24.10.2017

Muotinurkka: suomalainen bisnespukeutuminen oli hukassa mutta nyt se löytyi


Tällä viikolla saimme lukea, että suomalainen bisnespukeutuminen on kuulemma huonoa. Että asuissa on nyppyjä, naiset käyttävät housuja eikä hiuksiakaan värjätä. Ja what not.

Me Muotinurkassa olimme lähes jokaisesta neuvosta täysin eri mieltä! Halusimme hieman haastaa näitä väitteitä, siispä laadimme muotinurkan kilpailevat neuvot asiallisesta bisnespukeutumisesta!

Mitä tehdä kun et tykkää jonkun bisnespukeutumisesta? 

Voi voi, ikävä tilanne. Ehdotan, että otat asian puheeksi terapeuttisi kanssa ja paneudutte asiaan perusteellisesti: oliko lapsuudessa parhaalla kaverilla parempaa seppälää? Se ei haittaa, olette aikuisia nyt. Ei tarvitse enää olla sellaista kuin kaikilla muilla.

Tärkeää olisi konseptoida myös se, että ette ole bisnestapaamisissa tsekkailemassa niskalappuja ja ihastelemassa toistenne tyylivalintoja, ellette ole vaatekauppiaita. Koska jos puhuu asian vierestä, saa paljon varmemmin rassukan kohtelun.

No, jos haluaa olla menestyvä niin millä tavalla bisnesmaailmassa sitten pitäisi pukeutua? 

Muotinurkan saamien tietojen mukaan "bisnesmaailmaan" pääsee vain Keilaniemessä sijaitsevan teleportin kautta ja siellä Nalle Wahlroos itkee veroprosenttiaan kouralliselle ihmisiä. Välttäkäämme sitä ja pysykäämme reaalimaailmassa eli ihan peruspalavereissa, joissa tavataan muiden yritysten edustajia, minkä jälkeen sähköpostilla lähetellään tarjouksia.

a) Oletetaan, että palaverissa presentoidaan jotain. Se tietty kannattaa tehdä vaatteet päällä. Koita löytää aamulla kaapista jotain, vaikka ei vittuakaan kiinnosta ja ulkona on pimeää.

b) Housut. Olisi hyvä jos presentoidessa ei perse näy. Tämä on tärkeää. Liian matalalle leikattuja housuja vältä. Ja sitä että hameen helma jää vessassa sukkahousujen sisään.

c) Paidat. Varmista, että pystyt vetämään henkeä. Tämä siirtää suurimmalta osalta ihmisiä kaikki kauluspaidat pois prospektilistalta.

d) Silmäpusseihin kantamme on, että niitä ei alle kuusikymppisen erityisemmin tarvitse pukea, vaikka joku korsetti niille kivasti sopisikin. Pahin virhe on levittää niiden alle valokynää, tämän opimme jo 90-luvulla salamalla otettujen valokuvien kautta. Parempi vain antaa niiden olla, ja iloita että vielä niiden yli sentään näkee.

Minä muodikkaana 80-luvun bailuissa.
e) Hoitamattomista kynsinauhoista pidimme täällä Muotinurkassa pienen hätäkokouksen. Tulimme siihen tulokseen, että mitkä vitun kynsinauhat ja suosittelemme jokaiselle kynsinauhojen kyttääjälle katseen siirtämistä vastapuolen silmiin. Kynsinauhat, seriously.

f) Sitten oli vielä hiuksista jotain puhetta että harmaantuminen ei naiselle käy ja niin edespäin. Muotinurkka suosittelee kaikenlaisen vanhenemisen hyväksymistä ja että jätetään nuorisolaisille nuorisolaisten metkut ja ollaan ylpeitä maileistamme ja jenkkakahvoistamme ja alleistamme ja sen sellaisista bisneksiin millään tavalla kuulumattomista asioista.

