10.9.2017

Näin häädät täit: 3+1 menetelmä (TM)

Kaupallinen yhteistyö: Free-täikarkotteet


Mummo väitti aikoinaan, että "täit tietävät kuolemaa". Uskon tämän. Kun elämän suuri sukkalaatikko tarjoilee näitä pieniä verenimijöitä ja ihminen joutuu googlaamaan "miltä päätäi näyttää", siinä kyllä kokee pienen henkisen kuoleman.

Päiväkoti- ja kouluelämää on nyt sen verran monta vuotta takana, että olen jo valmistautunut. Luin taannoin tyypeistä, jotka valmistautuvat maailmanloppuun kaivamalla itselleen kuopan, varastoimalla sinne 10 vuodeksi elintarvikkeita ja lopuksi tilaavat poteroonsa teräsoven.

Ymmärrän. Samalla tavalla kohdataan myös päiväkodin täiepidemia.

1. Valmistaudu

Kyseinen ötökkä on periaatteessa vaaraton, mutta ällö. Koska ne pienet perkeleet saavuttavat päiväkotimme varmasti tänäkin talvena, täytyy olla heti valmiina vastaamaan täydellä tulella. Poteron virkaa toimittaa täilaatikko. Laatikkoon laitetaan paperipussi hengittelyä varten, saivareetkin tukehduttavaa täishampoota, hiuksiin suihkutettavaa täikarkotetta, etikkaa saivareiden irrottamiseen, rakennustyömaavalot, luuppi, täikampa, pyykinpesuainetta ja punaviinipullo. Hätäraketteja ei välttämättä tarvita, mutta täimässyt helpottavat akuuttia ahdistusta.2. Ehkäise

Ehkäisy aloitetaan heti kun päiväkodin ovella on ryhmässä täitä -lappu. Osa rikkoo sinetin jo suosiolla lokakuun alussa. Laita saman tien päätutkimukset käyntiin. Ota kampa, putsaa rillit ja ala sukia hyvässä valossa, parasta toivoen.

Aamuisin kannattaa suihkia tukkaan tartuntaa ehkäisevää täikarkotetta  (tuote on hajuton, joten kersa ei levitä Old spicen tuoksua ympärilleen) ja vääntää pitkätukkaisille letit päähän. Eikä ole liioittelua askarrella lapsille kivat pienet sisähatut elmukelmusta.3. Taistele

Code red. Jos löydät ötököitä tai munia, ensimmäinen homma on avata täiboksista punaviini ja irtokarkit. Vedä kaikki samalta istumalta. Verenpaine pitää saada tasoittumaan. Sitäpaitsi kello on noin kaksi yöllä, kun lopetat tämän operaation, joten seuraava päivä menee muutenkin vessasta.

Sitten hommiin. Ensin pesu, sitten kampaus. Jos et kampaa, et voi voittaa. Fakta. On vaikea arvata kummat vihaavat operaatiota enemmän, kersat vai täit, mutta vain pesun ja kampauksen yhdistelmällä pääsee eroon. Laita puhelimeen hälytys 7 päivän päähän, sillä toimenpide on uusittava.

Kun perheenjäsenet on hoidettu, alkaa kodinhoidollinen osuus. Pyykkää, pakasta, saunota. Pehmoeläimet, pyyhkeet, petivaatteet, säkkituolit, sohvatyynyt. Voit vain arvailla, mihin kaikkialle lasten päät ovat esim. eteisessä osuneet. Yyh. Lopuksi laitat asiallisen viestin tilanteesta kouluun tai hoitopaikkaan.+1. Jälkihoito.

Mikäli voit ottaa viikon äkkilähdön jonnekin, ota. Tilaa verkkokaupasta eteiseen pakastin, jossa jatkossa säilytetään pyöräilykypäriä, pipoja ja hiuslenkkejä ihan säännöllisesti. Tsekkailkaa ihania lyhyitä hiusmalleja kaikkien kampaamisesta traumatisoituneiden ipanoiden kanssa.

Sitten täytä täilaatikko uudestaan ja jää odottamaan seuraavaa lappua.

Lappua odotellessa voit myös osallistua arvontaan: ipanoille tarkoitettua Free-täikarkotetta lähtee kolmelle onnekkaalle postausta kommentoineelle lähimmäiselle, osallistua saa 10-15.9. Jätä sähköpostiosoitteesi niin saan ilmoitettua voittajille.

Kilpailun säännöt löytyvät täältä.

Ps. Käy heti vessassa tarkistamassa tilanne, sillä päänahkasi on alkanut jo kutista armottomasti.


