Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

6.12.2017

Vanha tuttu

On se jokus sininen ja valkoinenkin.

On semmoinen maa, että kun katsoo sen maan toiseksi suurimmassa kaupungissa ulos, näkee toisesta ikkunasta metsää ja toisesta niityn. Metsän takana on modernin taiteen museo ja niityn toisella puolella metroasema. Neuvolassa tarkistetut ihmiset kulkevat niityn vartta töihin ja väistökouluun.

On pimeää ja kylmää, mutta koiria ja vauvoja ulkoilutetaan säässä kuin säässä. Eteinen on täynnä vaatteita, rapaa ja hajonneita heijastimia. On välikausihaalarit, talvikumpparit, kypärämyssy ja kerrospukeutuminen, heinäkuuksi kevyttoppatakki ja se ohuempi kesäpipo. On aina aihe, josta voi naapurien kanssa jutella.

Huomenta. Onpa taas. Niinpä. Hyvää työpäivää. Kiitos samoin.

Tulppaani raekuurossa.
On koulukuraattori, suljettu lippuäänestys ja myymiö, ovensuukysely, miljoonapilkki ja ryhmäperhepäivähoito. Pupu, pöpö, papu ja pipo. Kansaradion mainos Facebookissa, musaluokan WhatsApp-ryhmä ja pitchaus Slushissa. Keitä pastaa jos paita kestää. Hyvää iltaa, god kväll.

On vierasvaraa ja talkoita, hajurakoa ja yhteishuoltajuutta.

Ei tarvitse mun takia kahvia keittää. Otan itsekin. No sitten.

Lähimarketissa on jauhelihakebakot ja nyhtökaura samalla hyllyllä.On Antti Tuisku ja Arvi Lind. Kirsti Paakkanen ja Alma. Räikkösen Kimi ja Linus Torvalds. Helena Ranta ja Tove Jansson. Suomalaisia Kanarialla, Ruotsissa ja Piilaaksossa.

On kanta-asiakakaskortti, jolla pääsee kansaneläkkeelle, influenssarokotukseen, metsästysseuraan ja kunnanvaltuustoon, puolueristeilylle, sivukirjastoon ja luontopäiväkotiin. Mutta ei Guggenheimiin. Pientä rajaa.Tämähän se on, vanha tuttu, vaikka joskus muuta väittävät. Vähän itkettää mutta en kyllä julkisesti.

4 kommenttia:

 1. Ei tarvitse mun takia kahvia keittää. Otan itsekin. No sitten.” Kiitos. Hanat aukes täällä ulkomailla. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tän suomalaisuuden saa kiteytettyä aika helposti. <3

   Poista
 2. Ihana kirjoitus. Ulkomailla minäkin ja ulkopuolinen olo kaikesta Suomi100-juhlinnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkomailla se tuntuu varmaan vähän erilaiselta ja tulee helposti sellainen olo kuin katselisi ulkoota sisään jonkun bileisiin. Mutta kyllähän se kutsu ulkosuomalaisiakin koskee, senhetkisestä sijainnista viis. :)

   Poista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...