11.6.2019

Mitä tänään katsottaisiin eli kesän sarjavinkitJos kesällä sataa, mutta wifi toimii, hätä ei ole tämännäköinen. Sekä verorahoilla kustannetusta töllöstä että kuukausimaksullisista palveluista löytyy taas vaikka mitä väijyttävää! En itse pysty katsomaan Handmaid's talea ja Game of Thrones ei ole koskaan iskenyt, mutta kaikki muu semiahdistava käy kyllä (kuten Breaking bad, Silta, House of cards jne). Laitanpa siis vinkaten muutaman sarjan, jotka ovat päätyneet töllötyslistalleni.

Tšernobyl(HBO)

Ahmimme tämän sarjan koti-Insinöörin kanssa muutamassa päivässä, koska emme voineet lopettaa katsomista. Jos sanon, että tämä on häkellyttävä dramatisointi aikamme vakavimman ydinvoimalakatastrofin syistä ja seurauksista, valehtelen. Se on paljon enemmän! Tšernobyl on tarina rohkeudesta, totuudesta, välinpitämättömyydestä, rakkaudesta ja uhrauksista. Luonnollisesti sarjassa käydään läpi myös 80-luvun lopun neuvostoliittolaista byrokratiaa ja politiikkaa, mutta kuitenkin niin ettei voi olla huomaamatta yhtäläisyyksiä samanlaisesta totuuden kieltämisen kulttuurista myös länsimaissa. En ole koskaan tv-sarjan kanssa kokenut samanlaisia kauhun ja järkytyksen tunteita, mitä tämä sarja onnistui luomaan, enkä ole koskaan tiennyt enempää ydinvoimalan toiminnasta. Meni suoraan TOP3 järisyttävien sarjojen listalla.

Yle Areenan puolelta olen korvamerkannut nämä sarjat:

Patrick Melrose

Benedict Cumberbatchin faneille lienee ilouutinen, että mies esittää pääosaa Lontooseen sijoittuvassa minisarjassa, jossa hän on "yläluokkainen, lapsena kaltoin kohdeltu, erilaisiin päihteisiin jo teininä läheisesti tutustunut mies, jonka hengen pelastaa kertomisen tarve." Sarja alkaa siitä, että Patrick kuulee isänsä kuolleen – ja ilahtuu. Olen katsonut vasta ensimmäisen jakson, mutta voin jo tällä perusteella suositella kaikille brittidraaman ystäville.

Downton Abbey

Toinen ilouutinen oli, että tämä sarja (joka tuskin esittelyä kaipaa) esitetään TV1 kanavalla alusta alkaen (siis kaikki kuusi tuotantokautta) ja jaksot ovat Areenassa 30 päivää. Jahuu! Olen aina ollut hemmetin laiska katsomaan telkkaria, joten innostuin Downtonista vasta kolmannen tuotantokauden kohdalla. En siis ole koskaan nähnyt ensimmäistä ja toista tuotantokautta.

Egenland

Koti-insinööri kiertää Suomea työkseen, mutta minä en ole käynyt Tamperetta pidemmällä moneen vuoteen. Lähimatkailusta innostuneena olen yrittänyt löytää hyvää kotimaan matkaopasta sekä netistä että kirjakaupoista, mutta sitten löysin sen Areenastaa! Vuoden matkailuteoksikin nimetty sarja esittelee Suomea off the beaten track- meiningillä ja kulttuuripainotteisuus avartaa kerrassaan käsitystä suomalaisuudesta. Ohjelma on kaksikielinen, joten saan samalla ruotsinopetusta! Egenlandin vinkit löytyvät myös netistä: kartalta löytyy jo rapiat 60 kohdetta ja yleisö voi lähettää ehdotuksia toimitukselle uusista kohteista toista kautta varten.

