29.11.2017

Oletko sinäkin tehnyt nämä 7 asiaa vanhempana väärin?Rakastan tätä juttulajia yli kaiken! On äärimmäisen valaisevaa lukea siitä, mitä kaikkea sitä onkaan tehnyt tietämättään väärin koko elämänsä. Tämän vuoden juttujen perusteella väärin voi mm. herätä, venytellä, käydä suihkussa, pestä hampaat ja keittää kahvin. Hitto, ehdin olla väärässä sadassa asiassa ennen kuin pääsen ovesta ulos.

Jos jossain tulee koko ajan tehtyä asioita väärin niin vanhempana. Ajattelin tehdä listan erehdyksistä, joita ei enää tekemättömäksi saa.

1. Oletko antanut lapsille pillimehua? Se on ikävää ja väärin ja tätä tentataankin joka juuttaan kerta hammaslääkärillä. Kysyttäessä kannattaa tehdä oikein ja olla painottamatta, että pillimehu lopettaa mm. takapenkkitappelun, kassajonovinkumisen, terveyskeskusjonotusangstin ja akuutin retkiuuvahduksen. Glukoosifruktoosisiirapille voisi antaa rauhannobelin.

2. Näpräätkö älypuhelinta lasten seurassa? Ei hyvä, korppi tulee. Koita hoitaa jonotus neuvolan ajanvaraukseen, leirikoulusähköposti, aavee koon 33 kuomiin fb-kirppikseltä ja chatti urheiluseuran myyjäisten mokkapalatoimituksesta vaikkapa lounastauolla. Näin pysyt myös laihana tai saat samalla kätevästi poltettua suusi.

3.  Laitoitko lapsen päiväkotiin? Ei olisi kannattanut. Saat vain hoitajilta tietää, että se syö sittenkin ihan kaikkea mitä eteen laitetaan ja nukkuu parin tunnin päiväunet, vaikka se ei sinun kanssasi sitä suostunutkaan tekemään. Se oli sittenkin henkilökohtaista, grr.

4. Syödäänkö teillä valmisruokaa? Huonompi juttu. Ymmärräthän, että jokaisen lapsen kasvamiskokemukseen kuuluu oikeus sylkeä itse kasvattamasi luomupottumuussi takaisin lautaselle, koska koostumuksessa oli yksi yli millin halkaisijan pala.

5. Heittäydytkö tunteelliseksi päiväkodin eteisessä? Se vain pitkittää tilannetta. Ne tahattomasti pääsevät helpotuksen huokaisut ja riemunkiljahdukset on syytä jättää portin ulkopuolelle niin kohtaus on kaikille vähemmän kiusallinen.

6. Laitoitko lapsestasi kuvan nettiin? Kääk! Lapsesi ei tule pitämään siitä, että et tägännyt häntä ja käytit vanhanaikaisia häshtägejä ja noloja emojeita. Lapsella on oikeus päättää nikkinsä itse, vaikka olisit hänestä kuinka ylpeä.

7. Oletko näyttänyt lapsille huonoa esimerkkiä, kiroillut ja meuhkannut? Voi voi. Nyt nekin sitten tietävät kenelle soittaa, jos vappupallo-ostoksilla kusetetaan.

Onneksi osaan sentään viiniä juoda oikein! Tai kuka tietää, ehkä teen senkin väärin, mutta vahinko jäänee pieneksi. Muistakaahan pian mennä väärin nukkumaan!

8 kommenttia:

 1. Todennäköisesti viininjuontikin on mennyt vituralleen: https://www.menaiset.fi/artikkeli/ruoka/lasit_vaihtoon_oletko_aina_juonut_samppanjaa_vaarin

  Satu T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, kas vain! No proseccoa tulee kyllä nautittua varsinkin mökillä ihan mistä tahansa kiulusta joka sattuu olemaan puhtaana, joten problem solved. Ehkä.

   Poista
 2. Yhden lapsen olen aikuiseksi saattanut ja yksi "älä"- sääntö oli. Älä mene nukkumaan ennen kuin olette nauraneet yhdessä. Käsittäen uhmaiän, teini-iän ja siitä välistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on loistava sääntö! Toivottavasti tämä epäasiallisuuksille hirnuminen jatkuu teini-iässäkin.

   Poista
 3. Hahah, bingo! Älyluureja tai somea ei ollut kun meidän pojat oli pieniä, mutta aikuisseuran puutteessa saatoin joskus puhua maratonpuheluita lasten läsnäollessä, ei hyvä...

  Mutta onneks ovat jo aikuisia, tulkoot sitten joskus syyttämään miten olen heidän elämänsä pilannut :D Sitä odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärtääkseni tämä elämänpilaamisreklamaatio tulee jo teini-iässä että jos aikuisia ovat niin olet selvillä vesillä!

   Poista
 4. No, kyllä mä olen tehnyt noita kaikkia, nuohan ovat inhimillisiä, suorastaan lajityypillisiä ominaisuuksia :D ;)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...