16.12.2017

Pikkujoulut keski-ikäiseen tapaanOlin eilen pikkujouluissa. Join kaksi siideriä ja tulin kotiin yhdentoista jälkeen. Lähinnä siksi, että olen kirjakiireiden takia priorisoinut kaikkea muuta paitsi kotityöexcelissä minulle langennutta pyykinpesua kaksi viikkoa, ja jos en käytä lauantaita pyykkäämiseen, korit räjähtävät, pikkarit loppuvat ja perheeni joutuu pukeutumaan marketin muovikasseihin.

Ystävä laittoi vielä paremmaksi ja poistui firmansa juhlista kahdeksalta. Viikonloppuna kun on ainoa mahdollisuus nukkua edes puoli tuntia pitempään.

Tulen pikkujouluista vuosi vuodelta aikaisemmin kotiin. En ole aikoihin mennyt jatkoille tai jatkojen jatkoille ja hipsinyt aamubussilla kotiin. Ei pysty, ei jaksa, ei kykene. Neljä lasia viiniä aiheuttaa kolmen päivän krapulan.

Saisiko jo sanoa ääneen, että jonnekin 80-luvulle juuttunut konsepti ei tällaisenaan oikein sovi keski-ikäiselle, vaikka muuten juhlat ovatkin kiva idis?

Mietin, että olisipa kivat sellaiset väsyneen ruuhkavuosieläjän pikkujoulut. Sellaiset, joiden teemana olisi vaikkapa hiljaisuus.

Ensinnäkin ne alkaisivat jo iltapäivästä, koska kauhean myöhään ei kukaan jaksa valvoa. Yhtään ei tarvitsisi miettiä, onko se edellisvuoden mekko kuinka pahasti kutistunut kaapissa. Päinvastoin. Juhlapaikan ovelta saisi villasukat ja kylpytakin ja paikalla olisi meikinpoistaja ja hampaanharjaaja, jotta ei niihinkään toimenpiteisiin mene turhaan aikaa sitten kotona. Siitä voisi siirtyä päänhierontaan ja jalkahoitoon kädessä lasi skumppaa, johon on liuotettu vitamiiniporetabletti. Yhtään kysymystä ei kukaan sinulle esittäisi.

Itkettää vähän jo nyt.

Sitten voisi olla jotain segmentoidusti räätälöityä osuutta. Ei siis tietenkään mitään esiintyjiä, bändejä, aktiviteetteja tai seuraleikkejä. Kuka hitto niitä kaipaa. Tämä perusarki on sellainen muistipeli että mitään ylimääräistä jännitystä ei varsinaisesti kaipaa.

Ihan pienten lasten vanhemmille olisi varattu aistideprivaatiotankki, jonka päälle saisi ruokaa ja päiväunet. He eivät varmaankaan muuta tarvitsisi. 

Päiväkoti-ikäisten vanhemmille ohjelmanumerona olisi omaa aikaa: jokainen saisi mennä vastamelukuulokkeet päässä kännykkänsä ja viinilasinsa kanssa yksin istumaan omaan tilaan, jonka oven saa kiinni, mahdollisesti jopa lukkoon. Tilassa olisi korkeakiiltovalkoinen lasipöytä, jossa ei ole sormenjälkiä ja epämääräisiä länttejä, sekä sohva, joka olisi päällystetty valkoisella pellavalla. Alle metrin korkeudella olisi sijoitettu helposti särkyviä design-esineitä ja kukka-asetelmia. Pientä dystopiaa hei!

Teini-ikäisten vanhemmille olisi sellainen rippituoli, jossa saisi kertoa, mistä kaikesta teini on viimeksi syönyt sitruunan. Toiselta puolelta joku huppupäinen hahmo kuiskaisi, että kaikki järjestyy, sinä riität. Joku ryhmäterapia, jossa vain pidetään kädestä ringissä ja lauletaan kumbayjaata, voisi myös toimia.

Juhlista saisi lähteä vasta kun kotoa tulee viesti, että lapset ovat nukkumassa, mutta kympiltä nyt viimeistään, jotta seuraavana päivänä on ihan toimintakykyinen ja pääsee siihen viikon ainoaan jumppaan.

