6.6.2018

6,5 retkeä Espooseen - lasten kanssa tai ilman


Olen huomannut, että moni ystäväni Hesoissa on ihan epätietoinen, miksi ihmisen pitäisi matkustaa länteen, vaikka on metro ja kaupunkipyörät ja kaikkea. Minäpä kerron! Sillä vaikka täällä ei yhtä ainutta homeetonta peruskoulua olekaan, niin kyllä täällä voi päiväretkellä pyörähtää! Poltatte vaan rajalla vaatteet niin ei sädesieni tule mukana kotiin. No vitsi vitsi!

Tämähän on siis Suomen toiseksi suurin kaupunki, mutta luonnollisesti täyttä landea verrattuna Töölöön ja yleisestihän Espooseen tehdään vain luontoretkiä. Mutta! Tapiolassa päästään kuitenkin jo aika lähelle kaupunkimaista tunnelmaa, eikä hyttysmyrkkyä, hätäraketteja ja nuotiotarvikkeita välttämättä tarvitse.

Vaikka kotilähiöni on viime vuodet ollut yksi valtava räjäytys- ja rakennustyömaa, täällä alkaa olla jo yllättävän hyvä meininki, erityisesti kun liikkuminen mm. kaupunkipyörillä on mahdollista! Siispä muutama retki-idea Tapiolaan ja lähiympäristöön!
1. NIITTYRETKI

Heebeli, joka suunnitteli Tapiolan, oli niittyfani (tai sitten hän vain vihasi puita). Tapiolassa on siis valtavia, hoidettuja niittyalueita, joilla kelpaa lasten kirmata. Heti lukion takana on Silkkiniitty ja Otsolahden puolella Leimuniitty. Nappaa siis Kaisan Cafesta (Ainoassa sijaitsevassa luksuspullakeidas) päänkokoiset korvapuustit tai Stockalta eväät ja tule pötköttelemään viltille isolle niittyalueelle. Jos päädyt Leimuniityn puolelle, sinua palvelee venesatamassa Cafe Otsolahti. Siellä kannattaa syödä taivaallinen punaherukkajätski. Kroketti / friba / futis mukaan!


2. RANTARETKI

Eväiden suhteen sama kuin edellinen, mutta siirry Länärin yli siltaa pitkin Westendin puolelle juuri kunnostetulle uimarannalle. Matala ranta, kiipparit, bajamajat, vaatteidenvaihtokopit ja suihku. Kiskakin on kuulemma tulossa.

3. VENERETKI

a) Jos jäät pois Keilaniemessä, ulottuvillasi on vesiurheilukeskus Laguuni, joka sopii vähän isompien lasten viihdykkeeksi suppailu/melonta/temppuilu-tarjonnallaan. Sinne ovat tulossa myös kaupunkisoutuveneet, joilla voi mennä pienempien kanssa treenaaman soutamista ja huopaamista, mitä yleensä harjoitellaan aamuisin eteisessä.

b) Otaniemessä ja Haukilahdessa on saaristovenelaiturijosta voi suunnata ulkoilusaarille.4. LOUNASRETKI

Tapiolassa on nykyään paljon lounasmestoja, löytyy Street Gastroa, Fafasia ja Sandroa, sushia, pizzaa ja purilaista. Tähän voi yhdistää myös pientä huvittelua, sillä Kultsan vieressä Keskusaltaalla on talvella luistinrata noin marraskuusta maaliskuuhun ja kesällä polkuveneilyä, suppailua ja sorsien syöttämistä. Allas on matala, joten sinne putoava kersa on helppo noukkia ylös. Viereisen Garden-hotellin ravintolassa tarjolla on peruslounasbuffa. Siellä on myös leikkinurkkaus ja terassi altaalle päin.5. KYLDYYRIRETKI

a) Kävelymatkan päässä metrosta on Espoon modernin taiteen museo Emma, jossa on aina jotain lastentarjontaa (siellä voi järjestää myös taidesynttärit!) ja tietenkin takapihalla keltainen ufo, joka näkyy keittömme ikkunasta lokakuusta toukokuuhun.

b) Populaarimman kulttuurin ystäville on Kino Tapiola, ihana pieni ja tunnelmallinen elokuvateatteri, jossa ei mainoksia nimeksikään ja äänet siedettävällä tasolla. Vieressä muutama ravintola, jos alkaa hiukoa.

6. NÄKÖALARETKI

Sinulle, joka diggaat harmaasta betonista, on ravintola Haikaranpesä. Tänne joutuu vähän tetsaamaan (lähin asema taitaa olla Niittykumpu), mutta onneksi on kaupunkipyörät ja taksit. Buffa on suht tyyris (ja usein täynnä), mutta voit ottaa hissin ylös ja juoda kaffet ulkona. Vanhasta vesitornista on mahtavat näköalat Helsinkiin ja saaristoon ja lastenrattailla pääsee vetämään formulaa ulkona ravintolan ympäri, jos ipana ei nukukaan vaikka piti. Ja sitten kun metron jatke joskus sadan vuoden ja viiden miljardin euron päästä aloittaa, voi katsastaa hienoja kartanokahviloita.

Jos siis kesällä puuttuu tekemistä, tehkää päiväretki Espooseen - seutulippu lähiöön kannattaa aina!

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä postauksesta! Kaikki sinänsä tuttuja juttuja mankkaalaiselle, mutta hyvä näitä on aina muistutella mieleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ole hyvä! Itsekin ilahduin kun rupesin tätä listaa kasaamaan että kyllähän täällä voi tehdä vaikka mitä! :)

      Poista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...