12.2.2018

ReissutäpinöintiäHiihtolomareissu on ovella, tuttu lomasaari kutsuu.

Skidi teki aamukamman heti kun kevätlukukausi alkoi. Snadi on yrittänyt ylläpitää zen-tilaa, onnistumatta. Hän pakkasi matkalaukkuunsa kaikki uikkarinsa jo viime viikonloppuna ja kävi läpi mitkä sandaalit mahtuvat jalkaan (ei mitkään). Tyypit ovat myös rakentaneet selkeän tavoiteaikataulun siitä, missä ajassa he ovat altaassa siitä hetkestä kun olemme laskeutuneet kentälle.

Heistä on myös siistiä matkustaa, körötellä taksilla kentälle, syödä ylihintainen aamiainen lentokoneita katsellen ja istua kuusi tuntia ja rapiat kylki kyljessä peltipurkissa. Eivätkä ne ota kuuleviin korviinsa, vaikka niille yrittää sanoa, että rauhoittukaa, mehän menemme "vain" Kanarialle.

Välillä on nimittäin vähän nolottanut myöntää, että menemme sadatta kertaa samaan turistikohteeseen, kun muut käyvät Ouagadadougoussa, mutta hitto vie, se toimii! Kun mietimme syksyllä, että pitäisikö nyt näön vuoksi vaihtaa edes saarta, niin jänistimme. Ei ole mitään syytä vaihtaa.

Ja edelleen tuntuu siltä, että lomaan ei kaipaa mitään haastekerrointa. Tiedämme kaikki hyvät ravintolat ja ipanat osaavat itsekin jo jätskikauppaan ja takaisin.

Yhtä lailla kun voi kaivata uusia elämyksiä, voi kaivata myös tuttua ja vanhaa tai iloita pelkästä vaihtelusta. Ei se ole "vain" Kanaria vaan "ihan" Kanaria! Meillä on ollut siellä hauskaa, jo vuodesta 2014. Se on aikamoinen saavutus tältä seurueelta! Lomat voivat mennä myös katastrofaalisesti pieleen.

Aurinko, lämpö ja peppers de padron!

Enkä minäkään loppujen lopuksi kaipaa mitään muuta kuin että hetkeen ei palelisi ja että San Miguel pysyisi kylmänä, kun luen romaania altaalla. Jätän ihan mielelläni riippuliidon ja muut surmansyöksyt kanjoniin väliin.

Ja kun säännöllisin välein tekee tämän harjoituksen, huomaa kuinka paljon lapset ovat kasvaneet. Ne ymmärtävät ajan kulumista, muistavat pestä käsiä ja ottavat huomioon lentokoneen vessajonon. Tällä kertaa molemmat ovat jopa uimataitoisia (toisin kuin viimeksi, jolloin Snadi hyppäsi ilman kellukkeita altaaseen). Ne jopa ymmärtävät, että meillä aikuisillakin on tarve tehdä lomalla omia juttuja, kuten löhötä aurinkotuolissa kirjan kanssa.

On aika hauskaa lähteä lentokentälle mukana kaksi Hangon keksiä, jotka ovat suunnitelleet jo senkin missä syödään iltaisin. Paprikat, täältä tullaan!

23 kommenttia:

 1. Täälläkin on ylitetty jokin kynnys ja varattu matka Kanarialle Family Fun Flamingo Hotelliin puolitoistavuotiaan vesipedon kanssa. Kai se on aikuistumisen merkki, että uskaltaa valita juuri sellaisen loman, jota tuntee tarvitsevansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Ja siis just se että puolitoistavuotiaan kanssa joutuu hieman näkemään vaivaa sen oman loman eteen joten helppous on ihan todella jees. :)

   Poista
 2. Miten teillä on säät suosinut näinä reissukerroilla? Kovasti haluaisin lähteä talvella reissuun, mutta en halua maksaa siitä että lähden +20 asteeseen hytisemään. Kanarialla kun säät kuulemma voivat olla epävakaiset. Ja 6h lento on melko maksimi mitä tällä kokoonpanolla olen valmims istumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuolla meidän mestassa on kyllä aina ollut hyvä tuuri, se mikroilmasto on ihan täydellinen! Kanarialla voi talvella olla viileääkin.

   Poista
 3. Tämä postaus osui loistavaasti kohdalle, kiitos!
  Ollaan vehdattu että pitäisikö vaiko eikö ja jos niin mihin. Nyt totesin että stressimittari on päässyt sen verran korkealle että pieni maisemanvaihdos koko perheen kesken on just se mitä tarvitaan, kaiken uhalla :)

  Oletteko ostaneet ihan pakettimatkan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, toivottavasti löytyy reissu! Ihan pakettina ostamme. Ei meistä kumpikaan ehdi säätää mitään lentoja ja hotelleja... O_o

   Poista
  2. Tänne ollaan nyt klikkausta vaille menossa!
   Lisäkysymys: millainen hintataso on? Pohdimme ruokapakettien järkevyyttä..
   Toivottavasti teillä ollut rentouttava loma! :)

   Poista
 4. Ihanaa olla keski-ikäinen ja lomailla juuri miten haluaa. Meillä sama kuvio, naapurisaarelle reissu reilun viikon kuluttua. Tutussa paikassa voi lomailun aloittaa heti, ei muuta kuin kirmaa Lidliin hakemaan sangriapullon jääkaappiin ja aloittaa ensimmäisen illan tutusta ravintolasta. Loman aikana voi sitten vähän revitellä ja kokeilla muutamaa uuttakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Olen yrittänyt ehdotella, että josko tehtäis jotain pientä reissua allasalueen ulkopuolelle. Toistaiseksi ehdotukseni on tyrmätty...

