15.1.2018

Ikuisten palelijoiden kerho

Kuvassa sieluni.

Muistan kun astuimme pois bussista Rio de Janeirossa. Siellä oli kesä. Keli oli tuuleton ja aurinkoinen, muttei yhtään kostea. Ilmastoidussa bussissa jäätyneet raajani alkoivat hitaasti lämmetä ulkoilmassa. Huokasin matkaseuralleni, että onpa täydellinen sää. Matkaseura huomautti että viereisen rakennuksen seinällä oleva digitaalinen lämpömittari näytti 38 astetta. Juuri sopiva!

Erittäin hyvä kokemus oli myös islantilaisesta lämminvesialtaasta, joka tarjoili kylpijöille 42-asteista vettä. Ah. Siinä missä muut tunsivat koaguloituvansa, minulla verenkierto starttaili.

Olen ollut tällainen hytisijä aina. Palelen aamulla, päivällä ja illalla, kotona ja toimistossa, kesällä ja talvella, ennen lounasta ja lounaan jälkeen. Joku onneton meni joskus sanomaan, että talvella syntyneenä lapsena olen varmasti talven ystävä. En ole. Olen lämpimän kesäpäivän ystävä. Päiväntasaajalla.

Tajusin vähän aikaa sitten, etten ole perheeni ainoa kroonisesti kohmeessa ollut ihminen. Faija kyllästyi ensin. Hän osti kuusikymppisenä kodin Espanjasta. Ensimmäisenä vuonna hän tuli takaisin Suomeen maaliskuussa. Ja katui syvästi.

Olimme häämatkalla Azoreilla. Vähän oli kylmä sielläkin.

Olen huomannut, että vilun välttely vaikuttaa ihan valtavan moneen asiaan, toimintaan ja päätökseen. Muuhunkin kuin siihen että kersat juoksevat kirkuen karkuun, jos yritän rasvata heitä jäisillä käsilläni. Tämä on kuin ruoka-aineallergia, mutta jotenkin kokonaisvaltaisempi.

Ei pysty nousemaan aamulla, varsinkaan talvella, ja nukun villasukat jalassa.
Ei pysty poistumaan suihkusta ja sitten kun kuitenkin on pakko poistua on liikuttava kuin ninja.
Ei pysty menemään ulos (onneksi on tunneleita) enkä varsinkaan pysty matkustamaan mihinkään pohjoiseen tai harrastamaan talviurheilua.
Ei pysty syömään salaattia, koska mahakin palelee eikä todellakaan tee mieli jäätelöä juuri koskaan.

Toisaalta rakkauteni lämpöön on näkynyt kiintymyksessäni lapsuuden kodin vuolukivitakkaan ja autojen tuhtogrilliin. Se väännetään aina täysille, säällä kuin säällä.

Olen täysin kyllästynyt tähän jatkuvaan hytinään, mutta minkäs teet, jos vain jumpan ja fillaroinnin jälkeen on pari tuntia orgaanisesti lämmin.

Kaipaisin ikuisille palelijoille omaa kauppaa, jossa myydään kaikkea lämmittävää kuten hyvin istuvia ja ohuita, ei-kutittavia pitkiä kalsareita ja aluspaitoja, tyylikkäitä villapaitoja, paksuja huppareita, täyspitkiä untuvatakkeja, vuoritettuja farkkuja, normaalihousuilta näyttäviä toppiksia ja nahkarukkasia. Ja lämpöpakkauksia hyvin ilmastoitujen toimistojen aiheuttamaan käsihypotermiaan. Olisin niin vakioasiakas.

Onko kohtalotovereita? Miten vältätte syväjäätymisen ja paheneeko tämä?


51 kommenttia:

  1. Talvisin myös mulla on jatkuvasti kylmä. Asiaa pahentaa sijaintina Keski-Euroopassa - täällä on sekä ulkona että sisällä kylmän kosteaa. Oon siirtynyt käyttämään puolet vuodesta pelkkää villaa - merinovillatoppeja ja -t-paitoja alle ja jostain villasta tehtyjä neuleita päälle. Puuvillan totaalihylkääminen auttoi käsittämättömän paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan au pair vuoteni Lontoossa kun paksut samettiverhot heiluivat vedosta. Hrrrr. Mut mistä sä löydät hyviä ja kutittamattomia villavaatteita? Mä en voi käyttää villaa suoraan iholla koska raapsraaps.