Our planet / Uskomaton planeettamme (Netflix)

Kersat rakastavat luontodokkareita ja niin minäkin – mottomme kuuluu, että mitä omituisempi otus, sitä siistimpi se mielestämme on. Netflixin tarjontaan on tullut firman oma tuotanto Uskomaton planeettamme, joka on suht järeä ja hienosti kuvattu, 8-osainen sarja, jossa käydään läpi kaikki omituiset otukset viidakoista, savanneilta, meristä ja vuoristosta.

Kuten aina omia vinkkejä saa mielellään laittaa tulemaan!


15 kommenttia:

 1. Jos on sellaista kivaa pientä kesä(pakkomielle)sarjaa vailla, niin suosittelen tutustumaan Netflixin espanjalaiseen tarjontaan. Niille, jotka tykkää Downton Abbeystä, Poirot'sta ja siitä, ettei pääse ruudun äärestä irti pariin viikkoon, Gran Hotel on Se Sarja. Samoilta tekijöiltä löytyy myös uudempia sarjoja (mm. Keskustytöt, Aava meri), jos tykästyy laadukkaiden saippuadraamojen genreen. Amerikkalaisista Netflix-sarjoista Jane the Virginissä on samaa koukuttavaa taikapölyä, josta en tunnu pääsevän enää irti... ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiitos! Kokeilin Gran Hotelia mutta ei jotenkin imaissut heti mukaansa (olen lievästi sanoen vähän kärsimätön sen suhteen miten nopeasti pitää alkaa tapahtua) mutta tsekkaan nuo muut!

   Poista
 2. Suositus brittisarjalle Press - vallan vahtikoirat. Jos tykkäsit Newsroomista, tykkäät tästäkin! Löytyy Areenasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pistetäänpäs tämäkin nyt jonoon. Olen kyllä sarjan huomioinut, mutta sitten on kaikki muu kiilannut ohi.

   Poista
 3. Areenassa norjalainen Kotikenttä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norjalainen kiinnostaa kyllä, mutta näytti futissarjalta, onko siinä muutakin?

   Poista
  2. On - se on hyvää draamaa futisympäristössä - älä anna sen häiritä :D

   Poista
  3. Tähän vinkkiin tartuin ja tää on loistava! Jeejee

   Poista
 4. Jos himpun ahdistavakin käy niin Das boot. Löytyy joko areenasta tai netflixistä, just nyt en muista kummasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Areenassa näytti olevan! Mutta kääk, ahdistusjuonittelu on yleensä parasta mutta sukellusvenetarinoissa iskee kyllä klaustrofobia.

   Poista
 5. Ydinvoimaa opiskelleena näissä säteilyä käsittelevissä jutuissa häiritsee se, että tosiasiat menevät usein metsään pahasti. Tosikot voivat lukea vaikka täältä hyvän analyysin: https://www.forbes.com/sites/michaelshellenberger/2019/06/06/why-hbos-chernobyl-gets-nuclear-so-wrong/#65b01e04632f

  Varsinaista aihetta sivuten: Amazonin Marvellous Mrs Maisel on huippuhyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ymmärrän että oli oiottu faktoja ja lisätty dramatiikkaa mutta yhtäkaikki todella intensiivinen sarja. Ja kiitos vinkistä mä en olekaan Amazonia käyttänyt, mutta täytyypä tutustua tähänkin!

   Poista
 6. Jos haluat jotain TODELLA erilaista: Netflixistä heprean ja jiddishinkielinen ultraortodiksijuutalaisessa ympäristössä tapahtuva Shtisel-sarja! Kestää jakson pari, että pääsee mukaan rytmiin mutta kerrassaan loistavasti kirjoitettu ja näytelty sarja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O_o Tämä oli sen verran erikoinen vinkki että pakko katsoa mistä kyse! :D

   Poista
 7. YLE Areenassa Kotikenttä, tästä tykkää myös mies ja teinitytärkin.

  Bergman kolmoselta ruotsalainen laatudekkari, Kristina Ohlssonin kirjojen filmatisointi .

  HBOlta Big little lies ja Miracle workers

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...