10.4.2018

Koko perheen luonnonkosmetiikkaa + ALEKOODI


Tämän luonnonkosmetiikan kanssa on vähän sama juttu kuin siinä härkisbolognesessa. Ajattelin, että tokihan kaikki ovat jo löytäneet omat suosikkinsa luonnonkosmetiikan valikoimista. Mutta kun eivät ole. Joka kerta kun kaivan saunaillassa putelini ja purkkini esiin, moni tulee hypistelemään ja kyselemään suosituksia. Ajattelin siis koota yhteen postaukseen kaikki ne tuotteet, joita käytämme säännöllisesti.

Koska perheessä on kaksi atoopikkoa ja kaksi muuten vain korppuihoa, yleisessä käytössä olevien tuotteiden täytyy olla aika hoitavia. Lisäksi arvostan mietoja tuoksuja ja käytännöllisiä purkkeja, jotka saa helposti käytettyä loppuun ilman moukaria. Jos siis nämä muuttujat natsaavat, niin tässäpä olisi lista käyttöön hyviksi havaituista tuotteista.

Huom! Tein luonnonkosmetiikan verkkokauppa Biodellyn kanssa diilin: avainsanalla KATJA saatte 15% alennuksen ostoksista huhtikuun loppuun asti. Kauppaan vievät linkit ovat affiliate-linkkejä, mikä tarkoittaa, että jos päädyt ostamaan tuotteen, saan siitä verotettavaa tuloa.

1. SHAMPOO + HOITOAINE

Hiustenpesutahti on hieman kiihtynyt (kerran viikossa ei riitä enää Snadillekaan), joten Laveran Sensitive -sarja on ollut hyvä löytö. Mantelimaitoa ja aloe veraa sisältävä shampoo on osoittautunut riittävän hellävaraiseksi herkästi kutiavalle päänahalle. Minä ja Skidi emme normaalisti tarvitse hoitoainetta, jos vesi on yhtä pehmeää kuin meillä kotona, mutta Snadin sähköiseen tukkaan sarjan voidemaista hoitoainetta tarvitaan talviaikaan.

2. SUIHKUGEELI

Vartalopesuaineissa on valtavasti valinnavaraa, joten jokaiselle löytyy satavarmasti jotakin. Olen itse mieltynyt paksuihin, voidemaisiin ja vaahtoamattomiin pesuvoiteisiin (palasaippuat eivät jotenkin toimi yhtään ja nesteet ovat usein turhan luiruja) ja näissä saa myös olla pirtsakka tuoksu. Tällä yhtälöllä Santen mandariinintuoksuinen voide pitää johtopaikkaa. Skidi taas tykkää Avrilin aprikoosisuihkugeelistä ja Snadille on aivan sama. Yleensä hänen iholleen riittääkin vielä pelkkä vesi. Ukko on digannut tästä Kaerelin geelistä.




3. IHON KOSTEUTUS 

Tässä sarjassa on monta suosikkituotetta, mutta kaksi merkkiä on jäänyt aktiivikäyttöön: luonnonkosmetiikan Volvoksi luonnehtimani Mádara ja sitten uusi tuttavuus, täysin suomalainen Mia Höytö Cosmetics. Myös Patyka on suosikkini (tällä hetkellä Biodellyssä alessa sekin!), mutta vähän tyyris arkikäyttöön.

Koko perheen tuubeihin kuuluvat Mádaran Nokkonen (olen kirjoittanut tuotteesta tarkemmin täällä) ja paksumpi Pihlaja ja ne vuorottelevat vuodenaikojen mukaan: kesällä kevyempää, talvella paksumpaa. Isosta vartalonrasvaukseen tarkoitetusta nokkostuubista annostellaan kosteutusta karheumiin ja kutiaviin taipeisiin.

Oikein pahoilla pakkaskeleillä, kun ipanoiden naamat menevät patapadaksi, laitan leukaan ja poskipäihin "ruusutököttiä" eli Alteya Organicsin ihmevoidetta, jota voi käyttää myös käsiin ja jalkoihin (ja Satu diggasi tästä myös!). Itse lutraan kylmällä ilmalla vielä kasvoöljyillä (niistä juttua täällä), viimeisimpänä suosikkina on miedon hintaiset Pihlaja Dropsit. Ja sitten vielä yöksi Mia Höytön paksua Unelmaa niin johan pysyy naama paikoillaan.

Mádaran Smart-silmänympärysvoide on suhteellisen uusi tuote kylppärin hyllyllä. Silmänympäryksille näyttää nimittäin tässä iässä tapahtuvan jotain erikoisrusinoitumista.




4. SELVITYSSUIHKE 

Jos teillä asuu pitkätukkaisia takkupäitä, tämä raikkaan kirsikantuoksuinen Uniquen hiuksiin jätettävä hoitoaine on ehkä hyvä investointi. Vähentää ulvontaa harjauksen yhteydessä merkittävästi. Snadi tosin leikkasi lyhyet hiukset ja lakkasi selvittämästä mitään, mutta tämä toimii myös koululaisen uintikertojen yhteydessä, kun tukka pitää saada pukkarissa nopeasti kuosiin.