      Poista
    2. Mulla on lindexiltä merinovillainen aluspaita joka ei kutita ainakaan itseäni! :)

      Poista
    3. Icebreakerin merinovilla ei varmasti kutita ketään - lämmin suositus! Alusvaatteita varmasti löytää muiltakin merkeiltä, kuten edellä jo sanottiinkin. Mulla on merinovillasta myös neuleita, jotka on myös tosi sileitä. Plussana vielä se, että pysyvät hyvässä kunnossa ilman nyppyyntymistä. Kashmir ei myöskään kutita ainakaan mua (se ihana pehmeys!), mutta ostoksilla on oltava tarkkana. Halvat paidat nyppyyntymistä hetkessä, koska kuidut on niin lyhyitä.

      Poista
    4. Ruskovillan merinot ei kutita. Kunhan pesee oikein ja harvoin, hoitaa välillä lanoliinilla. Silkkivilla vielä astetta pehmeämpi, mutta ei myöskään ihan yhtä lämmin.

      Poista
  2. Hep! on todellakin kohtalotovero täällä. Palelun välttely on niin iso osa elämää, ettei sitä tajuakaan, ennen kuin sitä vähän peilaa ympäristöönsä. Valitsen kävelyreitin helposti sen mukaan, mihin vähän voisi osua aurinko (silloin kun se vähän edes paistaa). Uinti lajina on ollut täysi mahdottomuus - koska aina kylmä.
    Sen sijaan rakastan talviurheilua - varsinkin murtsikkaa. Olen oppinut, että alussa pieni vilutus muuttuu hyvin nopsaa hikiliikunnaksi, eikä sitten enää ole ollenkaan kylmä.
    Vaatevalinnat aamulla tehdään sen mutun mukaan, kuinka kylmä ulkona mahdollisesti on. (Ei sen mukaan, mikä ehkä näyttäis hyvältä ��) Tämä osa
    ehkä ärsyttää eniten. Vois olla kiva olla välillä ihan tyylikäskin, eikä aina toppahousuhiippari. Jääpuikkosormet on lapsille myös tutut.. t:Laura K.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, ymmärrän täysin tuon tyyliongelman! Missä ovat kauniit, lämpimät vaatteet?! Hiihtäminen ei täällä etelässä ole ollut suuri ongelma moneen vuoteen, mutta joo, voisin kuvitella että pienellä psyykkauksella (jees, tuntuu hetken tosi pahalta ja sitten vähän helpottaa) tuosta voisi saada kiinni. ;)

      Poista
  3. Ei vitsi tuli heti mieleen kuinka lapsena piti harrastaa uintia ja mua paleli AINA niin että hampaat löi loukkua sekä omaa uintivuoroa odottaessa että vähän myös altaassa. Ja pitkään uinnin jälkeen. En inhoa uintia mutta vihaan palelemista altaan reunalla. Myönnän, että lomamatka on aina lämpimään, ei koskaan kylmään. Arjen osalta kyllä minunkin ratkaisuni on merinovilla aina kun mahdollista. Merinovillainen t-paita on kesälläkin ihan täydellinen.

    Ja pakko todeta myös, että juuri tänään seisoin liikennevaloissa jonkun nuoren naisen kanssa, hänellä oli (ilmeisesti suurinpiirtein sukattomat) nilkat paljaana ja ohuenohutpohjaiset tennarit melkein 10 asteen pakkasessa ja piiskaavassa tuulessa. Kiitin itseäni siitä että nyt on jo niin vanha ettei tarvi palella jonkun muodin takia! Kiitos maailmalle toppahousuista ja paksupohjaisista talvikengistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Uiminen oli hirveää juuri jäätymissyistä! Ja minusta tulee ihan justiin se nuorison pukeutumisesta huomautteleva pilkkihaalaritäti.

      Poista
  4. Mä veikkaan että mulla on kilpirauhasen vajaatoimintaa, vaikka virallisesti arvoni eivät tautiin viittaakaan. Oireita on, tai oli roppakaupalla. Lääkäreiltä ei apua herunut ja aloitin epätoivoissani gluteenittoman ruokavalion. Onpa käynyt niin, että entinen hirmupalelija pärjääkin nykyään mainiosti pakkasessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mäkin epäilin, mutta vähän matalalla arvot vain ja ei kuulemma ongelmaa. Mutta onpa outoa jos ruokavaliomuutos on noin vaikuttanut. O_o

      Poista
  5. Ruskovilla varmaan auttas tähän. Villaa alle, villaa väliin, villaa päälle. Ja käsihypotermiaan nää: https://webshop.ruskovilla.fi/tuote/671

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliskohan toi silkkivilla ratkaisu siihen että kaikki villa kutittaaaaaa ja iholle pakko laittaa jotain muuta. Odotan materiaalitekniikan tulevan apuun jossain vaiheessa.

