13.11.2018

Ajantappovinkit sairastupaanMeneehän tämä viikko näinkin: Snadi on ilmeisesti Skandinavian ensimmäinen influenssatapaus ja Skidillä on antibiootit poskiontelontulehdukseen. Kouluun ei ole kummallakaan asiaa koko viikkoon. Pelaamme tämän viikon Koti-insinöörin kanssa kivaa peliä, jossa häviäjällä on tärkeämpi palaveri ja  voittaja saa jäädä juomaan kaakaota himaan ja viihdyttämään sairastupalaisia.

Päiväohjelman kantava konsepti on fibojen pitäminen hyvänä, mikä tapahtuu unohtamalla kaikki kasvatusperiaatteet. Todellakin vanumme yöpuvuissa koko päivän, tuijotamme telkkaria, pelaamme korttia rahasta (no okei lapset voi laittaa panoksiksi myös lelujaan), lataamme uusia kännykkäpelejä ja syömme juuri sitä ruokaa, mikä sattuu maistumaan vaikka se sitten olisi jäätelö ja glögi.

Mutta! Koska tätä settiä on tiedossa koko fucking viikko, pyydän jeesiä! Onko hyviä ajantappovinkkejä – kaikki lasketaan! Nämä parhaat tyhjästä nyhjäistyt sisäleikit ovat jo käytössä. Jos teillä sattuisi olemaan sama tilanne, niin tässä mun tärpit!

1. Yle Areenan Luonto-kanavan koko tuotantoKuumeen laskemista odotellessa kannattaa katsella rauhoittavia valaita, lepuuttaa silmiään Amerikan kansallispuistoissa tai ihmetellä tubettajien metsähaastetta. Lisäksi Tiede-puolelta suosittelen ihanaa Prisma-dokkarisarjaa koirista (tosin taitaa enää kaksi jaksoa olla katsottavissa). Lievänä haittapuolena toki koirakuume pahenee eli räjähtää tämä koirakoirakoira-keskustelu, johon on hirveän vaikea keksiä enää mitään muita argumentteja kuin että sitä täytyy ulkoiluttaa flunssassakin.

2. Vili, Köpi ja Henkka – Tieteen armoilla

Kun kuume on laskenut ja hyvä ralli taas päällä, voi virkistää aivojaan tieteen parissa. Kaikille, joita suomeksi puhuttu mythbusters-tyyppinen sisältö puhuttelee.

3. Netflix / Ronja Ryövärintytär

Studio Ghibli on tehnyt Ronjan klassikkotarinasta 26-osaisen sarjan, jossa puhutaan suomea! Ronjaa jaksaa katsoa aikuinenkin.

4. YouTube: 5-minute crafts videot

Jos / kun ei itse osaa, voi katsoa kun toiset näyttää mallia. Toki kannattaa varautua siihen että kohta kaivetaan askartelukamat esille.5. Lyhytvideot Suomen juhlapäivistäVälipalaksi voi ottaa kehittäviäkin juttuja. Areenassa on liuta parin minuutin klippejä, joissa käydään läpi suomalaiset liputuspäivät! Jos joka päivä katsotaan kaksi kappaletta kotimaisten juhlapäivien historiaa, ei tarvii enää ikinä vastata siihen kysymykseen et mikäs liputuspäivä tänään on. Vaikka tavallaan sitten osaisinkin.

Ja sitten kun mikään muu ei enää kiinnosta, voi katsoa kersojen vauvakuvia ja hihittää sille meiningille.

6 kommenttia:

 1. Sympatiat. Just tuli vanuttua lapsen kanssa kotona la-ma ja hohhoijaa. Lisävinkkinä, että tuo Ronja Ryövärintytär löytyy mun mielestä myös Cmoresta, jos Netflix ei hotsita (itseä hotsittaisi, mutta kun Cmoren sai ilmaiseksi, niin käytetään ensin tää ilmaispätkä ja säästän Netflixin joulunpyhiin :D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä riehakasta, meillä ei voi edes kukaan muu hoitaa koska influenssa. >.< Mutta hyvä vinkki, meillä rullaa aika moni tilauskanava koko ajan, vaikka käyttöä ei ole juuri lainkaan. Paitsi nyt.

   Poista
 2. Täällä kans kolmen sairaan lapsen kanssa. Mulla nyt sattui olemaan ihan vapaapäivät tällai viikolla. Se on kumma juttu, miten aivan puolikuolleet lapset jaksaa kuitenkin tapella keskenään... Eikä niitä kiinnosta samat ohjelmat, joten yksi pelaa pleikkaria yläkerrassa, toinen katsoo telkkaria alakerrassa ja kolmas pelaa tietokoneella mun toimistossa. Itse juoksen sitten näiden väliä odottaen töihin pääsyä.

  Että oon sulle ehkä vähän kade. 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uh, tsemppiä! Ja kiva että vapaapäivälle löytyi näin hyvää käyttöä! O_o Mutta otan osaa kyllä, meillä on hirmu helppoa kun nää joko pelaa omia pelejään tai sitten katsotaan yhteisohjelmia. Töitäkin saa ahdettua johonkin väliin.

   Poista
 3. Oh dear. Erikois-ohdear tuosta, että juttusi kuulostavat välillä vakavasti siltä, että ehkä ihan, ihan vähän harkitset noin ehkä 15 vuoden jatkuvaa vauva-aikaa - koiran muodossa :-D

  VastaaPoista
 4. Nämä areenan lasten kuunnelmat on mahtavia - https://areena.yle.fi/radio/ohjelmat/lapset

  Meillä näistä suurimmat suosikit ovat Lasten Käsikirjan ilta- ja aamutoimet https://areena.yle.fi/1-2781081

  Täällä myös lisää katseltavaa https://kids.foxplay.fi/sarjat


  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...