22.4.2018

Paranna (lasten)ohjelma yhdellä kirjaimellaTiedätte tämän hauskan sanaleikin, jossa elokuvan tai tv-ohjelman nimestä saadaan yhtä kirjainta muuttamalla (vaihtamalla, lisäämällä tai poistamalla) paljon kiinnostavampi konsepti. Alla pari esimerkkiä.
Ajatelin kokeilla, että saadaanko samalla metodilla myös suomalaisiin lastenohjelmiin uutta twistiä. Ja kyllähän niistä kaikenlaista kiinnostavaa kehkeytyi.

Hyhmä Hau.
Ryhmä Hau tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia. Tyhmä Hau ja Rähmä Hau ovat ehkä vähän epäkorrekteja ja Ryhmä Hou turhan jouluinen, mutta kauhuleffaksi sopiva Hyhmä Hau (meressä vaaniva koira-ameeba) voisi tuoda viikonloppuaamuihin mukavaa jännitystä. Toisaalta myös pelastustehtävistä täysin piittaamaton Ryhmä Mau, joka lähinnä tiputtelee kamoja pöydältä, voisi toimia.

Pikku Kekkonen
Mietin ensin että Tikku Kakkonen, mutta myönnän että ohjelmasisältönä erilaiset pebaa säästävät wc-paperit eivät ehkä puhuttele kohderyhmää. Ehkä suomalaiseen elämänmenoon sopisi paremmin Pikku Kekkonen: hiekkalaatikon autoritaarinen sekopää, joka joutuu joka jaksossa jonkinlaiseen noottikriisiin ja kiipeää lopuksi palmuun.

Maila-Mehiläinen
Miten olisi suojelurahaa vaativa kukkaniityn gangsta? Ehkä sielukkaampi olisi kuitenkin Faija Mehiläinen, kuningattaren varjossa elävä, stadin viljelylaatikoissa pölyttävä yksilö, joka taistelee mehiläisisien oikeuksien puolesta.

Palomies Samis
Ryhmä Haun kaltainen runsauden sarvi! Kallistuin ensin scifin suuntaan (Halomies Sami) mutta päädyin kuitenkin tähän symppishahmoon, joka hakeutuu palomieheksi saadakseen olla kerrankin samikset jonkun kanssa. Ongelmiahan sitä seuraa.

Otonautit
Oman toimen ohella meripelastustehtäviä hoitava ryhmä on henkisesti kuormittunut ja ajautuu sisäisiin riitoihin, koska jotkut eivät todellakaan tee yhtä paljon kuin muut.

Ripsa Possu
Faktapitoinen ohjelma kaikille suolistovaivoista kärsiville perheille vauvasta vaariin. Painottaa valintojen tärkeyttä: miksi kannattaa tarkistaa onko maitojuoma laktoositon ja paahtaa kelileivät eri paahtimessa.

Ripari-Mikke
Tämä pitäisi ehkä siirtää Pikku Kakkosesta Galaxin puolelle, mutta hei: onko mitään parempaa kuin kitaraa soittava ja Tilkkutäkkiä laulava haarniskaan pukeutunut isonen, joka jubailee tärkeistä uskonasioista kahden lohikäärmeen kanssa? Miksei tätä ole jo?!

Dinojuha
Suomen pääministerin (ja miksei koko hallituksen) puuhastelut 65 miljoonaa vuotta sitten vallinneiden arvojen parissa lasten silmille sopivissa annoksissa. Tai no, ei se kyllä sovi edes tällaisena. Sori.


11 kommenttia:

 1. No tämä kyllä vaatisi jo kahden kirjamen muutosta, mutta meillä varsinkin pienempänä kärtettiin kovasti että halutaan katsoa "ryhmähauta!"

  Eräs lapseton vieras kerran meinasi tukehtua kahviinsa, kun lapset pyysivät ohjelmaa, "Äiti, laita RYHMÄHAUTA!" Hän hetken jos toisenkin mietti tosissaan ohjelman sopivuutta lapsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan että ryhmähautojen menekki on kasvanut ohjelman aiheuttaman tietoisuuden vuoksi. ;)

   Poista
  2. Tostahan kiersi joulun aikaan tekstiviesti, jossa sanottiin, että lapsille on sitten jo ostettu joululahjaksi ryhmähauta :D

   Poista
 2. Lavennan vähän, sillä näillä sai kovat räkätykset kotona:

  Risto Däppääjä - nuorekas hahmo, joka vie lapset pikkuhiljaa kohti coolia nuorisokulttuuria.

  Karva (Netflixin Larva) - viemärissä asuva ihmiskarva joutuu yllättäviin seikkailuihin.

  Telepapit - neljä eri väriseen kaapuun pukeutunutta yksinkertaista hahmoa pitää pienistä lapsista ja toistaa samaa kaavaa uudestaan, uudestaan!

  Iso Kiltti Rätti - vastoin yleistä ennakkoluuloa, tämä rätti haluaa olla ihmisille hyödyksi.

  Late Hammas, vähemmän tunnettu hahmo suoraan suuhygienistin vastaanotolta.

  Hatman suojelee Gotham Citya monitaitoisella hatullaan.

  Naku Ankka on vihdon asunsa mukaan nimetty.

  Sikki Hiiri - Naku Ankan ei-niin-salonkikelpoinen ystävä.

  Tikki Hiiri - tapaturmavakuutuksen myynnin edistämiseen luotu sympaattinen hahmo jolle sattuu ja tapahtuu.

  Auttakaa, tämä on tauti. En pysty lopettamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tikki Hiiri on ehdoton suosikkini! Myös Hate Lammas olisi kova esim Paavo Persusienen kanssa. :D

   Poista
 3. Peukaloinen -> Leukaloinen: Pieneliöistä hauskasti
  Nukkumatti -> Kukkumatti: Satusetä, joka puhuu puppua
  Mimmit -> Simmit: Kännykkätekniikan perusteet lapsille

  VastaaPoista
 4. Muistaakseni Vintiöissä oli kiroilevat Kelepapit ja jalkapalloilevat Pelepapit.

  VastaaPoista
 5. Vedin sitten kurkumalattet nenään (mikä saattoi olla ihan hyvä juttu, kun flunssan tappotarkoituksessa sitä litkinkin).
  Touhulan arvoituksia on meillä vaihtunut muotoon Touhulan karvoituksia, koska siinä tunnuslaulussakin lauletaan "...(k)arvoitusta r(=k)atkaisemaan..."
  Pikku Kekkonen valitettavasti omalta osaltani pohjautuu tositapahtumiin....

  VastaaPoista
 6. Kerrankin ihan pakko kommentoida: Panomies Sami

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...