Näin! Nyt osaatte homman, jonka olettekin aina osanneet, ja kohta kauppakello kilisee.

Noin loppukaneettina voisimme vielä todeta, että vaikka jutussa väitetään, että kaikki kyllä kyttäävät toistensa pukeutumista niin me täällä Muotinurkassa emme ole koskaan kytänneet*, lähinnä ollaan vaan maltillisesti hävetty omia vaatteita, ja ihmetelty niitä, jotka pitää vaatteita investointina. Sitä ne ei ole, vaan ihan normaali ja tarpeellinen kulu ja bisnestä vain vaatekaupalle. Sinun kannattaa investoida vaikka ravintolailtaan kavereiden kanssa, jonka jälkeen taas pipo kiristää vähemmän ja bisnesideat saavat uutta hönkää.

Lopetetaan siis kaikki vaatepönötys ja keskitytään ystävällisyyteen, hyviin käytöstapoihin ja siihen bisnekseen niin kyllä on jono äkkiä ovella! Menestystä elämään, mussukat!

* Silti olemme menestyksekkäästi työelämässä luovineet ihan kohtuuhyville laskutuksille.

16 kommenttia:

 1. Apua, kannatan kyllä aatteitanne, mutta poikaystäväni meni myös lukemaan jutun ja pitää tätä argumenttina sille, että reiällisessä villapaidassa saa mennä minne vain. Hän näyttää niin tyylikkäältä pikkutakissa, että pliis vähän tukea sillekin, että joskus saa käyttää myös pikkutakkia, tänks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kamala, voisiko hän vaihtaa reiälliseen pikkutakkiin? Näin olisi molemmille jotain? Menestyksekästä parisuhdetta!
   T. Muotinurkan toimitus

   Poista
 2. Tää oli taas absolutely fabulous!

  VastaaPoista
 3. Rillien pokat hoitaa silmäpussit simpsalapimpsala.
  Terv. Ana, harmaa tukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli mainio lisä ohjeisiimme! Jotkut suosivat myös lievästi liukuvärjättyjä linssejä, jolloin ei tarvitse edes meikata. Eduskuntaankin on tällaisilla laseilla päästy.
   T. Muotinurkan toimitus

   Poista
 4. Kiitos, näillä mennään! Hesarin jutussa tökki eniten se että pitäisi käyttää hametta, en ole huomannut vaikuttavan mitenkään mun tai toisten hameiden tai housujen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä emme toimituksessakaan ymmärtäneet, miksi alaosalla olisi erityisesti väliä, muuta kuin että se on tärkeää olla jollain tavalla peitetty. Jos kaikki sukkahousut ovat rikki ja sääret ovat ns. talvikarvassa, housuissa voi olla monella tapaa parempi balanssi.
   T. Muotinurkan toimitus

   Poista
 5. Mitäpä tähän muuta kuin että aamen...ihan samat ajatukset kun luin juttua...

  VastaaPoista
 6. Luulin, että kuvassa on joku Hollywood-tähti ennen kuin luin kuvatekstin! Kyllä Muotinurkka vie voiton Hesarin ohjeista aivan ehdottomasti. Harkitsen paluumuuttoa Suomeen ja kiva kuulla, että Hesarin ulkopuolella meno saattaakin vielä olla normaalia.

  -Kaisla

  VastaaPoista
 7. Toi kuva on aivan huippu! Meillä ois ollu hauskaa jos oltais tunnettu tuolloin. ;) Muotinurkka oli taattua pm:n hjuumoria, ja olen samaa mieltä - mutta.

  Kynsinauhat. Kynnet. Sormet. Mä kiinnitän niihin huomiota! Kun pöydän ääressä istutaan ja palaveroidaan, niin kyllä vaan katse osuu käsiin.

