26.8.2019

Johtajagurun viimeinen aamu



Olipa kerran maailmankuulu johtajaguru nimeltä JG. Hän heräsi joka aamu 4:45 ja suositteli, että kaikki muutkin heräisivät siihen aikaan. JG nimittäin tiesi, että näin oli mahdollista päästä voittajaklubiin, sillä menestyminen edellytti aktiivista itseensä käpertymistä kello viiden ja kuuden välillä aamuyöllä. Hänen oppejaan noudatettiinkin valtakunnan jokaisessa kolkassa.

JG oli herännyt suosittelemaansa aikaan noin 27 minuutin virkistävien yöunien jälkeen ja oli matkalla pirteänä horsma-parsakaalismoothiensa kanssa toimiston joogasalille, kun näki naapuritalon pihalla seisovan Miehen. JG tervehti tätä reippaasti, sillä mies oli selvästi hänen seuraajansa, mutta Mies vain seisoi ja tuijotti eteensä.

- Olet voittaja-aineista, tokaisi JG rohkaisevasti ja kohotti smoothiepurkkiaan ilmaan niin että vihreää nestettä loiskui maahan.
Mies havahtui.
– Anteeksi kuinka?
– Meditointi on upea tapa aloittaa aamu. Tämä on niin kutsuttu kuningastunti, tiesithän? Kaikkien pitäisi herätä 4:45 ja ottaa itselleen hieman omaa aikaa. Sillä tavalla menestyy elämässä!
– En meditoi enkä ole kiinnostunut menestyksestä.
– Pötyä. Kaikki ovat kiinnostuneita menestyksestä!
– Minä en ole.
JG pysähtyi ja tuijotti miestä hämmentyneenä.
– Miksi sitten seisot täällä ulkona?
– Vaimo on vatsataudissa ja äsken lapsi oksensi sänkyynsä ja piti tulla hieman hengittelemään yöilmaa samalla kun odotan, että pyykkikone lopettaa. Laskeskelen milloin saan itse taudin ja kuinka monta palaveria joudun loppuviikosta perumaan sen takia.

JG jatkoi matkaansa järkyttyneenä. Kaikkea sitä kuuleekin, hän ajatteli pahoillaan. Voittajaklubi ei ollut vain urheilusankareille ja johtajille, vaan myös Miehen kaltaisille tavallisille ihmisille, jotka halusivat yrittää parhaansa ja elää omien arvojensa mukaisesti. Kyllä olisi Miehenkin kannattanut useammin heräillä hieman aikaisemmin niin ei olisi tuollaisia ongelmia elämässä. Ehkäpä viesti menisi perille tällä tavalla edestä johtamalla, hän mietti. JG hörppäsi saunavastan makuista smoothietaan ja otti pari tanssiaskelta toivoen, että Mies katselisi häntä.

Pian JG käveli talon ohi, jonka portailla venytteli Keski-ikäinen Nainen. No tämä nyt ainakin on selvä tapaus, JG ilahtui.

– Huomenta! Tervetuloa voittajaklubiin!
– Anteeksi kuinka?
– Vain heräämällä viideltä saa itselleen eväät menestykseen!
Nainen oli hetken hiljaa.
– Minulla on vaihdevuosien takia unihäiriöitä ja pohjekramppeja, joita yritän tässä saada laukeamaan. Haluaisin kerrankin ihan vain nukkua, mieluiten puoli kymmeneen.
– Toivon sinulle voimia vastustaa laiskuuden kutsua, JG julisti mahtipontisesti.
– Toivon sinulle sukupuolitautia ja vaikeaa aknea, totesi Nainen.

Kauhistus, ajatteli JG. Kylläpä liikkeellä on ahdistunutta porukkaa. Kuningastunnin puutteen huomaa todella helposti, varsinkin naisista. Hän ilahtui huomiostaan ja päivitti ajatuksensa Facebookkiin. Tykkäyksiä alkoi sadella heti, olivathan ihmiset jo hereillä hänen oppiensa mukaisesti. Tällä tavalla hän saisi varmasti lisää naisasiakkaita, miesasiakkaat kun tuntuivat kuolevan sydänkohtaukseen kuningastunnista huolimatta. Ja niin hän jatkoi matkaansa kohti toimiston joogasalia.

Mutta kas vain, hulevesijärjestelmää koko yön rakentaneet työmiehet olivat unideprivaatiossaan unohtaneet asentaa uuteen viemäriin kaivonkannen, ja koska oli pilkkopimeää, JG putosi viemäriin eikä hänestä enää sen koommin kuultu. Huhu kuitenkin kertoo, että hän olisi kellunut Brittein saarille ja jakoi nyt mainioita johtajuusneuvojaan Boris Johnsonille.

Kaikki hänen entiset asiakkaansa nukkuivat seuraavana aamuna pitkään, lähtivät töihin hyvillä mielin ja elivät muutenkin stressittöminä ja onnellisina elämänsä loppuun asti.

Sen pituinen se, saatana.


11 kommenttia:

 1. Onnistuiskohan ennen nukkumaan menoa? Sopisi omalle rytmille paremmin, jos 5-6 välillä nyt olis jotain keijupölyä tarjolla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea sanoa! Itse olen toteuttanut melkein koko aikuiselämäni tätä 21-00 välin meditatiivista hiljaisuutta mutta menestys antaa odottaa itseään.

   Poista
 2. Meinasin kyllä huutonauraa teet näppikselle noita gurun vinkkejä ja elämänohjeita lukiessa. Oi elämä jos yrittäisin tehdä päivän tärkeimmät työt aamulla. Luulen, että seuraava askel urakehityksessä olisi siinä vaiheessa potkut :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDD Mä voin hyvin tehdä tärkeimmät työt aamulla ELI siinä 10 aikaan. ;) Vaikea sanoa millainen menestys odottaisi, jos esimerkiksi kirjojani kirjoittaisin klo 4:45.

   Poista
 3. Ihan samat fiilikset oli tuota HS:n haastattelua lukiessa. Tuli sellainen olo että heitän kahvikupin seinään tai tuon tyypin naamalle. Kiitos tästä tekstistä, oli terapeuttista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, terapeuttista oli kirjoittaa tätä! :D Ylimielisyys uniongelmia kohtaan on mulle aivan punainen vaate.

   Poista
 4. Mää ajattelin heti sua, kun luin ekan kerran ton klikkiotsikon :D Sen verran monta kertaa olen lukenut niitä tuskaisia ja ymmärrettäviä tekstejä aamuheräämisestä täältä blogista ;)
  Mutta jopa minä jätän tämän gurun ohjeen kokeilematta, vaikka heräänkin 5.45 ja menen salille ennen töihin siirtymistä; 4.45 on vaan epäinhimillistä. Mulle sen sijaan olis niin kauhistus tehdä vielä jotain järkevää tähän (20.30)aikaan. Väsyttää niin, että telkkariakin on turha pistää päälle. Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, vasta 8:45 alkaa olla inhimillistä. ;) Kukin tyylillään, pääasia että *nukkuu*.

   Poista
 5. Kolmivuotyöläisenä oon varmaa voittaja ainesta. Olen usein koko yön hereillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, sitä tämä guru ei ehkä tullut ajatelleeksi. Tietysti ikävää, jos et meditoi, lue ja käy lenkillä yövuoron jälkeen. O_o

   Poista
 6. Tirskahdus :D Mahtava teksti!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...