22.12.2017

Millainen joululahjaihminen olet?Joululahjojen ostajat (aikuiset siis, lasten lahjat ovat aivan oma lukunsa) voidaan nähdäkseni jakaa nelikenttään innokkuuden ja osaamisen mukaan. On innokkaita/osaavia (näiltä tyypeiltä on ihanaa saada lahjoja koska ne ovat viimeisen päälle mietittyjä) ja innokkaita/tumpeloita (nämä mahdollisesti ruuhkavuosi-ihmiset korvaavat laadun määrällä ja ostavat mitä ehtivät ja keksivät) sekä ei-innokkaita/osaavia (nämä ostavat lahjakortteja tai yhden sairaan kalliin lahjan) ja ei-innokkaita/tumpeloita (alepan muovariin jesarilla kiedottu tyhjä lottokuponki).

Kuulun tähän innokkaiden tumpeloiden ryhmään. Tykkään periaatteessa lahjojen ostamisesta ja antamisesta, mutta ostosreissun mahduttaminen kalenteriin on haastavaa. Yleensä käytän tähän tarkoitukseen hyvin intensiivisen iltapäivän, luonnollisesti viime tingassa.

Aikarajoitteen takia listan pitäisi olla kunnossa, mutta sitähän se ei ikinä ole. En ymmärrä miksen ikinä löydä edellisen vuoden listaani, jossa olisivat edes kaikki olennaiset ihmiset.

Koska olen surkea ostaja, olen kehittänyt ratkaisuksi ns. settilahjat. Kun harhailen perusreittini läpi, kasseissa on kaikenlaista tarpeellista, josta saa koottua erilaisia lahjalajitelmia. Kuten esimerkiksi seuraavat.

Palauttava suihkusetti 
Koska meillä ei ole saunaa, perheemme eräs henkilö on ottanut tavakseen juoda suihkukaljan. Mikäpä siis parempi lahja kuin katu-uskottava suihkusaippua ja muutama erikoisolut. Mitä omituisempi nimi, sen parempi (sekä saippualla että pullolla). Tähän voi halutessaan heittää vielä ehjät kalsarit.

Mukaterveyssetti
Näitä kasaan yleensä useamman. Paketin tavoite on häikäilemätön wellness-pesu. Pakettiin laitetaan kaikkea ikää, terveyttä ja hyvinvointia lisäävää, kuten viiniä, iltateetä, marjajauhetta, suklaata (ei todellakaan raakasuklaata), hunajaa ja pähkinöitä. Kaloreita miljoona, mutta keski-ikäinen vastaanottaja arvostaa.

Mutsi ragee -setti 
Joskus tilanne on sen verran tulehtunut esimerkiksi kamojen hukkaamisen takia, että on syytä poistua omaan huoneeseen. Tällöin fantasiakirja, vara-akku ja uudet kuulokkeet sopivat esiteinille.

Koululaisen swägä dab -setti
Koulutielle tarvitaan nähdäkseni kaikkea muuta paitsi reppu. Snadille onkin tulossa olennaisesti tarpeellista tavaraa kuten kolmiraitaverkkarit (tämä ilmeisesti ihan pääsykoevaatimus nykyään), valomiekka, pulpettikirja, Antti Tuiskun kuvilla päällystetty ystäväkirja, sata heijastinta, matkakortti ja pyyhe, jonka saa puisteltua heti kuivaksi.

Yökyläsetti
Molemmat muksut saavat yökuläilyä selviytymispussukat, jossa on uudet pyjamat, kynsileikkurit, korvatulpat, taskulamput peiton alla hihittelyä varten, huulirasva, buranaa liian karkin syömisen aiheuttamaan päänsärkyyn ja hiuslenksuja.

Monaco-setti
Tämä sopii monelle: kirja ja kirjanmerkiksi ässäarpa. Parhaassa tapauksessa seuraava joulu vietetään appiukon uudelle huvilalla jossain Alppien eteläpuolella.

Näistä seteistä on paljon iloa myös antajalleen. Hyödylliset lahjat saa ujutettua mukaan, kun setit yhdistelee ja nimeää harhaanjohtavasti kiinnostavasti! Tavallaan on pakkokin, koska viime tingassa ei enää löydy niitä suosikkilegoja ja muita juttuja, joita varsinaisesti toivottiin. Luonnollisesti pakkaamisessa säästyy luonnonvaroja, sillä paketeista tulee muodottomia möykkyjä, jotka voi kietoa vain parivuoteen pussilakanaan.

Tsemppiä kaikille viime tingan säätäjille, huominen vielä aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...