Mitäs sanotte? Onko lisättävää? Jätänkö duunini ja alan kerätä tälle rahoitusta? 

33 kommenttia:

 1. Umm.. ei. Tai jätä, mutta tämä 43 v. 3 lapsen äiti bilettää vielä aamuun asti, kun 2 kertaa vuodessa siihen on mahdollisuus.:P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No silloinhan perinteiset pikkujoulut on ihan täydellinen konsepti! :)

   Poista
 2. Ja lisään vielä, että pari vuotta toimivaa kilpparilääkitystä takana. Harva pärjää pelkällä tyroksiinilla.

  VastaaPoista
 3. Joo pikkujouluihin duuniporukassa joo. Mut kyl mut saa raahata aamuntunneilla kotiin kun 2 kertaa vuodessa johonki pääsen, kavereiden kanssa.. T. Leena 37v

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä et oo vielä keski-ikäinen! :D Kavereiden kanssa menee kyllä myöhempään mutta se seuraavan päivän lasku on se johon ei ole varaa. Onneks kaverijuhlia on useammin!

   Poista
 4. Täydellisiä pikkujoulusuunnitelmia!:) Ja wow, olet sentään käynyt niissä pikkujouluissa. nimim. Pikkujouluissa viimeksi kymmenen vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä mä olen joka vuosi mennyt, olen onnekseni aina ollut töissä firmoissa, joissa kyllä osataan järkätä juhlia.

   Poista
 5. Rakas joulupukki, haluaisin lahjaksi aistideprivaatiotankin. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellanen lahjakortti on helpompi. :D Helsingissä toimii ainakin kaksi.

   Poista
 6. Onpas ikävän kuuloiset suunnitelmat :). Itse kolmen pienen lapsen äitinä laukkaan pää kolmantena jalkana ulos kun pikkujoulut tai muut juhlat koittavat! Todella tarvitsen silloin tällöin korkkarit kattoon meininkiä, lasikaupalla kuohuvaa ja nauramista pikkutunneille saakka ystävien/työkavereiden kanssa! Parasta vastapainoa ja pääntuuletusta kiireiselle perhe-elämälle :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pää ei kyllä ole kovin tuulettunut seuraavan päivänä. :D Mä en jotenkin enää yhtään kaipaa baarihillumista. Ystävien kanssa nauraminenkin on parasta ihan jossain muualla. :) Onneksi sitä saa sentään säännöllisesti ja useamman kerran vuodessa.

   Poista
 7. Ihan loistava konsepti! Vedet silmissä odotan toteuttamista. :)

  VastaaPoista
 8. Mukana. Mä voin tulla auttamaan järjestelyissä. Tää on paras idea miesmuistiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin näiden bileiden jälkeen olisi poikkeuksellisesti virkistynyt. :D

   Poista
 9. Teinin, uhmiksen & huonosti nukkuvan vauvan äitinä voisin ottaa pikkujoulut, joissa ensin pääsisi kuumaan kylpyyn kuohuviinilasin kanssa, siihen päälle hyvää ruokaa hyvässä seurassa ja lopuksi iso sänky, jossa sileät puhtaat lakanat (ei pukluja, poikittain makaavia vauvoja tai uhmiksia, uusinta draamaa potevaa teiniä eikä edes miestä, vaikkei siinä mitään isompaa vikaa olekaan. Hiljaisuutta me, myself & I.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän! Näissä hybriditapauksissa ehdottomasti kaikkien laitteiden ranneke!

   Poista
 10. Mä en ehkä ihan vielä ole teknisesti keskiäkäinen, mutta oon mukana! Just hipsin kotiin bileistä ja nyt jo tiedän maksavani tästä vielä tiistainakin... Muutama lasi liikaa vauhtijuomaa ja liian vähäiset yöunet on kombinaatio, jota kokeilen pari kertaa vuodessa vain todetakseni, että ei, ei vieläkään ole mun teekuppini tämä.

  VastaaPoista
 11. Kai mä olen keski-ikäinen. Tämä konseptisi kuulosti täydelliseltä.