      Poista
    2. Silkkivilla olis varmaan just hyvä. Mulla on lindexin merinovillakalsarit, ovat yllättävän karkeat ollakseen merinoa. Ja villaa kerroksittain päälle. Laitan villamekon päälle pitkän ohuen villatakin ja nautin lämmöstä.

      Poista
    3. TamSilkin silkkivillakerrastot <3. Itse en mitään muita aluspaitoja suunnilleen enää käytäkään kuin noita. Kohtuuhintaisia ja Suomessa tehtyjä. Juuri tällä viikolla ajattelin käydä hakemassa pari paitaa lisää.

      Poista
  6. Ei vitsit, ihan kuin minä. Paitsi että ihoni ei kestä myöskään yhtään kuumaa. Olin kerran kuumakivihieronnassa ja se tuntui kuin olis käristetty elävältä. Mut noin muuten on koko ajan vaan kylmä. Oon nyt ollut useamman vuoden kotona, mutta töissä ollessa hiirikäsi lähestulkoon tippui jäisenä irti. Teemuki haaleni aina liian nopeasti. Enkä todellakaan pitänyt toimistolla mekkoja. Edes kesällä.

    Hemoglobiinia ei meinaa saada mitattua sormenpäästä, kun siellä ei liiku veri. En halua mennä talvella lasten kanssa ulos pihalle - jostain tuulisesta puistosta puhumattakaan. Autossa laitan aina penkinlämmittimen päälle. Ja suihkusta ei voi tulla pois ennen kuin koko kylpyhuone on täyttynyt höyrystä. Villasukat on jalassa elokuusta kesäkuulle. Välillä lasi viiniä on tarpeen ihan vain siksi, että tulisi lämmin.

    Raskaana ollessa en palellut. Päinvastoin. Siitä syystä mulla onkin kolme lasta. ;) Kilpirauhasen kanssa on häikkää, mutta en tiedä, selittääkö se huonoa ääreisverenkiertoa. Oon ollu nihkeä kalikkasormi lapsesta asti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekkoja ja hameita, hahahah, ei tietenkään! Siinähän amputoituu jalat. Mutta mulla sama: loppuraskaudessa ei tosiaan palellut. Ja imetyshommat tais myös hoitua jossain järkyttävässä hiessä. Alkuraskaudessa kyllä ihan sairaasti.

      Poista
  7. Ja siellä kaupassa olisi lämmin! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Ovenkahva olis lämmitetty ja sovarissa olis erityispatteri. Sieltä ei haluais lähteä pois. <3

      Poista
  8. Mä olen ollut aina se päinvastainen tyyppi: hiki päässä vaikka pakkasta ois 30 graadia. Viimeisen vuoden aikana tilanteeseen alkoi tulla pientä muutosta ja ajattelinkin, että onko mun sisäinen termostaatti alkanut viimeinkin toimia. Mutta se menikin sit sinne toiseen ääripäähän ja nyt pari viime kuukautta olen kuulunut teihin paleleviin. Toki mulla löyty syy: varastoraudat ovat valuneet levottoman alas ja poden siis raudanpuutetta. Mulla myös kilpirauhasen vajaatoiminta, mutta se ei ikinä oireillut mulla paleluna. Nyt sit vaan rautaa lisää ja toivon, että tilanne helpottaa jossain vaiheessa.

    Viime viikkoina olen miettinyt teitä kroonisesti palelevia. Olen monesti sanonut, että palelu on parempi kuin hikoilu, koska aina voi laittaa enemmän vaatetta päälle. Nyt tiedän, että ei aina voi laittaa enemmän vaatetta päälle ja se "krooninen" palelu on ihan erilaista palelua kuin jos on talvipäivänä hetkellisesti kylmä bussipysäkillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, aikamoinen metamorfoosi! O_o Ja totta tuo, että ei se pukeminen oikein jeesaa kun se vilu on tuolla luissa ja ytimissä. Kiitti vinkistä, mun pitäis tsekata tuo rautahomma.

