29.10.2017

Karmeaa Halloween-iltaa!


Seisoin lauantaiaamuna juhlatarvikekaupassa ja etsiskelin syötäviä silmiä. Illalla oleviin kurpitsajuhliin piti saada rekvisiittaa. Myyjä totesi, että ne ovat olleet loppu jo pari viikkoa, varastostakin. "Ihmiset ovat innostuneet Halloweenista."

Hienoa! Olen oppinut itse tykkäämään näistä pirskeistä kovasti. Kyseessä on täydellinen laiskan mutsin ja innostuneiden lasten juhla. Tehdään yhdessä karmeita ruokia, kerrotaan kummitusjuttuja ja pukeudutaan järkyttävän näköiseksi. Nauretaan ällöjutuille ja etsitään rajaa, mikä on liian kamalaa. Ollaan kerrankin sillä puolella, joka on hurja ja pelottava eikä pieni ja söpö. Nukutaan äidin vieressä kun oltiinkin liian hurjia.

Halloweenissa on palkitsevinta se, että se surkeinkin luomus on ihan kelvollinen. Leivontarajoitteinen onnistuu, koska karmea = best. Toki harjoittelu jeesaa.

Muokkasimme menuta tänä vuonna hieman (helppoudesta tinkimättä), viime vuoden kattauksesta jätettiin oikeastaan vain mandariinit.Nakkimuumiot  
- Kolme nakkia per syömäri (mikä tahansa nakki käytännössä käy)
- Voitaikinaa

Leikkaa voitakinasta ohutta nauhaa, jonka kieputat nakin ympäri. Sitten vain vartiksi uuniin väriä saamaan.

Lämpimät leivät a'la jack'o'lantern- tummaa paahtoleipää
- cheddar-juustoa

Leikkaa juustot kurpitsamuotoon ja käräytä uunissa mustiksi grillaa rapeiksi.

HautakakkuTämä oli vaativin, koska piti tehdä laktoosittomana. Vaan eipä hätää. Ystäväni Frödingen mutakakku saapui jälleen pelastamaan. Kaksi kakkua paloiksi lasivuoan pohjalle, päälle laktoositonta maitovanukasta, päälle suklaarouhetta ja murskattuja Bastignon-keksejä, karkkimatoja, -rottia ja mitä nyt ikinä kaupasta löytyy. Lopuksi tee risti valkoisista vaahtokarkeista. Noheva mutsi askartelee vielä hautakiven. (Okei, osa vieraista oli sitä mieltä, että liian makeaa, mutta hei, elämä on kovaa.)

Hämppiskeksit
Muffinssit ovat osoittautuneet turhan heviksi setiksi, joten testasimme tänä vuonna keksejä. Pohjana kaurakeksi, jossa suklaanappi päänä. Silmät elintarvikeliimalla kiinni ja jalat suklaakastikkeesta, vähän strösseliä karvoiksi. Ei haittaa, vaikka jalat menisi aivan päin pebaa.

Rokkobooli
Jos lapsilta kysytään, tämä oli ruokapöydän puistattavin asia. Kiistaa tuli lähinnä siitä, kumpi oli pahempi: vesirokko vai enterorokko. Ihonvärinen juoma syntyy spritesta ja vaaleanpunaisesta tuoremehusta, joukkoon vain pakastepuolukoita ja avot.

Hirveyttä teidänkin juhliin!


5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joo, ihan älyttömän helppo. Ja lisäksi meillä oli RIP-pillimehua. Mustalla tussilla vaan piiloon se T-edestä. ;)

   Poista
  2. Oijoi! En kestä! Toivottavasti muistan tämän niksin vielä silloin kun lapset ovat niin isoja että tajuavat vitsin. Tai osaavat edes lukea. Ja toivottavasti silloin vielä tehdään (T)RIP-mehuja!

   nappi

   Poista
 2. Viime vuoden kattauksen linkki vie ainakin minut pehmeän kurpitsakeiton ohjeeseen... :\

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk, olet aivan oikeassa! Nyt pitäisi viedä osuvampaan paikkaan!

   Poista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...