25.3.2018

Virvontaindeksi: nousussa

Suoritin ensimmäisen virpomisvalvojan roolini seitsemisen vuotta sitten. Emme missään tapauksessa kehdanneet mennä kuin tuttuihin paikkoihin, kävimme jopa autolla kiertämässä eri kaupunginosissa asuvien ystävien luona. Yhtä ainutta virpojaa ei meidän ovellamme käynyt.

Olen itse löytänyt sisäisen pääsiäisihmiseni (aka Kersojen Mässyjen Mystisen Katoamisen Juhlan) ja vietän mielelläni näitä kevään tupareita perinteisin ja omakeksimin menoin. En tiedä, ovatko ihmiset (minä mukaanlukien) tulleet ylipäätään juhlien suhteen rohkeammiksi vai mitä, mutta jotenkin tuntuu, että pääsiäistä viettävien ihmisten määrä on kasvanut sekä virpoja- että virvottavapuolella. Tai ehkä pääsiäisestä(kin) on tullut lastenjuhla.Perustan havaintoni siihen, että palmusunnuntain virpojavastaanotto on parantunut vuosi vuodelta. Enää ei tarvitse lähteä ajelemaan minnekään vaan kierroksen voi tehdä ihan omassa naapurustossa. Ihmiset jättävät portit auki ja laittavat pääsiäiskoristeita oviin ja ikkunalaudalle merkiksi, että virpojat ovat tervetulleita. Nekin, jotka eivät selkeästi muistaneet koko asiaa, halusivat itselleen tuoreutta ja improvisoivat palkan ruokakaapin kätköistä. Yksi antoi TUC-keksejä kun ei muutakaan ollut.

Paras kohtaaminen oli paikallisen koiranulkoiluttajan kanssa. Tyyppi pysäytti trulliasuun pukeutuneen Skidin ja pyysi virpomaan. Kyseinen henkilö asui kerrostalossa, jossa on ovikoodi, joten virpojia ei ollut tulossa. Mutta eipä hätää, hänpä oli ottanut suklaamunia taskuun ja lähtenyt koiran kanssa virpojia etsimään. Hänkin sai näin tuoreutta ja terveyttä elämäänsä.

Siistiä!Meidän ovellamme kävi sekä tuttuja että tuntemattomia trulleja, pupuja, kissoja ja yksi Spider Man, tyttöjä ja poikia kolmevuotiaista teini-ikäisiin. Vielä kun ensi vuonna tulisi joku aikuinen niin voisin sanoa että maailma on suht valmis.

Nyt Munapolun Henki alkaa valmistautua seuraavan viikonlopun ponnistukseen eli runomittaiseen suklaamunasuunnistukseen. Palkka mulle!

Ps. Älä epäonnistu vanhempana! Näillä vinkeillä saat KMMK-juhlasta kaiken irti.
1. Älä ota isoja. Ipanat ovat salakavalasti korvamerkanneet ne heti saadessaan.
2. Käärepaperit taskuun tai roskikseen piiloon muiden roskien alle. On noloa jäädä kiinni papereista.
3. Low profile. Kersojen korvat ovat harjaantuneet spottaamaan karkkejaan pölliviä amatöörejä. Ei rapistelua, ei lähikontaktia karkki poskessa. Kahvikuppi päälle ja olet turvassa.
4. Jos jäät kiinni käsi suklaamunakorissa, sano että olit lisäämässä sinne jotain ja nyt yllätys meni pilalle. :(
5. Jos lapsia on paljon, karkit pitää mennä suosiolla syömään vessaan tai roskienvientireissulle.


20 kommenttia:

 1. Ehdotuksena: 6. Älä innosta (numeroista ja laskemisesta innostunutta) lasta laskemaan, kuinka monta munaa tai patukkaa korin pohjalle on kertynyt. Se todellakin muistaa (mahdollisesti ikuisesti?) vähintäänkin seuraavaan aamuun, kuinka monta munaa pitäisi olla jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä lisäys! On ihan olennaista että ylipäätään mässyt pidetään jossain läpinäkymättömässä pussissa, jossa on epäselvyyden mahdollisuus.

   Poista
 2. Olen niin samaa mieltä! Aivan mahtava meininki nykyään. Asun aika samoilla huudeilla, ja meillä kävi yksi aikuinenkin noidaksi pukeutuneena :D. Okei oli sillä yksi parivuotias pikkunoitankin mukana.

