8.7.2019

Sadepilven hopeareunus eli sateisen kesän plussat


On ilmoja pidellyt. Täällä saaristossa, jossa me vietämme kesälomastamme pisimmät pätkät, ei yleensä tipahda pisaraakaan vettä, vaikka kaikkialla muualla maassa sataisikin. Ensimmäiset keltaiset lehdet ovat koivuissa jo kesäkuussa ja mustikat harvoin kasvavat nuppineulanpäätä isommiksi. Nyt on toisin. Mutta kuten melkein kaikissa asioissa, tässäkin on hyviä puolia!

1. Elämässä on jännitystä, sillä ukkoset nousevat mereltä sikanopeasti. Yhtäkkiä vain tuntuu vieno, kylmä tuulenvire ja kun vilkaiset taivaalle, huomaat, että musta pilvi kohoaakin korkeuksiin ihan naapurisaaren takana ja harmaa, ropiseva seinä lähestyy vauhdilla. Kirkuvia lapsia juoksee sisään tuon tuostakin, erityisesti raekuurojen aikaan. Toisaalta pieni tihku ei ole enää este ulkoilulle, kunhan nyt ei ihan pään päällä jyrähtele. Ja raekuurojen jälkeen saa tehtyä lumipalloja!

Uimaankin on päästy ihan joka päivä. Se, onko veden lämpötila 15 vai 20 astetta ei oikeastaan ole olennaista, sillä siellä palelee joka tapauksessa. Ja hei: kukaan ei ole palanut auringossa!
2. Pakkasimme vaatteita heinäkuun mökkislottiin hyvin optimistisesti. Eli parit pitkät housut ja helvetisti shortseja. Lapset haisevat hirveälle pidettyään samoja vaatteita pari viikkoa, sillä jos ei ole satanut, on tuullut. Myös mökki tuoksahtaa, sillä nihkeitä vaatteita on vaikea saada kuiviksi. Mutta toisaalta kotona ei tarvitse pyykätä kuin yksi haisukoneellinen!

3. Ruoanlaitossa on hyvin vähän valinnanvaraa, kun uunia ei ole ja kaatosateella grillaaminen ei oikein ole vaihtoehto. Einesten ja perussetin pyörittäminen ilahduttaa erityisesti kasvis- ja makukriittistä kuopusta ja toisaalta rakastamiani uusia perunoita voi keittää säällä kuin säällä. Koulujärjestelmän tarjoamia lounaita on toki jo kaikilla ikävä, koska kolmen lämpimän aterian kehitteleminen päivässä on harrastukseksi perseestä.

4. Sadepäivien tekeminen on ihan konkreettisesti kortilla: olemme lätkineet niin paljon korttia, että kohta voimme perustaa kasinon. Myös muut lautapelit ja Fortuna ovat olleet ahkerassa käytössä. Lapset haaveilevat jo ammatista nettipokerin pelaajana.5. Edellisestä seurauksena Pekka-pelin (ent. Musta Pekka) perheiden representaatio on herättänyt laadukasta tasa-arvokeskustelua 1930-luvun meiningistä. Skidi aikoo uudistaa korttien perheet vastaamaan nykyisyyttä (huom. Seta!) ja jäimme miettimään, mikä olisi häviäjäkortin kuvana. Kuka "Pekka" on? Ehdotuksia otetaan vastaan!

Ja mikä parasta: kauan jankuttamalleni ja viime kesänä asennetulle terassilasituksille ei hymähtele enää kukaan. Hahaa!

15 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Trump vois olla aika kova kans, jos haettais sellasta kansainvälistä twistiä peliin :D

   Poista
  2. Totta, Trump kävi täälläkin mielessä, mutta piru vie, tuo Väyrynen kyllä lämmittäisi.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikös Keskisellä pyyhi ihan semihyvin vai olenko lukenut liian vähän Seiskaa?

   Poista
 3. Väykkä on hyvä ehdotus, mutta mua suoraan sanoen jo surettaa sen viime vuosien sekoilu. Onhan Väykällä aika värikäs poliittinen historia takanaan, mutta ei sen ura tällaista loppua olisi ansainnut. En siis valkkais Väyrystä Pekaksi, sillä alkaisi vaan pelatessa surettaa.

  Sen sijaan ehdotan Ilja Janitskinia Pekaksi! Kortti, josta haluaa varmasti eroon. Ja sopii myös pelilogiikkaan, ettei vaarallisella natsilla ole/tarvitse olla kavereita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se näinkin. Toisaalta en pidä häntä sekopäänä vaikka vallanhimo selvästi on kova. Natsikortissa on se huono puoli että en heille soisi minkäänlaista mediatilaa, edes pelikorteissa. >:( Olen taipumassa sen kannalle että häviäjäkorttiin laitetaan yksinkertaisesti Homo sapiens -lajina, mutta ehkä se on lasten peliin turhan synkkä. O_o

   Poista
 4. Pekan tilalle sopisi mun mielestä myös Sukka (pariton sellainen). Äänneasultaan tuo olisi aika lähellä perinteistä ja ei olisi ihan niin aikaan sidottu kuin trumpit ja väyryset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvä pointti! Kakkaemoji oli yksi ehdotus, mutta se tyrmättiin liian modernina, tämä voisi olla oikein hyvä.

   Poista
 5. Pakko lisätä yksi iso plussa tästä kelistä. Saa nimittäin nukuttua! Liiassa kuumuudessa nukkuminen on kamalaa, mutta nyt on hyvä <3

  Ja Väyrynen on kyllä kova ehdotus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hear, hear! Tykkään helteistä, mutta en yöllä! Ja valitettavasti kaupungissa ei ole ilmalämpöpumppua.

   Poista
 6. Just näin 😄
  Ja setalla on jo oma ko. pakkansa ❤️ Espoon kaseille tarjotuilla love-messuilla pääsin näkemään. Hyvät oli 🦄 ihanaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Kysymys käteen jäävästä kortista perhepelissä, etenkin näin monimuotoisten pereheiden aikakaudella, tuottaa väkisinkin vain huonoja vaihtoehtoja. Kuka olisi sellaisessa asemassa, ettei tälle toivoisi perhettä? Vai pitäisikö asiaa lähteä miettimään siltä kantilta, ettei korttiin valittu kohde edes halua perhettä sen sijaan, että etsittäisiin ei-haluttua henkilöä?

  Jos tälle linjalle lähtee, olisi paavi mun ykkösehdotus, selvästi tunnistettava hahmo, jonka perheettömyydelle ja 'sinkkuudelle' on aika vahvaa ymmärrystä. Toki katolisuudessa on sitten omat ongelmansa, joten ehkä vaan joku geneerinen bilesinkku tai eksentrinen erakko voisi olla turvallisempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joku hifisti, joka vain haluaisi rauhassa kuunnella Beatlesin jotain demoa ja jonka kanssa on koko ajan tunkemassa milloin mitäkin kutsumattomia perheenjäseniä :DDD

   Poista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...