26.3.2019

Millainen kesäleiripersoona teillä asuu?Heräsimme kersojen kanssa eilen siihen tosiasiaan, että kesälomaan on kaksi kuukautta. Snadi on selvittänyt ekaluokan kunnialla ja Skidi oletettavasti siirretään alakoulun viimeiselle luokalle. Sehän tarkoittaa sitä, että on aika keskittyä kesän leirivalintoihin, mikäli me aikuiset haluamme keskittyä kesäkuussa duuneihin.

Ajattelin, että näin muutaman vuoden kokemuksella leirirutiinit olisivat hallinnassa. Olimme hereillä suosituimpien leirien ilmoittautumisten kanssa ja aloitimme keskustelut kesäkuun arkitekemisestä hyvissä ajoin. Mutta siinä toiveita kuunnellessa, tajusin että meillä asuu kaksi aivan erilaista kesäleiripersoonaa!

Skidi ei ole koskaan halunnut millekään leirille. Eikä kerhoon tai harrastukseen. Kaikki tekeminen on pitänyt markkinoida hänelle modernin tanssin keinoin. Toki hän on sitten hiljalleen alkanut tykätä musiikista ja urheilusta mutta nopeasti lämpeneväksi häntä ei voi kuvailla. Skidin suurin toive olikin ei-mitään viikko, jonka hän saa viettää täysin omilla ehdoillaan.

Snadilla sen sijaan on aina käsi pystyssä, kun eteen tulee mahdollisuus harrastaa jotain. Ja nyt kun hänen ei tarvitse enää happamoitua päiväkodissa, kun isosysteri lähtee uimarannalle, hän olisikin halunnut buukata koko kesänsä täyteen leirejä. Hän ilmoitti haluavansa ratsastusleirille, futisleirille, tanssileirille, näytelmäleirille ja jollekin koiriin liittyvälle leirille, sillä hänen mielestään kesällä on hyvä sauma testata kaikenlaista uutta. Ja hankkia koira.

Oli pakko toppuutella, etten aio ruveta myymään huonekaluja kesän 2019 leirimaksujen takia.

Tämän ei tietenkään olisi pitänyt yllättää. Lapset ovat erilaisia, jopa ne samasta vanhemmista periytyvät. On varmasti  lapsi, joka ei suostu lähtemään kuin korisleirille, lapsi, joka haluaa prikulleen samat leirit kuin paras kaveri (eikä ainakaan samalle leirille kuin pikkusisko) ja lapsi, joka haluaa vain nukkua aamulla pitkään. Sumpli siinä sitten kivaa vaihtoehtoa, joka käy kaikille, ja joka ei johda siihen, että puhelin soi kesäkuussa vartin välein.

Leirineuvottelut päättyivät tuloksellisesti ja hyvään konsensukseen. Skidi saakoon viikkonsa, jolloin hän saa vanua kotona ja lukea kirjaston fantasia-hyllyn tyhjäksi. Ja Snadi ilmoitettiin toiselle viikolle taideimprohörhöleirille, jossa hän yrittää saada ilmaisutaidon kiintiönsä täyteen (tuskin).

Yhdestä asiasta molemmat olivat sentään täydellisen yhtä mieltä: parasta on kolmannella viikolla järjestettävä lellipentuleiri mökillä, mikä pitää sisällään leipomista, nikkarointia, soutelua, saunomista, askartelua ja kanankakan levittämistä marjapensaille. Ilman isovanhempia ei mistään tulisi mitään.

10 kommenttia:

 1. Skidi on jo sen ikäinen, että ei oikein ole syytä laittaa leirille, jos ei itse erityisesti sinne halua. Meidän päivää vanhempi aikoo pyöräillä joka päivä futiskentälle. Nauttii siitä, että saa itse ohjelmoida päivänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä, mutta kun toistaiseksi itse kirjoitan himassa niin olisi tosi jees, jos päivisin olisi ohjattua ohjelmaa jossain muualla. O_o

   Poista
  2. äh, anna muksun nähdä sut kirjoittamassa! ehkä hänessä on samaa luovuutta ja luovuus tunnetusti tarvitsee aikaa, eikä jatkuvaa viriketulvaa ja ohjausta.

   Poista
  3. Heh, noi näkee molemmat mun kirjoittamista ihan joka päivä kun tulevat iltapäivällä koulusta. Keskittymistä vaativat hommat toki sujuu paremmin ilman keskeytyksiä, mutta eiköhän tuo katoa kavereidensa kanssa ulos tai sinne kirjastoon.

   Poista
 2. Sitten on lapsi joka tykkää harrastaa/tehdä kunhan sen ensin pakottaa ottamaan ensimmäisen 'askeleen'. Vesipuiston liukumäestä eka kerta itkien alas, 5 minuutin päästä nauraen alas. Eka kerta yksin bussilla kouluun, itkien, vaikka reitti oli tuttu ja bussissa luokkakavereita valmiina jne. Uiminen sujuu on siinä hyvä muttei halua jatkaa enää tekniikkakursseille koska haluaa pelleillä vedessä, ei uida. Ehdotin uimahyppykurssia. EI! Taidan vaan ilmoittaa leirille ja pakottaa menemään. Tuskin se niin hirveää voi olla.

  -Sup

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, jyrkkä ei -lapsi! Skidi on tästä hieman miedompi versio. Tuntuu silti nololta aina tuputtaa mutta muuten se ei kokeilisi mitään. :I

   Poista
 3. Ihana Skidi! Meikäläinen on ihan samaa mieltä, vaikka olenkin kait 30v vanhempi: lomalla PITÄÄ olla ei-mitään -viikko. Koska joskus (no, ollaanpa rehellisiä: aina) on syytä varata aikaa ihan rehelliseen elbaamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se näinkin on! Mulla itselläni on nyt niin unelmatilanne työrintamalla että en tarvitsisi koko lomaa, mutta Skidi pakertaa ihan tosissaan.

   Poista
 4. Kesälomista ja fantasia-hyllyistä puheen ollen.. Onko teillä tutustuttu "Surkeiden sattumusten sarjaan"? Lemony Snicket-nimeä käyttävän kirjailijan tuotos. Löytyy myös varsin hyvänä Netflix-sarjana. Meillä vuotta Skidiä nuorempi fantasian ystävä lukee noita kirjoja ja katsoo netflixistä sarjan perään ahmimistyylillä.

  Ja hei kiitti noista nuorison kirjavinkkauksista! Sieltä on löytynyt monta hyvää Pottereiden ja Soturikissojen jälkeiseen tyhjiöön. Anniina Mikaman kirja varsinkin oli tykätty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surkeiden sattumusten sarja on tuttu, mutta tuo Netflix-sarja oli uuusi tieto, täytyypä tsekata! Tuo kirjavinkkaussivu on analytiikan mukaan yllättävän suosittu, ja olen siitä superiloinen!
   Ps. Mikamalta tuli muuten juuri uusi kirja, täytyykin postata siitä.

   Poista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...