  VastaaPoista
 3. Anti-virpomisperinteen kannattajana (tarkennuksena siis virpokaa ihan rauhassa keskenänne, kunhan ette tuu mun ovikelloa soittamaan) olen tänä vuonna ollut erittäin huolestunut tämän turmiollisen kerjäysperinteen uudesta noususta kun nuorisoa kävi kaksi seuruetta rimpauttamassa ovikelloa ja mellejä kärkkymässä (tästä suivaantuneena ei sit meinattu avata ovea yhdelle kylään oikeasti kutsutulle :o). Pliis, opettakaa vanhemmat virpojille, että ei virpomiskolkutteluja tai ovikellojen rimpautteluja ellei ole mitään indikaatiota että risujanne kaivataan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, opetan vain että kelloa ei tarvitse rimputtaa viittä minuuttia ja että kello ei välttämättä ole rikki, jos kukaan ei avaa. :D

   Poista
  2. Nyt on pakko sanoa, että en oikeasti ymmärrä miksi virpomisintoilijat pitävät omia perinteitään niin tärkeinä että niitä pitää väkisllä tuputtaa kaikille muillekin. Miten vaikeaa on ymmärtää ettei kerjäys ja kaupustelu vieraiden ovien takana ole kaikista kivaa vaikka olisi kuinka verhottu kivaan lasten leikkiin :/ Miksi on niin vaikeaa kunnioittaa toisten kotirauhaa?

   Poista
  3. Jos ovikellon soittamisesta mielensä pahoittaa niin kannattaa ottaa koko kello pois. ;)

   Poista
  4. Katjan kanssa samoilla linjoilla. Opetan lapset kysymään, saako virpoa. Eikö se silloin ole ihan OK tulla ovelle, kun virpomiseen kysyy luvan? Ainahan voi kieltäytyä, jos ei huvita.

   Poista
  5. Mun mielestä ei ole ok tulla vieraiden ovelle soittelemaan ja on hyvin erikoista että virpomisen puolustajat eivät kykene näkemään sitä. Ihan samoin ei ole musta ok että puhelinmyyjät soittaa mun puhelimeen (kyllä mä puhelinmyyjällekin voin sanoa ei kiitos, mutta silti ne mun mieleni pahoittaa, kun en ole pyytänyt saatikka sallinut puhelinmarkkinointia). En tahdo kaupuskelua tai kerjäystä pyytämättä, en oveni taakse enkä puhelimeeni. On aivan eri asia, jos sanon tutuille, että tulkaa vaan meille virpomaan, kun että pyytämättä tullaan.

   Poista
  6. Mahtaa olla raskasta, kun ihmiset noin vaivaavat. Voimia.

   Poista
  7. Eiköhän hää oo trolli. Kaipaa ovelleen peikkoa eikä mitään noitia.

   Poista
 4. Ainakin meillä käyneet virpojat kohteliaasti kysyivät, saako virpoa. Kai siihen voi vastata "ei", jos ei virpomisesta perusta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä on minunkin mielestäni hyvin ymmärretty, ja lisäksi sen oven voi aina jättää avaamatta. Ei kovin vaikeaa.

   Poista
  2. No just näin. Halloweenina voi sit vastata vaan, että "kepponen" ja jäädä odottelemaan mitä tuleman pitää. ;)

   Kyllä meillä käy ovella kaikenlaista kalakauppiasta, sähkökauppiasta ja kodin turvalaitteistokauppiasta. Niillekin voi ihan ystävällisesti sanoa että "ei kiitos". Mun mielestä ois muuten vähän outoa erikseen ilmoittaa että virpomaan saa tulla. Mikä se viesti sitten olisi? Narsissit oven pielessä?

   Poista
  3. ...ja voihan oveen laittaa lapun, että ei virpojia kiitos. Varmemmaksi vakuudeksi useammalla kielellä ja vielä kuvallisesti, ettei kukaan vaan soita ovikelloa

   Poista
  4. No kun fiksumpaa olisi laittaa lappu että "saa tulla virpomaan". Silloin olisi selvä peli...ja näin meidän hoodseilla fiksuimmat tekee: ne jotka haluaa virpomista tekee sen tiettäväksi, esim. lapulla tai sitten vaikka kaupunginosan facessa ja ne jotka haluaa menee niihin paikkoihin virpomaan jonne ovat tervetulleita...kummasti tästä tulee vain hyvä mieli (edelleen on vaikeaa ymmärtää mikä riemu on lapsien päästä juuri ventovieraiden ovien taa kyselemään, mitä ekstraa tää oman virpomiskultin levitys tuo? :)

   Poista
  5. Jos on järjettömän loukkaantunut virpomisesta niin kannattaa kyllä kieltää ettei vaan tule mielipahaa. :D Sen lisäksi että ei avaa ovea. Pärjäät varmasti.

   Poista
  6. Tuo mainittu Halloween on perinteenä hanurista kun vaihtoehtona ei ole kieltäytyä, vaan antaa karkki tai varautua kepposeen. Sen sijaan virpojille kuuluukin mun mielestä kotona opettaa, että kysyvät, saako virpoa, ja siitä kieltäytyminen on ihan jees sekin. Mutta jos virpomisperinteestä mielensä noin pahoittaa, sitten kannattaa jo laittaa oveen kielto virpojille.

   Poista
 5. Meillä taisi käydä virpojat pitkästä aikaa, mutta en voinut avata, kun ei olisi ollut mitään annettavaa. :(

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...