      Poista
  9. en varsinaisesti palele, mutta olen alituisviluinen.
    Ja jos ei viluta, on niin järjetön kuumuus, ettei mitään määrää. Ihan kuin ei termostaatti toimisi, koskaan ei ole mukavan leppoisan tavallinen lämpötila.

    Ihmettelen kaikkia sellaisia tyyppejä, jotka ilmestyvät työpaikoilleen joissain ihanissa hetalepuseroissa. Minulla on aina pitkähihainen ja neule. Ja klänningin kanssa käytän bambusukkiksia (loistava keksintö!)
    Sisko vihjaisi, että jos kaula on lämmin, pysyy muukin kroppa lämpimänä.

    Lämmin suihku on maailman paras keksintö, sauna ei sovi.
    Villa ei sovi - odotan mielenkiinnolla merinovillaraporttia, josko ihan oikeasti olisi olemassa lämmin materiaali, joka ei kutita.

    Uiminen onnistuu, kun menen jääkylmään suihkuun ja sieltä altaaseen. Altaan vesi on lämpimämpää ja siis mukavampaa. Saunasta en mene uimaan, avantoa en edes ajattele ja ne jotka väittävät että kyllä siihen viileään veteen ihan kohta tottuu, valehtelevat.
    Vaikka uiminen on lempiliikuntalajejani, kuluu välillä pitkiä kausia, jolloin en pysty edes ajattelemaan uimista jatkuvan vilun takia.

    Pahinta palelussa on se, että jotenkin vaistomaisesti yrittää käpertyä mahdollisimman pieneksi mytyksi ja vetää hartiat korviin - ja se jos mikä on mahdollisimman huono juttu, kun on toimistotyöstä jo valmiiksi tuolinmuotoikseksi jumiutunut.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erinomainen raportti palelijan elämästä! Joo, nuo ohuissa sifongeissa duunissa pyörivät ihmiset on munkin hämmästelyn aihe. Että miten ne tarkenevat. Mulla tosiaan usein takki päällä välilämpönä. Ja luonnollisesti kaulahuivi.

      Mutta hei, asia, jonka jälkeen on pitkään lämmin, on avanto! Ei siihen totu, vaan joka kerta se on sydäriä vastaan taistelu, mutta sen pulahduksen jälkeen on todella lämmin.

      Poista
  10. Eläkeläisenä voin valittaen todeta, että ei palelu ei vähene, mutta kotona voi pukeutua vielä paksummin. Olen harkinnut tuota muuttoa etelään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää! Muutto etelään siintää kieltämättä mun life goalseissa.

      Poista
  11. Kävin kiinalaisella hierojalla, joka kertoi minulla olevan liian vähän lämmintä energiaa ('yang') eli suositteli chiliä, inkivääriä ja ehdottomasti lämmintä aamupalaa. Kuulemma sisäinen lämpökattila pitäisi saada paremmin käyntiin paremmin - kahvi ei riitä :D Ostin luonnontuotekauppiaan suosituksesta Gerimaxin multivitamiinia (siinä on ginsengiä) kun valittelin väsymystä ja palelua. Jestas kun illalla kiersi veri! Ihan hämmennyin kun oli varpaatkin lämpimät. Se +42 asteen lämminvesiallas Reykjavíkissa (ja Budapestin kylpylöissä) on kyllä aivan jumalainen! -Sara-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamupuuro syödään tosiaan siksi että tarkenisi taittaa duunimatkan. :D Mä muuten juon ginsengiä sisältävää teetä, tosi hyvä flunssajuoma myös.

      Poista
  12. Mä kuulun ja en kuulu tähän kastiin; mä nukun villasukat jalassa kun paleltaa mutta yöllä hikoilen silti kuin porsas; herään silloinkin paleluun kun sänky lainehtii kylmää hikeä.

    Mutta mä rakastan luistelua ja laskettelua. Mulla on Hestran "ne ainoat ja oikeat" rukkaset talvisin, monoissa ladattavat lämppärit. Vaatteissa suosin Kari Traan villaisia paitoja (näyttää hyvältä) ja mulla on "lopapeysa" joka on LÄMMIN! Ja kyllä, polviin asti oleva untsikka käytössä isolla hupulla. Kenkinä polviin asti olevat Emut; ei ole enää muodissa mutta on lämpimimmät kengät kun on kuivat pakkaskelit. Luistimina hokkarit kun ovat tilavammat ja lämpimämmät kuin markettikaunarit.