5. HIUSMUOTOILU

Tämä on toistaiseksi otsikko, jossa mielestäni tavistuotteet voittavat vielä luonnonkosmetiikan toimivuudessa. Olen testannut lähinnä suolasuihketta (kutittaa päänahkaa) ja erilaisia vahoja (en tarvitse lyhyeen liukkaaseen tukkaani muuta), mutta en ole vielä löytänyt suurta suosikkiani. Snadin vaaleaa ja lyhyttä tukkaa pidän kuosissa Less is Moren honey waxilla, mutta itselleni se on liian "harmaa". Testaan seuraavaksi tätä Rahuan hiusvahaa, ja raportoin siitä erikseen!

6. MEIKINPOISTO

Testasin vuosien mittaan valehtelematta kymmentä meikinpoistoainetta kunnes viime syksynä löysin voittajan: maitomainen Mia Höytön Sievä on täysin ylivoimainen tuote. Silkkisen sileä, kosteuttava tuote poistaa meikin nopeasti ja perusteellisesti. En välttämättä tarvitse tämän jälkeen edes kasvovettä (tiedän tiedän, pitäisi käyttää että voiteet imeytyvät paremmin), mutta jos aamulla kaipaan freesausta, Mádaran Micellar Waterilla pyyhkäisen kevyesti.

7. KUORINTA / NAAMIO

Olen siitä onnekas, että minulla on hyvä iho, joka ei varsinaisesti kaipaa erikoistoimenpiteitä. Niitä harvinaisia hetkiä varten, kun a) on aikaa ja b) voin käyttää sen ihonhoitoon, teen kuorinnan hellävaraisella ja maitomaisella Mádaran Scrubilla. Naamioita en jotenkin osaa käyttää. Mádaran Detox-naamio pistää kyllä ihon punoittamaan, mutta on minulle ehkä turhankin tehokas.

Kropalle käytän silloin tällöin Laveran vartalokuorintaa, joka jättää ihon pehmeäksi mutta ei kuivan pölyäväksi.

Ja huom! Luonnonkosmetiikan kuorintatuotteissa ei sitten ole mitään ällöä mikromuovia. Kuorintafanaatikoille suosittelenkin markettikaman heivaamista heti.

8. AURINKOVOIDE

Kesä mökillä Suomen saaristossa on siitä kiva, että mitään aurinkosuojaa ei hirveästi tarvitse normaalioloissa käyttää, etenkin jos päässä on hattu, nenällä lasit ja päällä se kevyttoppatakki. Mutta reissussa käytän itselleni tätä Algamariksen kätevää suihketta, jossa on mieto tuoksu, tehokas suoja ja hyvä, helposti imeytyvä koostumus - ei siis muumi-ihoa enää, jee! Herkästi kärähtäville lapsille (Skidi ei käytännössä rusketu laisinkaan) käytän Acorellen viittäkymppiä (huom! Tuotetta voivat käyttää myös kuusivuotiaat vaikka siinä lukee "vauvoille").




9. KÄSIVOIDE

Kädet ovat muuttuneet iän myötä ohueksi pergamentiksi ja pesen niitä norofobiassani useamman kerran päivässä, joten tarvitsen paksun mutta hyvin imeytyvän voiteen. Parhaaksi kassissa kulkevaksi apuriksi on jäänyt Avrilin paksuhko voide, joka ei tahmaa näppistä eikä jätä ihoa nihkeäksi.

10. DEODORANTTI

On hyvin yksilöllistä, mikä tuoksu omalle iholle sopii ja miten paljon hikoilee, joten luonnonkosmetiikan deodorantit voivat olla joillekin liian kevyitä. Megahikoilijana käytän itse luonnonkosmetiikan dödöjä vain tilanteissa, joissa akuuttia käryhäpeää ei ole. Stickeistä suosikkini on Ben et Annan pink grapefruit -dödö ja puuterimaisista, sormin levitettävistä Ohm Collectionin Gardenia. Talkkimainen dödö pitää kyllä helposti kotitoimistopäivän verran. Näitä kevyempiä tuotteita voi myös ujuttaa esiteineille sitten kun tarvetta alkaa olla.

Huh! Unohdinko jotain? Kysy! Tai kerro oma vinkkisi kun en minäkään ole ihan kaikkea ehtinyt kokeilla. Biodellyn omistaja Tanja Kipinoinen on muuten ihan älyttömän hyvä neuvomaan kaikissa mieltymyskysymyksissä ja hän lupasi neuvoa, jos tarvetta on. Antakaa siis palaa!


11 kommenttia:

  1. Alekoodi, jee! Tulee takuulla käyttöön. Jos Tanjalta olisi vinkata aikuisiän akneen taipuvaiselle iholle sopivat ihonhoitosarjat, olisin erittäin kiitollinen.