56 kommenttia:

 1. Huh, tä(i)tä odotellessa... Ja arvontaan täytyy siis osallistua! (ihonenjohanna@gmail.com)

  VastaaPoista
 2. Täitä odotellessa.

  jlahdesm@gmail.com

  VastaaPoista

 3. Iuuuu, toivottavasti nyt osuu kohdalle vaan se arvontavoitto. Niinkään ei kiinnosta saada osumaa täilotossa!
  Osoite on evaitiniemi@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Ehdottomasti arvonnassa mukana. Täi rumba käyty kerran läpi viime keväänä ja nevö ögen. Se oli ihan hirveetä. Meillä molemmilla tytöillä pitkät hiukset ja toisella vielä paksut luonnokiharat joiden kampaaminen pikkiriikkisellä kammalla meni kyllä ihan työstä. Tai ehkä se vaan tuntui raskaammalta mitä oikeesti on koska täimässyboksi puuttui... ��
  kati.peippo@hotmail.com

  VastaaPoista
 5. mukana! amelievendela[at]gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, onni suosi sua ja voitit paketin! Saat multa kohta postia. :)

   Poista
 6. Yyh..jo syyhyy korvantakuset.
  Arvonnassa ehottomasti mukana!
  kellukka84@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Täikausi korkattu ekaa kertaa meidän perheessä. Onneksi vaikuttaa olevan ohi. Tuo kampaaminen pitäisi olla pakollinen toimi kaikissa lapsiperheissä täikaudella. Ällöjä otuksia, tosin oma kammo on pienentyny nyt kun niitä löytyi oman lapsen päästä, tosin vain yksi kappale. Tuota sprayta olen miettinyt, toimiikohan se oikeasti? Arvonnassa mukana!
  noorasavolainen.mk@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Mukana arvonnassa vaikka vielä kokematon olenkin.
  sannakettunen82@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Alkoi jo ahdistamaan... Mukana arvonnassa!

  lauramaijala@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Huh, eka päiväkotivuosi meni heittämällä ilman kaikkia pikavoittoja, mutta toka vuosi ei varmaan ole yhtä onnekas... Mukana ollaan siis!

  elina.backhaus@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Saksan koulussa yksi päivä pyhitetty täiden karkoittamkseen. Jokainen tarkistaa lapsensa påän (samana iltana) ja vakuuttaa että täitä ei ole allekirjoittamalla lappusen joka palautetaan koululle. Parempi vaihtoehto kuin että päiväkodin pvessa on lappu syyskuusta toukokuuhun. Ja jep, kampa on pakollinen ja superpaljon hoitoainetta.

  VastaaPoista
 12. Muistissa viime kevään operaatio 😫 suvi.s.turunen@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Voi hemmetti. Unohdin täit. Esikoinen alotti viikko sitten päiväkodin. Kihomatoihin yritän henkisesti varautua (ahdistaa!) ja käytin muksut maanantaina neuvolassa vesirokkorokotukset hakemassa, jotta vältyttäisiin mahdolliselta sairaalareissulta kuopuksen kanssa (astma&moniallerginen, myös useat lääkeaineet aiheuttavat allergiaoireet, joten ne on poissa pelistä). Mutta ne täit. Pitää alottaa mielikuvaharjoittelu, jottei ylly paniikkikohtaukseksi asti ja täiepisodi-laatikko pitää kehitellä, mut mitä punkun tilalle kun en alkoa käytä?! Vai pitäskö siinä tilanteessa suosiolla korkata pullo? Apua!

  Eli mukana arvonnassa ollaan!
  jonna.puurtinen@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Mukana!

  (petra.murtonen (at) gmail.com)

  VastaaPoista
 15. Pakkohan tähän on osallistua! Meillä lapset aloitti pk:n 9. elokuuta. Kymmenes päivä oli kummankin lapsen osaston ovessa täi-lappu...
  onelettavahuolella@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Ensimmäinen "nyt ne ovat rantautuneet" -meili korkattu. Vetelin happea, vaikka mieluummin olisin vetänyt viiniä unohduksiin asti. Joten pliis, kaikki ehkäsykeinot tervetulleita! kaislarannalla@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Poikalapsilla riittää onneksi pelkkä kampaaminen, täikammalla siis. Toistuvasti ja tarkasti toki!

  Ensin panikoin ja ostin kalliin shampoon ja saunotin ja pakastin yhtä sun toista. Sitten pysähdyin perehtymään täin elämänkiertoon ja ymmärsin että kaikki muu kuin säntillinen täikammalla kampaaminen on turhaa. Siis ainakin lyhyttukkaisilla pojilla. Kerta"kuurilla" lähti täit eivätkä ole toiste tulleet. Jaksoin kammata meidän pojat monta kuukautta putkeen joka perjantai.