    Meillä saunotaan monta kertaa viikossa ja harrastan ahkerasti myös takan lämmitystä. Mun miehellä taas on sisäinen patteri ja sitä ei palella koskaan; poika on samanlainen ja tyttö on ehkä normaali?

    Mrs G

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se vilukissakin näköjään keinot keksii, jos talvilajit noin muuten iskee! En tiennytkään että monoihin saa lämppärit!

      Poista
  13. Tälle vilukissalle Joulupukki toi toimistokelpoisen talvihameen: https://www.r-collection.fi/product/1375/teddyhame-savunharmaa
    On todella lämmin. Parit villasukkahousut ja lämmin paita, niin tarkenee. Vilupyllyn unelma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, vilupylly odottaa että toimistokelpoiseksi muodiksi jossain vaiheessa luettaisiin tuollainen teddyhaalari!

      Poista
  14. Täällä yksi palelija! Nukun yöni useaan villakerrokseen vuorautuneena untuvapeiton alla, en koskaan lähde minnekään ilman ylimääräisiä vaatteita laukussani, ja 38 on juuri sopiva lämpötila. Ärsyttää, kun ihmiset luulevat, että valitan vain turhasta, kun kerron palelevani ja esim. vihaavani talvea. Moni ei ymmärrä, kuinka paljon jatkuva palelu hankaloittaa ja jopa rajoittaa elämää, ja että se ei ole aina pukeutumiskysymys. Välillä ei auttaisi, vaikka hengailisin sisälläkin untuvatakissa. Sauna, kuuma suihku tai kuuma juoma tuo helpotuksen vain pieneksi hetkeksi. Asiaa ei auta sekään, että satun asumaan Oulussa, jossa pohjoisen pakkaset yhdistyvät kivasti merituuleen.

    Blogisi on muuten mahtava ja olen lukenut sitä jo vuosia, vaikka elämäntilanteeni onkin aika erilainen (olen 27-vuotias eikä minulla ole lapsia). Koskaan aiemmin ei ole tullut kommentoitua, mutta nyt näköjään samaistuin sen verran, että oli ihan pakko! -Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että komentoit! Ymmärrän hyvin tuon ärsytyksen! Täällä kun valittaa viimasta niin moni lohduttaa että sit kun tulee lunta niin on kiva. No ei ole. Sit kun on +25 on kiva! Huoh.

      Poista
  15. Jesh en olekaan viallinen yksilö.
    Kuinka useasti saankaan kuulla, että ei täällä ole ole ollenkaan kylmä.
    Kesällä kun muut tuskailee ja hikoilee helteellä, itse kaipaan vielä vähän lisää lämpöä.
    Talvella lämmitän takkaa niin, että muut hikoilee t-paidat päällä kun samaan aikaan itselläni on villasukat ja paksut vaatteet.
    Puhumattakaan sitten lapsiparoista, joille oman palelemisen takia olen pukenut aina liikaa vaatteita päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et ole viallinen (tai et ainakaan ainoa)! Tuo takkaesimerkki kosketti. :D Mulle kaikista vaikein ilmastonmuutosteko on laskea himan lämpötilaa. En laske. Teen ihan mitä muuta muuta tahansa mutta alle 21 asteen ei mennä.

      Poista
  16. Tää on mainos: https://www.hellyhansen.com/en_no/w-hh-warm-pant-48635
    On kalliit jos ei löydä tarjouksesta, mutta on lämpimät eikä kutita. Käytän itse ja suosittelen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sama onko kalliit, jos on hyvät! Noihan on jopa kauniit!

      Poista
  17. Ayurvedassa ihmiset jaetaan kolmeen doshaan tai niiden yhdistelmiin: vata, pitta ja kapha.
    Vata-ihmiset ovat hoikkia ja palelevaisia.
    Pitta-ihmiset tehokkaita ja palelevat harvoin.
    Kaphat ovat rauhallisia ja hyvä unisia.
    Tässä karkea yleistys.
    Veikkaan, että olet vata ja sen vuoksi sinun tulee syödä tulisia mausteita, kuumia keittoja, pataruokia etc. Vatat ovat myös auringonpalvojia.
    Itse olen pitta, ja palelen hyvin harvoin, enkä pidä kovin kuumasta ilmasta.
    Lisätietoja löytyy netistä esim. hakusanoilla ayurveda test (voit testata mikä dosha olet), vata pacifying food, pacify vata tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääk, mä olen kyllä paksu, palelevainen ja tehokas! ;)