  VastaaPoista
 12. Mulle sopisi mikä muu tahansa, kuin baarissa hilluminen. Tässä keski-iän tuomassa arjessa kolmen teinin kanssa ihaninta on hiljaisuus ja omasta seurasta nauttiminen. Parhainta pikkujouluilua olisi päästä ilman kankkusta ja mieli keveänä solahtamaan takaisin arkeen.

  VastaaPoista
 13. Ensi kuussa vasta 34 mittarissa, mutta niin osui ja upposi. Tai kyllähän sitä tavallaan haluaisi irrotella, mut kun ei pysty eikä jaksa. Vaikka voisi joskus päästä kylille ja bilettää niin silti pitää olla toimintakykyinen klo 7 aamulla muksujen kanssa tai jos onnistuu saamaan hoitajan yön yli niin kyllä sekin pitää vapauttaa puolilta päivin. Darra ja väsymys jatkuu vaan vielä pari päivää. t: kahden päiväkoti-ikäisen kestoväsynyt mutsi

  VastaaPoista
 14. Osun sekä tuohon ihan pienen vanhemman että päiväkoti-ikäisen sektoriin - ottaisin tuollaisen vastaan ilomielin! Itse asiassa, kun kaikenlaisia suola- ja pakohuoneita :D jo löytyy, niin kaunis oma aika -tila olisi ihan mahtava juttu!

  VastaaPoista
 15. Selvästi keski-ikäinen nainen, täällä toinen ja allekirjoitan joka sanan. Uutta mullekin , vasta tänä vuonna muuttunut meno ja täytin 40 v ��

  VastaaPoista
 16. Mä oon vissiin vaan henkisesti vanha, kun kaikki vaihtoehdot kuulostaa paremmilta kuin ryyppäjäispikkujoulut. T. 26-v. taaperon äiti

  VastaaPoista
 17. aikauhhia! Ostan koko pikkujoulukonseptin, paitsi ehkä sitä kumbajaata.
  Ottaisin tilalle semmoisen simulaattorin, että joku joskus kuulisi ja kuuntelisi ja tekisi sen mitä kauniisti pyydetty on.

  VastaaPoista
 18. Kuulostaa täydelliseltä, mukana! Kaikki juhlatyypit, joihin ei liity paikkojen järjestelyä ja hillitöntä määrää jälkipyykkiä ovat todella sopivia. Hyvä kun kestoväsy sai nauraa tätä lukiessaan, kiitos!

  VastaaPoista
 19. Mistä saa ostaa pääsylippuja? Meitä ois täällä lauma valmiina päiväkoti-ikäisten juhliin

  VastaaPoista
 20. Missä näitä järjestetään, haluan ilmoittautua?

  VastaaPoista
 21. Kuulostaa aivan täydelliseltä nuo sun ideat, vaikka ensimmäinen lapsi onkin vasta mahassa. Kävin viimeksi firman pikkujouluissa toissa vuonna, söin pahaa pitsaa, katsoin kaksi tuntia kun muut kännäsivät ja lähdin selvinpäin kotiin. Tänä vuonna pahan raskauspahoinvoinnin vuoksi en päässyt edes syömään, harmi, koska tänä vuonna oli ravintolaruokailu. Mieluummin osallistuisin noihin villasukkapikkujouluihin, olen viimeksi juopotellut humalahakuisesti pari vuotta sitten enkä jaksa katsella kännisiä työkavereita keillä menee överiksi suuntaan jos toiseen :D t. Tuleva äiti 23v

  VastaaPoista
 22. Loistava idea, ehdottomasti mukana! Skumppaa ja jalkahierontaa täydellisessä hiljaisuudessa, kiitos!

  VastaaPoista
 23. Mää kyllä oikeestaan ehdottaisin työantajalle että josko kotiin bileiden ajaksi saisi lasten hoitajan ja sitten siivoojan ja ilta rilluttelu voisi olla rennompaa kun pääsisi keskustan hotelliin eikä tarvitsisi hoitaa mitään tai ketään seuraavana päivän, ja tietty lisämaksu myöhäisestä hotellin luovutuksesta. Sit mäkin voisin jaksaa iltarillumiset.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...