27.12.2017

Teroitin kuusessa ja muut uudet perinteetOlipa hyvä joulu, monella tapaa paras pitkiin aikoihin. 

Ensinäkin kuusivuotias on nähdäkseni parhaassa joulutäpinöinti-iässä. Snadin peittelemätön riemu  tarttui tietysti kaikkiin muihinkin. Vaikka joulupukkiin uskovien määrä oli perheessämme pyöreä nolla, ajatus siitä, että pukki ei tulisi, torjuttiin täysin. Niinpä Koti-insinööri vetäisi sen verran camp-henkisen pukkiroolin, että Snadi ilmoitti olevansa ensi vuoden pukki. Odotan tätä performanssia jännityksellä.

Toiseksi tämä joulu tuntui jo ihan tutulta. Kun joulutraditioni meni seitsemän vuotta sitten uusiksi, oli vähän ulkopuolinen olo, sellainen tunne, että oli vieraana muiden joulussa. Nyt ei enää tuntunut siltä. Anoppilan joulu yhdistettynä omiin pakkomielteisiin on muuttunut uudeksi omaksi perinnejouluksi, jonka osasia osaa jo kaivata. Askelmerkit ovat selvillä.

Kersatkin ovat ottaneet näitä jouluperinteitä omakseen. He tietävät ajankohdat kuusen hakuun ja koristeluun, riisipuuron syömiseen ja joulusaunaan. Tämän jouluna uutuutena kuusen latvatähdestä löytyi vaaleanpunainen teroitin. Oletan, että se on siellä ensi joulunakin.Kolmanneksi nämä välipäivät sujuvat todella leppoisasti. Kersat lukevat uusia kirjojaan, kuuntelevat musiikkia uusista kuulokkeistaan (tämä oli peiteoperaatio, jossa vanhemmat pelastetaan Antti Tuiskun ikusielta korvamadolta) ja käyvät ulkona aina kun ei sada. Lunta ei ole, mutta onneksi on jäätyneitä lätäköitä.

Välipäiviä rennompaa ajankohtaa saa perhearjessa hakea. Kesälomalla on kesäpaine (mielentila, jossa on saatava tehtyä edes jotain, koska on kesä ja tämä loppuu pian) ja reissussa matkapaine, (eli tarve käydä nappaamassa valokuva mistä tahansa nähtävyydestä ja vähintään postattava se instagramiin), jotta voi tuntea matkailleensa. Tämä ihana luppoaika onkin johtanut siihen, että olen ihan ihan huomaamatta ja vaivihkaa saanut paitsi ulkoiltua, luettua ja pyykättyä, myös järjesteltyä kaappeja. Luksusta! Minä olen tehokkaimmillani silloin kun saan olla sitä spontaanisti, ja siihen ei arjessa ole liikaa mahdollisuuksia.

Onhan se parempi noin.

Vielä ei ole rikki mitään mutta kohta on.

No mutta. Huomenna käyn töissä ja sitten taas muutaman päivän pötkötys. Loppuviikoksi ei ole mitään muita tavoitteita kuin päästä eroon kahdesta piparkakkutalosta.

1 kommentti:

  1. Just tuo, että välipäivinä pystyy rentoutumaan ihan oikeasti! Kesä etenkin on ahdistava (vaikka en edes vietä lomaa kesällä).

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...