  Olisi varmaan taas syytä aloittaa. Helppo ja halpa konsti. Ainakin pojilla...

  VastaaPoista
 18. En tiedä, onko meillä käynyt uskomaton munkki, mutta kaikenkaikkiaan olen 14 vuotisen äitiysurani aikana hoitanut täihommia vain kahdesti. Kerran hc-versio koko perheelle, toisen kerran kampasin potentiaalisen tartuttajan kun oli täitä liikkeellä, mutta mitään ei löytynyt.

  Itselle nuo eivät kovin pahoja puistatuksia aiheuta, pitäisiköhän ruveta myymään kampauspalvelua? :D

  VastaaPoista
 19. Mukana arvonnassa, toivottavasti ei tartte mokomiin tutustua... tiina.hintikka@outlook.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jipii, olit yksi onnekkaista - laitan sulle viestiä!

   Poista
 20. Ehdottomasti mukana (eevis79@gmail.com). Meillä on neljä tyttöä, kolmella suht pitkät hiukset, juniorin kutrit eivät ole vielä kasvaneet. Muutaman kerran operaatio täit hemmettiin, ollaan ehditty kokea. Siinä kyllä muutama ärräpää tulee lausuttua, ennenkuin homma on hanskassa. Kokemuksen syvällä rintaäänellä, suosittelen myös suoristusrautaa. Tappaa mukavasti saivareet :)

  Tuo täiboxi pitää kyllä ottaa käyttöön, kiitos ideasta :)

  VastaaPoista
 21. Mukana arvonnassa myös. Oon itse suorittanut tuon rumban kahteen otteeseen ja eniten toivoisin arvontavoitoksi saunaa, mutta koska se ei nyt ollut tässä mahdollista, ilahdun suuresti jos onnetar suo meille karkotetta, jotta saunaa ei edes tarvita. :P

  Mikään ei ärsytä mua enempää tässä rallissa kuin noi miljoonat pehmoötökät ja sohvatyynyt. Viimeksi mä tungin kaikki kylmästi jätesäkkeihin parvekkeelle, ne unohtui sinne useammaksi viikoksi, olihan täit kuolleet. Pakastin on loistava hiuslenkeille ym., mutta syksyllä ne tapaa olla mulla ihan täynnä. Eteispakasti on kuningasidea! Yhdellä kertaa mä unohdin täikarkottaa koulurepun ja siitä ilmeisesti ne tarttuivat takaisin ja ralli uusiksi (olenkin siis tarkemmin laskettuna tehnyt tuon kaiken kolmesti). Seuraava kerta jos vielä tulee, ei riitä punkku, tarvinnen Koskenkorvaa. Ison pullon.

  Ja kyllä, pää kutiaa ihan julmetusti tämän lukemisen jälkeen. Pakko lähteä tsekkaamaan. :D
  sp. jaanam.valimaki(at)gmail.com

  VastaaPoista
 22. Mukana 😬
  jutta.yilmaz@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Täit on kyllä yäk. Luin tän postauksen jo eilen illalla mutten ehtinyt kommentoimaan. Meni kuitenki vissiin sen verran ihon alle, että näin sitte unta täitartunnasta. Kiitos siis painajaisesta...
  Osallistun. mkuoppamaa (at) gmail.com

  VastaaPoista
 24. Mukana.
  riia.polso@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Täit on mun pahin painajainen! 6-vuotiaalla kun on tukkaa koko kylän edestä ja pituutta takapuoleen asti. Ihan peruspesu ja hoitaminen vie mun hermojen kestävyyden äärirajoille. Joka ikinen viikko ehdotan kersalle, että eikö sellainen polkkatukka olis kiva, niin ei menisi takkuun niin pahasti. Ei kelpaa. Sopimus on, että jos päivittäinen hiusten harjaaminen menee kiukutteluksi, niin pottapolkka on edessä. Jos täit pesii sinne pehkoon, niin saa kyllä mies hoitaa homman tai mä Saatan täipäissäni ottaa koneen ja ajella koko perheelle aurinkopaneelit esiin.