      Poista
  18. Uniqlon heattech-vaatteet!! Puseroita on lyhyellä ja pitkällä hihalla sekä hihattomina ja korkealla ja matalalla kauluksella. Värivaihtoehtoja löytyy laidasta laitaan eivätkä nämä kutita. "Löysin" heattechit reilut kaksi vuotta sitten ja tällä hetkellä käytän pitkä- ja lyhythihaisia kaikkien mahdollisten paitojen ja neuleiden alla talvella ja joskus myös kesällä. Ne reilut pari vuotta vanhat ovat edelleen myös käytössä eli hienhaju ei tartu. Ihan parhaita ja saa myös tilaamalla Suomeen, jos ei satu käymään just Lontoossa, Pariisissa tai Euroopan ulkopuolella, jossain missä Uniqloja on. Ps. älä missään nimessä sekoita Airism-paitohin..Näyttävät samalta, mutta niissä jäätyy ;)

    VastaaPoista
  19. Mä niin samaistun tähän! Kokeilepa hot yin joogaa; palelijan taivas. Ihanaa että 1,5 tuntia viikossa saa viettää täydellisen ihanassa, kosteassa ja trooppisessa lämmössä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen joogannut viimeksi noin 10 vuotta sitten mutta välillä tekisi kyllä mieli mennä jollekin hot-tunnille ihan vain kokemuksen takia!

      Poista
  20. Mulla auttaa kookosöljy. Lusikallinen aamulla helpottaa säännöllisesti käytettynä. On vaan mun suun mielestä niin mahdottoman pahan makuista että käytän lähinnä talvella kun tarve on todellinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis että kookosöljy auttaa paleluun? O_o

      Poista
    2. Kyllä vain omalla kohdalla. Muistan kuinka ekan lusikallisen jälkeen hetken päästä lämpöaalto meni läpi ja joutu avaamaan toppatakin vetskarin. Kokeile, miten se sulla vaikuttaa :)

      Poista
  21. Tässä hämmentää vain se, että haluat asua ilman saunaa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Que? Jos olisi metron varrella tarjolla asunto, jossa on hyvä sauna, niin asuisin siellä mielelläni. Onneksi anoppilassa ja mökillä saa saunoa. <3

      Poista
    2. Olet aiemmissa postauksissasi tuonut ilmi miten halusit luopua remontin yhteydessä saunasta ja muistaakseni annoit ymmärtää olleen hyvä juttu ettei uudessakaan asunnossanne ollut saunaa. Ajattelisin että kylmästä kärsivä istuisi ihan mielellään huonomminkin sähkösaunan lauteilla lämmittelemässä vaikka vaatteet päällä. ;)

      Poista
  22. Tosiaan, ei se villa kutita, kun se on oikeanlaista. Mulla on useammankin merkin villa-aluspaitoja, joista Lasting-merkkiset on toistaiseksi pehmeimmät. Ulkoilu/urheilukaupoista näitä saa. Ruskovillalta saa myös sellaisia astetta paksumpia välikerroksen villavaatteita, ne siis puetaan noiden alusvaatteiden päälle mutta villapaidan alle. Ei ole muuten kylmä enää =)
    Käytän noita kerrastoja myös "yöpaitoina". Villasukat jalkaan ja lämmin on.
    T:vilukissa myöskin...

    VastaaPoista
  23. Itse olen ns. lämminverinen eli en palele juuri koskaan. Myös mies ja kaksi lasta on tätä samaa kastia. Mutta kun oma äiti on vilukissa niin voi huoh vaan... Aina kun tavataan on lapsilla liian vähän päällä, minulla liian vähän päällä, kas kun ei koirallekin pitäisi olla toppahaalaria.

    Hänen on ihan käsittämättömän vaikea ymmärtää, että kaikkia ihmisiä ei palele samalla tavalla ja että me ei kiusata/vilustuteta/suurin piirtein laiminlyödä lapsia jatkuvasti. Lapsetkin on jo sen verran isoja, että osaavat itse kertoa jos palelee, mutta tällä ei ole mitään vaikutusta hössötyksen määrään.

    Että armoa meille kuumakalleillekin :D

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...