  Kiinnitän huomiota jos miehellä on pitkät kynnet. Niitä näkee yllättävän usein ja sitä kyllä ihmettelen, eikä se jätä hyvää vaikutelmaa. Eikö äijä osaa leikata kynsiään, onko se kenties vaimon tehtävä? Miksi on ylikasvaneet mieskynnet? Kaivaako nenäänsä niillä? Raapii peffaa..? Rapsuttelee muniaan..? Antaa epähygieenisen ja epäilyttävän vaikutelman. Jopa vastenmielisen. Pitkät kynnet miehellä on jotain todella luotaantyöntävää.

  Naisilla taas on lähes aina kauniit sormet ja kynnet. Huomioin sen, sillä itselläni valitettavasti ei ole. Olen myös huomioinut että sullakin Katja on kauniit kädet, hyvin naiselliset sormet ja kynnet.

  Huomiota herättää myös sellaset mieskourat, jossa kynnet on syöty puoleenväliin niin että kynnet on alkaneet kasvaa sisäänpäin. Usein tällasissa sormissa myös ne kynsinauhat repsottaa. Henkilö siis jyystää sormiaan kenties aggressiivisuuttaan? Onko rattiraivoa ehkä?

  Eli kynsi-gate koskee erityisesti miehiä! Heillä tässä riittää petrattavaa. Leikatkaa kyntenne, peskää kätenne, myös kynnenaluset jos on tapana kaivella ties mitä niillä kynsillä. Eikä haittaa vaikka vähän viilaisikin niitä repaleisia kynnen reunoja.

  VastaaPoista
 8. Nii-in, alle 1000 € asussa ei kannata töihin vaivautua ettei näytä köyhältä rassukalta. Eikä sitten myöskään huijata ostamalla vaatteita alennusmyynneistä! Ja hiukset värjätään säännöllisesti vaikka tulis allerginen reaktio ja atopia ei ole mikään tekosyy ettei ole kynnet kuosissa. Pikkulapsien vanhemmat voi käydä kerran viikossa kasvohoidossa ettei vaan silmäpussit ketään häritse, eihän niillä muutakaan tekemistä ole töiden lisäksi.

  VastaaPoista
 9. Mulla tuli siitä hesarin orkkisjutusta lähinnä alakulttuuri-fiilis. Tai että ne vinkit ja syyt niiden takana eivät olleet mitenkään minun maailmastani, mutta varmasti ihan päteviä kyseisten kirjoittajien ympyröissä. Jotenkin vaan tuntuu, että ne ympyrät joissa käydään kesken päivää pesemässä tukkaa kampaajalla ja investoidaan vaatteisiin ovat Suomessa...pienehköt.

  Olen itse keskikokoisessa konsulttifirmassa töissä, ja ihmiset pukeutuvat töihin kuten tykkäävät. Jos on konservatiivisempi asiakas, yleensä vielä finanssipuolelta, pomoporras yleensä ennakkovaroittaa että nyt vois olla jakkupuvulle käyttöä, mutta ei siitäkään päätä vadille laiteta jos kuitenkin tulee farkuissa ja villapaidassa. Meillä kun myydään sitä osaamista eikä pintaa, ja jos osaamista ei löydy ei sitä millään valkaistuilla hampailla ja persoonallisella huivilla paikata.

  VastaaPoista
 10. AHHAHAHAHAAHAA!! Kiitos!!

  Keski-ikäinen, ei-vielä-harmaantunut, huonostipukeutuva, kynsinauhoistaan hitot piittaava, liian lyhyt ja lihava täti-ihminen veti meinaan koko kupillisen poroja nokkaansa tuon Hesarin jutun jälkeen ja viittä vaille teilasi koko lehden toimituskunnan.

  Ihanaa kun teit niin huonosta jutusta vihdoin hauskan!! Itse en siihen pystynyt, koska porot.... KIITOS! Ja aamen!

  VastaaPoista
 11. Näin, todellakin! Aion noudattaa Muotinurkan ohjeita työelämässä aina viimeiseen presentaatioon asti.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...