11.10.2017

Kuumotusta ja jännitystä Superparkissa

Kaupallinen yhteistyö / SuperParkSuomessa on paljon erilaisia sisäliikuntapuistoja, mutten ole juurikaan käynyt niissä sen jälkeen kun tartuin ahteristani taaperoiden kierreliukumäkeen. Kun minulle tarjottiin tilaisuutta testata SuperParkia, suhtauduin ajatukseen varovaisen optimistisesti: olin ymmärtänyt, että tässä sisäliikuntapuistossa kannustetaan lapsia ja vanhempia liikkumaan yhdessä, joten oletettavasti kukaan ei pakottaisi minua pallomereen. Laitoin siis kahisevat housut jalkaan sekä ylimääräisen kerroksen lakkaa hiuksiin ja suuntasimme ipanoiden kanssa sparkkaamaan.


Oli lauantai-iltapäivä ja puistossa railakas meno päällä. Kersat vilkaisivat toisiinsa tyytyväisinä, että nyt on vihdoin atmosfääri kohdillaan kaiken rauhallisesti ottamisen jälkeen. Ne ottivat yläfemmat ja katosivat näköpiiristäni sillä samalla sekunnilla kun pääsivät portista sisään. Kun katselin ipanoiden perävaloja, tajusin, mitä varten niillä on sisätossut. Pätevillä tossuilla pääsee karkuun kovaa.

Kun pienen harhailun jälkeen yhytin ipanat paloaseman liukumäestä, olin jo myöhässä. Ne olivat vetäneet radan läpi ja molemmilla naama punoitti lupaavasti. "Me mennään trampalle", ne huusivat ja minua alkoi vähän jännittää, koska lantionpohjanlihakset (tietäjät tietää) ja huusin takaisin, että hetki käyn vessassa. Olin hieman helpottunut, että ne olivat jo matkalla seinäkiipeilyalueelle, kun tulin takaisin.

Kämmenet hikosivat kuitenkin välittömästi, kun näin erilaisia kuhmuja sisältävän seinän, mutta luojan kiitos, siinä vaiheessa minulle tyrkättiin kaksi tyhjentynyttä vesipulloa täytettäväksi joten ramppasin taas vessaan. Kun tulin takaisin, minulle oli viimein käyttöä: kävin kaivamassa Snadin toisen tossun kiipeilyseinän alla olevasta vaahtomuovimontusta. Tiesittekö, että tämä foam-aine on siitä ikävää, että se imee sisäänsä kuusikymmentäkiloisen (no okei seitsemänkymmentä) ihmisen ihan eri tavalla kuin puolet kevyemmän? Siinä tuli vähän hiki ja pelkäsin jo, että minut pitää nostaa jollain vinssillä sieltä. Valvoja tuli kysymään, oliko kaikki ok. Todellakin oli.

Sitten mentiinkin jo skuuttiradalle. "Tänne sä et voi tulla", kuului selvä määräys, enkä olisi kyllä uskaltanutkaan. Kersat pistivät kypärät päähän ja potkivat itsensä nähdäkseni noin 100 km/h vauhtiin pystysuoraa seinää pitkin ja yritin olla huutamatta, että ette te voi noin tehdä, kun näköjään kuitenkin tekivät. Radan jälkeen punoitusindeksi oli sitä luokkaa, että ehdotin kotiinlähtöä. Kersat supisivat keskenään ja tekivät vastaehdotuksen: pidetään pullatauko.

Ne tietävät aina, mistä narusta vetää.

Siinä pullalla ne sitten latasivat mitokondrionsa täyteen iskuun ja väänsivät silmänsä mahdollisimmann isoiksi, että "Äiti, vähän vielä seinäkiipeilyä ja skuuttailua, jooookooo?". Vanhempi myös jatkoehdottamaan, että mitäs jos sinä pysyisit täällä, kun et oikein pysy messissä ja muutenkin aiheutat pelkkää myötähäpeää. Että "sulla ei ole täällä aikuisten alueella mitään hätää, eikö niin."

Pääsimme yhteisymmärrykseen. Otin santsikahvin ja -pullan ja avasin Facebookin ja kissavideoiden myötä syke alkoi laskea normaalilukemiin. Puoli tuntia sain kahvitella ja sitten kersat raahautuivat kontaten kahvioon ja ilmoittivat olevansa piipussa.

Kun tulin himaan, oli ukolla ruoka valmiina ja valtava määrä kunnioitusta katseessa.

SuperParkin ihan paras puoli on isot lapset: vaikka meno on kova, ketään ei tarvitse enää pelastaa apinakiipparista tai pitää sylissä liukumäessä. Kersojen kanssa saa treenata mutta ei ole pakko.

Kun viikon (!) mittainen syysloma koittaa, tiedän missä aion päivystää läppärin kanssa. Rauhallinen etätyötila, ilmainen wifi ja kahvi ja punaiset kersat. Toimii.

Huom! Instassa arvonnassa neljän lipun sparkkauspaketti, käy osallistumassa!


7 kommenttia:

 1. Kiitos tästä, naurua tää ilta kaipaskin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kestä! Foam-altaan kirous kannattaa ottaa tosissaan. ;)

   Poista
 2. Ihana tuo "sulla ei ole täällä aikuisten alueella mitään hätää" <3 Toinen niin huolehtii (mitenkään olematta oma lehmä ojassa mutta kuitenkin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tältä näyttää holhousyhteiskunta. ;) Hiukan haastavaa kyllä tämä yhteisen laatuajan etsiminen, kun ipanat haluaa pitää laatuaikaa ihan keskenään. O_o

   Poista
 3. Miksi kirjoitat viikon(!) mittainen syysloma. Etkö tykkää siitä? Tämä siis ihan mielenkiinnosta! Itse toivoisin että lapsilla olisi koko viikon syysloma, johon superpitkästä kesälomasta riittäisi hyvinkin päiviä käytettäväksi.

  VastaaPoista
 4. Tykkäisin jos olisin opettaja. ;) Mutta kun emme ole kumpikaan niin tiedossa on vain erikoisjärjestelyviikko ja palkatonta vapaata. Jipii.

  VastaaPoista
 5. Mutta eihän viikon syysloma lisäisi yhtään koululaisten vapaapäiviä. Kysehän on vain työpäivien erilaisesta sijoittelusta lukuvuoteen.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...