  VastaaPoista
 26. tyttö 9v ja poika 5v. Ekaa kertaa täit tuli tutuksi alkukesästä. Tyttö oli reissannut alkukesän kun me vanhemmat oltiin töissä ja nuorempi päiväkodissa. En siis ollut muutamaan viikkoon nähnyt tyttöä. No sitten eräänä iltana tuli itkuinen soitto tytöltä kun oli kummitädin luona yötä. Olivat laittaneet lettejä tukkaan ja huomanneet että tytön pää kuhisee täitä. Seuraavana päivänä tyttö tuli kotiin ja vilkaisin päätä. Se tosiaan kuhisi täitä. Isoja ja pieniä ja munat lisäksi. Päänahka oli jo punoittava. Tehtiin pesut koko perheelle ja kaikki takit, pipot, lippikset, petivaatteet yms pesuun. Pehmolelut oli pari viikkoa karanteenissa ja kammat, pampulat pakkasessa. Tytön tukkaa jouduttiin leikkaamaan koska täitä oli niin paljon etten kertakaikkiaan olis saanut sitä kammattua. Tehtiin uusintapesu kaikille viikon kuluttua. Sitten meni noin kuukausi ja ihmettelin miksi oma päänahka kutisi. Olin vaihtanut samaan aikaan shampoot luonnon shampooseen joten aattelin että johtuu siitä tai siitä että päänahka on kuiva. Työkaverini katsoi muutaman kerran päätäni mutta ei löytänyt mitään. Kutina jatkui ja paheni. Tässä vaiheessa iski epäilys että mulla taitaa niitä täitä olla. Ei muuta kun uus pesu ja kampaus. Siinä kun kampasin tukkaa niin päästäni lensi peilin päälle ite päätäi. Melko iso ja äklö!!!!hyi! Olin kauhun vallassa �� No sitten löytyi myös munia typyn päästä. Ja taas sama rumba uudelleen. Nyt haettiin myös apteekista pajunkuorishampoo ehkäisyä varten. Ja teimme myös oliiviöljy hoidot. Se taisi tehoa sillä molemmilta hävisi onneksi täit. Oliiviöljyä hierotaan runsaasti hiuksiin ja kelmutetaan tukka. Annetaan olla yön yli ja aamulla pesu. Tätä kannattaa kokeilla ��

  VastaaPoista
 27. Toissa talvena vedettiin pari kierrosta täiden kanssa... Olipahan kämppä puhtaana! Mutta arvonnassa mukana. maj_98(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 28. Saako ensin antaa kommenntin kaupallisen yhteiystyön toiselle osapuolelle. Varmaan menee tätäkin kautta perille.
  Freen (Bernerin) nettisivut on todella surkeat! Mitä helv***tiä on "tehoaine Merck IR3535 20 %"? FAQ sivulla tähän mukamas annettiin vastaus, mutta se oli niin ympäripyöreä, ettei antanut ollenkaan vastausta. Minä en uskalla alkaa suihkutella lasteni hiuksiin mitään aineita, mistä en yhtään tiedä mitä ne sisältävät. Varsinkin kun suihkeet kulkeutuvat hengitysteiden kautta erittäin helposti elimistöön.

  Suoja-aineiden tehosta ei ole kunnollisia tutkimuksia, yleensä siis suojaavat vain omaa mielenrauhaa, kun toivoo, etteivät täit iske. Samalla lisään lapseni kemikaalikuormaa turhaan. Olen siis itse erittäin skeptinen näiden karkoitteiden käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin! Ihan järjetöntä käyttää myrkkyjä, kun täit tunnetusti kehittävät niille vastustuskykyä. Eihän moneen vuoteen ole suositeltu kuin tukahduttavien täishampoiden käyttöä juuri tästä syystä. Ja vielä järjettömämpää suihkia hyönteismyrkkyä ennaltaehkäisevästi lasten (!) päähän.

   Poista
  2. Mä löysin googlaamalla tän WHO:n raportin, jossa se todetaan ihan turvalliseksi. Jokainen toki vetää tämän linjan ihan itse.

   Lisäksi tämä on KARKOTE eikä täishampoo. Karkote ei tapa vaan nimensä mukaisesti karkottaa. "Insects use odors for their navigation in nature. There are various substances in nature which provide messages to insects. For example, there are substances which help mosquito males to find females or guide mosquito females to a host for blood feeding. ß-alanin is a natural substance which provide the gentle message to insects to keep away. This effect is named “repellent effect”. For the development of IR3535®, ß-alanin was modified to intensify this signal. Therefore, IR3535® is a repellent and causes insects to move away from treated skin, textiles and hair. Some repellents also show an insecticidal effect. That means some other repellents may kill insects after contact. However, IR3535® only provides a message to repel and does not attack the insect."

   Poista
  3. Kiitos! Bernerille (joka lukeenäitä) pyyntö että laitatte näitä infoja sivuillenne. Kun laiskat potentiaaliset asiakkaat ei viitsi alkaa googlaamaan

   Poista
  4. Miksi ees käyttää karkotetta jos täit joka tapauksessa iskevät? Ainakin tästä postauksesta päätellen..