    Itse liputan Madaran Nourish & Repair shampoon ja Madara Mint absinthe moisture soap suihkugeelin puolesta. Varsinkin toi suihkugeeli on ihan ässä, tuoksu on aivan ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, hyvä! Meillä on käsisaippuana se saman sarjan Infusion Vert! Noissa on kaikissa tosi hyvät tuoksut.

      Poista
    2. Hei! Tuo aikuisiän akne on sitten kinkkinen juttu! Siihen vaikuttaa hormonit ja mitä syöt niin kuin varmaan tiedätkin. Tuotteista suosittelen esim Sukia. Puhdistukseen puhdistusmaito & concentrated clarifying kasvovesi, purifying acne serum sekä balancing day cream. Ihoa kannattaa välillä syväpuhdistaa mutta näppyjä ei saa hinkata. Esim Madaran uusi aktiivihiilinaamio on hyvä vaihtoehto. Aurinkoista kevättä sinulle! �� T: Tanja Biodellystä

      Poista
  2. Noi Mia Höytö -tuotteet on muuten ihan killerihyviä - voiteet on tosi tymäköitä ja toimivia. Käsivoide on ihan priimaa, parasta mitä olen kokeillut (eikä vain luonnonkosmetiikan tontilta).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Käsivoidetta en ole kokeillutkaan, mutta uskon kyllä kun toi meikinpoisto oli niin täydellinen! Kehitys on kyllä kehittynyt tosi paljon siitä kun aloitin. Nykyään luonnonkosmetiikka on monella tapaa jopa toimivampaa kuin markettikama.

      Poista
  3. Tuo Algamariksen aurinkovoide on tosi hyvä. Olen testannut aika monia luonnonkosmetiikan aurinkovoiteita ja tuo on mielestäni paras. Se levittyy hyvin eikä iho jää valkoiseksi. Lapselle olen valinnut aurinkomatkoillemme samalta merkiltä spf50 voiteen, ja sekin on hyvä, mutta vaatii hieman tarkempaa levittämistä kuin tuo aikuisten snadisti ohuempi spf30.

    Mun yksi suosikkituote on Whamisan puhdistusöljy, jolla lähtee meikit tosi hyvin eikä iho kiristele sen jälkeen yhtään. Se myös lähtee ihan vesipesulla, toisin kuin monet muut öljyputsarit. Tykkään sen tuoksustakin, joka ei ainakaan mun mielestä ole kovin vahva.

    Lisäksi suosittelen Patykan suihkugeelejä, jotka on ihanan tuoksuisia ja super-riittoisia. Herneen kokoisella määrällä pääsee jo pitkälle. Ostin sniiduillessani Patykan suihkugeelin sijaan Weledaa, mutta Weledan tuubi kesti mun käytössä puolet vähemmän aikaa kuin Patyka, joten olen sittemmin pitäytynyt Patykassa. Riittoisammalla tuotteella tulee vähemmän muoviroskaakin.

    Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan loistotuote kyllä! Ja musta noi lasten paksut voiteet vaatii levittämistä myös perinteisten merkkien tuotteissakin.

      Onko Patykan suihkugeeli paksua? Tuntuu että ne hyvin ohuet kuluu loppuun tyyliin kahdessa viikossa kun puolet valuu sormien läpi lattialle.

      Poista
    2. Patykan suihkugeeli on mielestäni paksuudeltaan aika normikamaa, ei lirua, mutta ei erityisen paksuakaan. Sitä on (ainakin aikuisen) myös helppo annostella kohtuullinen määrä, korkista ei heti hulahda puolta desiä.

      Sanna

      Poista
  4. Jääkö tuosta Acorellen aurinkorasvasta lapsi valkoiseksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä jää pieni valkoinen kuulto mutta ei ns. muumi. Kaikki fysikaaliset aurinkorasvat (eli sellaiset, jotka heijastaa auringonsäteet pois iholta) jättää hentoisen valkoisen kerroksen. Edistystä on tuotekehityksessä tapahtunut paljon viime vuosina ja kyllä niitä nykyään ihan kehtaa käyttää:o) T: Tanja Biodellystä

      Poista
  5. Mä olen siirtynyt aikalailla täysin luonnonkosmetiikkaan. Deodorantit on kyllä haastava tuoteryhmä, mutta toisaalta pahoina stressihikipäivinä ei mulla tepsi perusrexonakaan. Paras testaamani luinnonkosmetiikan dödö on liettualainen Uoga uoga jota ostin taannoin Baltiasta, mutta en ole löytänyt Suomesta - vink vink Tanjalle �� Myös Schmidts on hyvä, ja samoin Flow kosmetiikan voidemainen hamppudödö. Hiuksille suosin Madaran sampoota ja hoitoainetta ja Less is moren suolasuihketta. Weledan Skin Food on myös tärkeä tuote mun korppuiholle, esim tehokuurina kun kynsinauhat alkaa näyttää siltä että toimistossakin on syytä istua lapaset kädessä.

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...