28.12.2019

Neljä sarjavinkkiä sohvakeskeiseen elämäänTänä aamuna maassa oli kevyt lumikerros ja taivaalla näkyi pitkästä aikaa hailakansinistä väriä. Jouluaaton intensiivinen tunnelma on haihtunut hiljalleen välipäivien kiireettömäksi keveydeksi, pakettien sisältö on ahkerassa käytössä, amaryllis on heittäytynyt alas ikkunalaudalta ja rääppiäiset on syöty voileipien päällä. On aikaa käydä kävelyllä – ja löhötä vastapainoksi sohvalla.

Vapaa-ajalle on niin valtavasti tarjontaa, että en mitenkään ehdi kuluttaa kaikkea kiinnostavaa sisältöä. Olemme Koti-insinöörin kanssa perinteisesti pyhittäneet välipäivät televisioruudulle ja tällä kertaa on ollut todella vaikea päättää, minkä liikkuvan kuvan sisällön ääressä aikaansa viettäisi. Leffateattereissakin pyörii uuden Star Wars trilogian päätöselokuva (osa vihaa, minä rakastin), Frozen II (rakastin ykköstä enemmän, mutta vain siksi, että se oli ensin) ja Nuoren naisen muotokuva, jota en vielä ehtinyt nähdä.

Jos painitte saman ongelmatiikan äärellä, niin tässä muutama hyväksi havaittu sarjavinkki.

The Crownin toinen tuotantokausi / Netflix
Jos tykkäsit ensimmäisestä tuotantokaudesta, tykkäät tästäkin (ja jos et vielä katsonut ensimmäistä niin katso ihmeessä, siinäpä vasta naisen kasvutarina!). Näyttelijävaihdokset eivät olleet mielestäni parhaat mahdolliset, mutta käsikirjoitus iskee kuin miljoona volttia ja dramaturgisesti jaksot ovat hyvinkin liikuttavia. Jos mietit, mikä on totta ja mikä ei, kannattaa lukaista tämä juttu.

Marriage story / Netflix
Tätä kuvataan tarinaksi avioerosta, mutta minä kutsuisin sitä tarinaksi parisuhteesta, sillä suhde ei koskaan kokonaan pääty eroon, varsinkin kun usein mukana on muitakin ihmisiä. Tämä on hänelle, joka on joskus miettinyt, miten kahden ihmisen tarpeet yhdistetään ja hänelle, jonka mielestä Adam Driver on kohtuullisen kuuma.

Twin / Areena
Norjalaissarja, joka kertoo identtisinä kaksosina syntyneistä miehistä, jotka elävät hyvin erilaista elämää, toinen paikkakunnalla tunnettuna matkailuyrittäjänä ja toinen varattomana surffaajana. Spoilaamatta tarinan setuppia enempää, sanon vain että todella koukuttava sarja, jossa odottaa vain milloin korttitalo romahtaa.

Exit / Areena
Tämäkin sarja on Norjasta, mutta ihan eri meiningillä. Exit on paikoin aika kuvottavakin tarina rahasta ja sen tuomasta oikeutuksen tunteesta, vallankäytöstä niin fyysisesti kuin ja henkisesti. Karmeintahan tässä on, että sarja perustuu tositarinoihin. Tästä jää väkisinkin miettimään onko holtiton vaurastuminen hyväksi kenellekään.

Mitä te olette lomalla tuijottaneet? Otan mielelläni vastaan hyviä vinkkejä laidasta laitaan!

6 kommenttia:

 1. Katsoin Areenalta ehkä sadannen kerran Ylpeyden ja ennakkoluulon. Onnistuu neulominenkin samalla, kun ei tarvitse pelätä menettävänsä mitään juonesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, totta! Täytyykin katsoa miten pitkät katseluoikeudet tälle on ostettu jos jossain vaiheessa ehtisi perehdyttää teinin tähän klassikoiden klassikkoon.

   Poista
 2. Historia- ja/tai politiikkanörtille suosittelen tapanina Yle Areenaan tullutta 8-osaista dokumenttisarjaa Mauno Koivistosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä onkin jo Koti-insinöörin listalla! Ehkä vilkaisen itsekin.

   Poista
 3. Tietenkin pelkkää urheilua: tapanina perinteinen Boxing Dayn:n jalkapallokierros, sitten viikonloppuna lisää Valioliiga-jalkapalloa, hiihtoa ja väleissä Suomen U20-joukkueen pelejä MM-kiekossa. Tällä viikolla jalkapalloa, hiihtoa, ampumahiihtoa, golfia jne.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...