11.5.2018

Voi kun sä olet kasvanut!Arvoin Prisman kenkähyllyn edessä, että mikähän koko olisi Skidille sopiva. Edellisistä kesätossuista tulivat varpaat läpi, vaikka Skidi väitti niitä ihan sopiviksi.

Kun he olivat keväällä tulleet Koti-insinööri kanssa kotiin koon 36 pikajuoksukenkien kanssa, olin havahtunut siihen, että minä jumitan pikkulasten kokotaulukossa. Esikoinenhan on jo aika... iso. Mimmi lähestyy puoltatoista metriä, on kehittänyt yleisurheilussa hyvät lihakset eikä ole ollenkaan se pieni ja hintelä ekaluokkalainen, jonka reppu peitti näkyvistä kokonaan ja jonka pelkäsin kaatuvan vähänkään navakammassa tuulenpuuskassa. Eivät pikkukakarat juokse kymmenen kilometrin lenkkejä!

Yritän olla tekemättä asiasta numeroa, koska muistan miten hemmetin omituista se aikuisten päivittely oli. Mutta ymmärrän nyt niitä kommentteja lasten kasvamisesta paljon paremmin. Ne ihmiset, joita näkee vain pari kertaa vuodessa, ovat ihan aidosti hämmästyneitä siitä, miten paljon lapsi voi venyä pituutta, leveyttä ja luonnetta ihan muutamassa kuukaudessa.Tekee nimittäin välillä itsekin mieli ihmetellä. Muutos tapahtuu perheenjäsenen näkökulmasta vielä salakavalammin!

Kasvajia on nähdäkseni kahdenlaisia. Snadi nykii kasvua purskeissa, jättää kokoja väliin, ja on nyt enää kaksi kokoa Skidiä jäljessä, vaikka ikäeroa on neljä vuotta. En oikeasti enää muista kumman kaappiin pyykätyt vaatteet pitää palauttaa. Tällaisen kasvajan kanssa hämmästyy joka sesonki.

Skidi taas kasvaa luonteensa myötäisesti, rauhallisen tasaisesti, vähän salaa. Yhtäkkiä vain havaitsen että naisten osaston XXS näyttää ihan Skidille sopivalta koolta. Ja olen oikeassa, t-paita on hieman löysä, mutta ihan käytettävissä.

Nappasin kenkähyllystä mukaan kolmekutoset, jotka kävin seuraavana päivänä vaihtamassa kokoon 37. Hemmetti. En taidakaan laittaa kirppikselle niitä mustia mokkakenkiä, jotka ostin pienessä pierussa Roomasta tiedostaen, että ne olivat "vähän naftit". Nehän pääsevät käyttöön ihan just.


3 kommenttia:

 1. Kymmenen kilsan lenkkejä? Juma. Hän on varmasti parempi juoksija kuin kumpikaan meistä on koskaan ollut :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en juossut 10-vuotiaana mihinkään muualle kuin kiskalle ostamaan karkkia. :/

   Poista
 2. Tuli ihte koettua aivan samoja tunteita tässä, kun puhuttiin veljen kanssa puhelimessa. Skidin kanssa samanikäinen pikkusisko kuulemma on treeninä (harrastaa useampaa lajia) alkanut käyttää meidän isoa hirvikoiraa lenkillä. Tähän mennessä ei ole voinut, kun koira vetää niin kovaa, mutta havahduin siihen että ei hitto, tyttöhän on samassa mittaluokassa kuin minä itse. Veli sitten totesi tähän, että onhan sillä jo isompi jalkakin kuin sulla (okei, ei se nyt oo niin kauhean vaikeaa kasvattaa isompi jalka kuin mun 35, mutta silti, 10 vee ja koko 38). Ehkä mut on sitten tuomittu jäämään perheen tapiksi :D mutta missä välissä, ihan äskenhän sitä piti nukuttaa viereen päiväunille...

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...