kohtaamiasi ihmisiä nimettömästi mahdollisesta altistumisesta. Jos taas joku kohtaamistasi henkilöistä ilmoittaa sairastumisestaan, saat itse sovellukseen varoituksen mahdollisesta altistumisesta ja toimintaohjeet.

"Sovellus laskee altistumiselle todennäköisyyden, joka riippuu kolmesta asiasta: miten kauan oltiin lähellä toista ihmistä, miten lähellä toista ihmistä oltiin sekä arviosta tartunnan saaneen henkilön tartuttavuudesta. Tartuttavuus lasketaan oireiden ilmaantumispäivän perusteella. Terveydenhuolto tallentaa tiedon oireiden ilmaantumispäivästä positiivisesta testituloksesta kertovan avauskoodin yhteyteen."

Sovellus on toteutettu fiksusti niin, että puhelimien kautta ei liiku mitään käyttäjädataa eikä sovellus kerää sijaintitietoja.

Suorat latauslinkit ovat:

Tämä oli ensimmäinen sovellus, jonka lataamisen yhteydessä toivoin, että a) sitä ei tarvitse käyttää millään tavalla ja b) voin jossain vaiheessa delliä sen hyvillä mielin.

Turvallista matkaa!

4 kommenttia:

 1. Tämän latasin itsekin tunti sitten. Se voi olla hyvä apu.

  VastaaPoista
 2. Hyvä Katja! Siis mä ihmettelen vaikuttajamarkkinoijien (=bloggaajien) hiljaisuutta tän suhteen (oon oikeasti käynyt läpi mun lukemia suosittuja blogeja ja niiden instafeedejä ja sä oot eka jonka bongasin). Sovellus on avointa lähdekoodia (kuka tahansa voi tarkistaa mitä se on syönyt), joten kauheasti ei tartte foliohattuilla sen suhteen edes.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnän, että mietin itsekin onko tämä nyt postaamisen arvoinen asia, kun hyvin näytti menevän läpi mun tuttavapiirissä, mutta sitten mietin, että jos sattuisin tavoittamaan jonkun kuplan ulkopuolelta niin sehän on vaan plussaa. :)

   Poista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...