   Poista
 29. Nonni!
  Raaps raaps raaps...

  anniinakallio@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Mä olen ollut äitinä yli 16 vuotta, ihan hiljan vasta löytyi ensimmäiset täit. Niitä löytyikin sitten kolmelta vanhimmalta (pitkätukkaisia) sekä itseltäni (!). Kaksi nuorinta lyhyttukkaisia, suunnitteilla vieläkin lyhentää kampaustaan. Tyttäret onneksi itse kampailevat päitään, yksi poimi parin päivän aikana 50 täitä! Kyllä. Joo, en oikein osannut ajatella, että mäkin saan tämän lahjan itselleni :D.

  VastaaPoista
 31. tääm tuote puuttuu..mut kymmene vuotta sitte käyty sotaa täitä vastaan kaks päivää ja ku valkoselta lakanalta löytyi 2 raatoa silloinen eskari oli ylpee että olihan niitä !! meinasin pyörtyä ! nyt koululaisia ja päiväkotilaista vois ennalta ehkästä,viimeståä ku kireet letit ilmestyy tätien päähän

  VastaaPoista
 32. Ktulokas@hotmail.com11. syyskuuta 2017 klo 16.40

  Apua jos näitä mölliäisiä alkaa päiväkodista kotiin kulkeutua niin koko kämppä menee saunan kautta etikkaan vai miten se meni �� yöök. Suihke tarpeeseen.

  VastaaPoista
 33. Itse töissä päiväkodissa ja lapsi hoidossa toisessa. Voisiko saada kaksi suihketta? Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jee, sä voitit! Laita mulle sun postiosoite osoitteeseen kcjlahti at gmail piste com :)

   Poista
 34. Hyi olkoon, heti alkoi kutista päässä! Todellakin mukana arvonnassa.
  humppalulla (at) gmail.com

  VastaaPoista
 35. Yksi pikavoitto tälle syksylle jo saatu. Karkotteet tulisi siis tarpeeseen. tiitulle(at)yahoo.com

  VastaaPoista
 36. Hyi, kylmät väreet tuli jo tätä lukiessa! Ja tosiaan, takaraivossa kutisee ;) Pojan pään voi onneksi vedellä kuukauden välein 3 mm terällä, mutta tuo pitkä- ja paksuhiuksinen tyttö! Tarvetta olisi karkoitteelle.
  tanja.sieranta (at) windowslive.com

  VastaaPoista
 37. Osallistun kiitos! Eskarissa sekä täi- että kihomatovaroitus. Olisiko suihketta myös jälkimmäiseen? :) minnapee1@luukku.com

  VastaaPoista
 38. Mukana (paivi.knihti at gmail.com). Meille täit iskivät viime talvena ekaa kertaa. Vieläkin puistattaa kun luki muiden kokemuksia. Niin pieniä mutta niin ällöjä.

  VastaaPoista
 39. Ei ole vielä täitä meillä näkynyt, toivottavasti ei tulekkaan (lapsi tarhassa).
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 40. Mukana arvonnassa :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 41. Voi juma! Meidän haituvatukka on onneksi vielä toistaiseksi säästynyt moisilta. Koko showssa eniten ahdistaa ajatus tuosta kodinputsauksesta... Valikoivaa arpaonnea jännäillen, anni.karha@live.fi

  VastaaPoista
 42. Ai saatana. Yritän turvata selustani. Päiväkodissa infottiin kihomadoista joten persreikä on jo menetetty, koitetaan osallistumalla pelastaa edes ylempi osasto vahingoilta. elina.m.vanni@gmail.com

  VastaaPoista
 43. Yyhhh.. alko pää kutisemaan. Ja kutisee varmaan useamman päivän.

  VastaaPoista
 44. Ensimmäinen täivaroitustiedote on jo tullut. Harkinnassa on jo mennä poikien kanssa parturiin talvitukkaa (kalju) hakemaan. ��

  VastaaPoista
 45. Yök...meillä oli vissiin viikko käyty eskaria kun tuli eka lappu. Onneks ei oo vielä löytynyt omilta... haupii@hitmail.com

  VastaaPoista
 46. Viime viikolla löytyi iloinen pieni veijari tytön päästä. Hitto jos olis toi viinipullo ollut niin paljon leppoisammin olisi sujunut homma :-)

  VastaaPoista
 47. Random.org on puhunut: onnea Tiina, Unni ja Liisa! Saatte viestiä piakkoin!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...