30.1.2018

Usein kysytyt kysymykset – family edition


Olette ehkä huomanneet, että yritysten verkkosivuilta löytyy välillä usein kysyttyjen kysymysten lista. Hyvä. Sellainen tarvitaan myös meidän perheeseemme.

Vanhemmille aina teroitetaan, että lapsen kiukuttelussa saattaa olla taustalla jotain muita syitä, väsymystä, nälkää tahi uhmaa. Voin kertoa, että sama pätee vanhempiin. Aikuisten kipakoissa vastauksissa saattaa olla jonkinlaista menneisyyden painolastia. Esimerkiksi kyllästymistä vastailemaan kysymyksiin, joihin olemme vastailleet jo useamman kerran tässä kymmenen vuoden aikana.

Siispä tässä ne vastaukset, jotka oikeasti haluaisin alvariinsa esitettyihin kysymyksiin antaa.

1. Missä nokkahuilu/kengät/jumppapyyhe/matikankirja ovat?
- Etsitkö sitä ensin itse yhtään vai tulitko heti kysymään? Etsitkö kunnolla? Nostelitko oikein tavaroita? Että jos mä nyt nousen tästä sohvalta ja katson sun reppuun niin siellä ei ole mitään näistä, ja jos on, saan syödä sun kaikki pääsiäiskarkit?

2. Miksi meidän pitää aina siivota?
- Niin sanottu kontrastilista siitä, mitä kaikkea yli kolmevuotiaaksi eläneiden lasten piti 1800-luvulla tehdä, löytyy jääkaapin ovesta.

3. Miksi sä ostat näin huonoja kenkiäääääh?
- Eskari-ikäisten pukeminen on loppunut. Pyydettäessä voin auttaa.

4. Voiko Emppu ja Temppu ja Jamppa tulla meille iltapäivällä?
- Lähettäkää allekirjoitettuna seuraava valtakirja: "Vannon kautta äitini silmäpussien, että emme vedä jääkaapista kaikkea mitä löytyy, likapyykkikori ei toimi minkäänlaisena leikkikaluna, emme pelaa futista sisällä ja iltapäivä loppuu ennen iltakahdeksaa tai muuten kyseisessä asunnossa asuva äitioletettu saa ladata kaikkien musical.lyyn oman jorauksensa."

5. Saako jäätelöä pääruoaksi?
- Kiitos palautteesta. Tarkistamme rikkooko ehdotuksenne yhteisösääntöjämme ja palaamme asiaan pian. Voitte lukea odottaessanne vaikka Wikipedian alusta loppuun.

6. Mitä tää on?
- Ruokaa, saatana. Vinkki: Jos haluaisin päästä teistä eroon, en tekisi sitä kotimaisilla vihanneksilla.

7. Saanko uuden puhelimen?
- Joo toki. Jos vaan löydät sen kullatun iPhonen lahjakortin, jonka heitin johonkin tähän meidän himan ja koulun välimaastoon.

8. Meillä on huomenna aamulla luistelua.
- Valitsemaanne vanhempaan ei juuri nyt saada yhteyttä. Älkää yrittäkö myöhemminkään uudelleen.

9. Milloin meille tulee koira?
- Lakimiehemme laativat vielä sitovaa sopimusluonnosta koiran hoitotoimenpiteiden vastuukysymyksistä kuten yöllisten oksennusten siivoamisesta, kahdeksan aamujen lenkittämisvuoroista ja mustan villakangastakin karvanpoistosta.


6 kommenttia:

 1. Näin. Osa ei näin pienten kanssa päde, osa sitten taas vallan mainiosti. Lisäisin vielä kutoskohtaan keskustelunpätkän
  "Haluun karkkia/jätskiä/keksejä/jokumuu."
  "Ei oo herkkupäivä ja sitä paitsi kohta on kunnon ruoka."
  "Ai. Mä en sit tykkää siitä."

  Siinä kohtaa aina oikein kohisten tuntee kuinka se vanhemmuus ja hellan ääressä vietetty aika palkitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että! Ja lapsihan on tietenkin oikeassa: kunnon ruoka ON pahaa jos niin etukäteen päättää. Ei siinä plajon maistelemisia tarvita. >.<

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ole hyvä! Oma aamuni alkoi sillä että päätin hullutella ja menin eri puolelta sisään metroasemalle kuin normaalisti, mikä johti siihen, että hyppäsin väärään suuntaan menevään junaan. O_o

   Poista
 3. Meillä on jo neljättä kouluvuotta käytössä "Miks sä et voi viedä mua autolla kouluun?"
  No siksi, kun sun koulu on vajaan kilsan päässä ja varsin hyvin pääset sinne kävellen/pyörällä aika nopeasti. Matkan varrella tulee aina tuttuja samaa reittiä ja teillä on tosi kivaa sitten kävellä yhdessä. Se on myös sulle hyvä liikuntahetki ja mikä tärkeintä - mulla siis ei ole autoa, ja isän pitää mennä omalla autolla töihin aikaisemmin kuin mitä sun koulu alkaa :D
  Oon ylipäätään vastaan sitä ideaa että lapsi viedään autolla kouluun alle kilsan matkalta.
  (välillä mies vie kun aikataulut osuu yhteen)

  VastaaPoista
 4. Saisiko tuon kohdassa 2. mainitun kontrastilistan jostain? Taloutemme kolmevuotiaaksi selvinnyt on kehittänyt kovasti mielipiteitä ja voisi kaivata niiden vastapainoksi avarampaa näkökulmaa. Tietty se pitäisi ensin opettaa myös lukemaan...

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...