   Poista
 5. Mihin hotelliin olette menossa? Taisimme olla 2 vuotta sitten yhtä aikaa Cordial Mogan Vallessa. (En tullut kertomaan sinulle olevani blogisi lukija, kun en edes ihan 100% varma tunnistuksesta ollut.) Tykkäsimme kovasti Moganista, mutta hotelli oli hieman homeinen ja sokkeloinen sekä aamuvirkuille vuorten varjossa. Silti palaamista samaankin hotelliin voisi vielä harkita, sillä muuten huoneet olivat toimivat, hotellin ravintola hyvä ja altaatkin varmaan edelleen ihan kelvolliset meidän tarpeisiin. 2 vuotta sitten pienten lasten kanssa Splash Park oli kiva, mutta ensi vuonna pienempikin varmaan jo osaa uida, joten Splash Parkista tuskin on enää hirvittävästi iloa. Ei siis haittaisi, jos Moganista löysyisi joku vielä kivempi hotellivaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa mua tulla moikkaamaan jos tunnistaa! B) Joo se valle on vähän rempan tarpeessa. Tällä kertaa me kokeillaan sitä uutta hotellia siinä keskellä. Voin laittaa raporttia reissun jälkeen!

   Poista
 6. Ihan näin asian vierestä, ja jos ei mene liian yksityisen puolelle, niin mitkä ovat pääasialliset syyt teidän perheen lomailulle koulujen loma-aikojen ulkopuolella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös pääkaupunkiseudulla ole ensi viikolla hiihtoloma?

   Poista
  2. Nimenomaan on täällä hiihtoloman aika. Eli ei tartte nillittää (itse lomailemme koko perheellä juuri vasta kolmen viikon kuluttua, halvemmat lennot ja mahdollisuus kun itse olen hoitovapaalla, samaa tekee kyllä iso osa lasten luokasta, esimerkiksi tällä viikolla on useampi perhe reissussa)

   Poista
  3. Kysyminen on nillittämistä? Lähinnä asiasta on aina näihin aikoihin ihan lehdissä, niin olisioihan kiva kuulla niitä syitä, eikä hernepussin rapinaa kun etsitään jotain, mitä kiskaista sieraimeen. En edes ole kertonut omaa kantaani aiheeseen. Hienoa olettamista.

   Poista
  4. Ap, tosiaan ensi viikolla on täällä hiihtoloma ja jos lähtee muutamaa päivää etukäteen, saa reissun vähän halvemmalla JA välttää sen pahimman ruuhkan. Eipä meillä sen ihmeempiä syitä ole.

   Poista
 7. Me on kans käyty samassa paikassa Kanarialla lomalla jo ainakin neljä kertaa. Ja ihan samoista syistä. Ihanaa kuulla, ettei olla ainoita, kun hädin tuskin joillekin kavereille kehtaa kertoa, että mennään taaaaas sinne samaan paikkaan ja vielä taaaaaaas sinne Kanarialle. Puuh.

  Lomaa on vähän, konsepti hyväksi todettu ja lapset lähtee riemusta kiljuen samaan hotelliin. Sitten kun ovat isompia, niin voin harkita jotain eksoottisempaa kokeilua noiden kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti tuo, että varsinkin lyhyiden lomien kanssa on paljon etua tutusta kuviosta, kun ei tarvitse arpoa yhtään. Hotellin vaihto oli jo riittävän uusi juttu!

   Poista
 8. Puuh. Nuolen vieläkin haavoja, jotka syntyi joululoman neljän päivän kaupunkilomalla. Vannoin että en enää ikinä, siis vittu koskaan, lähde perheen kanssa mihinkään. En edes prismaan.

  Mieslapsi, uhmaikäinen ja 7-vuotias diagnosoimaton, mutta jollain tapaa epätyypillinen (asperger/ad(h)d/jokumuu) miniteini ei todellakaan ole siedettävää seuraa reissulla, johon oli suunniteltu liikaa siirtymiä ja ohjelmaa.

  Nyt sait kumminkin harkitsemaan tätä konseptia. Ehkä vielä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uh, ymmärrän. Muistan vannoneeni joskus ihan samaa, mutta kyllä ne arvet paranee lasten kasvaessa. Kaupunkilomilla käyn tosin edelleen ihan vain ystävien kanssa.

   Poista
 9. Suunnittelen tässä reissua meidän perheelle, ja mietiskelin, miten olette taittaneet matkan lentokentältä moganiin? Oletteko saaneet jostain vuokrattua turvaistuimia, lähinnä silloin kun lapset olivat pienempiä?

  Oliver

  VastaaPoista
 10. Me lähdemme syksyllä Haniaan, sama kohde jo vuodesta 2005. Eikä hävetä yhtään :)12 ja 14 vee odottavat jo nyt ja suunnittelevat missä tutuissa paikoissa käydään ja mitä uutta googlesta kaivettua halutaan nähdä. Se on lomaa kun voi vaan olla eikä tule ikäviä yllätyksiä. Tylsää? Ehkä, mutta myös niin rentoa :)

  VastaaPoista
 11. Voisitko olla niin ystävällinen ja tekisit postauksen paikoista ihan nimillä? Siis ihan saari tämä, hotelli xxyy jne. Meidän piti varata etelänloma ekaa kertaa niin mun kuin muksujen kannalta nyt, mutta jäi silleen kun ihan ei olla kartalla minne sitä menisi että se loma olisi ihana elämys kaikille. Miehenkin etelän matkat on tehty 90-luvulla omien vanhempiensa kanssa....
  Kiitos
  -Hanna-

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...