17.9.2017

Kuulin juuri etupyllystä

Olen taas uuden äärellä. Sana "etupylly" on ilmeisesti ollut käytössä jo jonkin aikaa, mutta tieto kiiri tänne pitäjäämme vasta tänään.

Siispä sananen "etupylly"-sanan käytöstä.

Ei.

Ymmärrän kyllä, että esimerkiksi keskustelut siitä, miten lapset saavat alkunsa*, voivat olla valmistautumattomalle vanhemmalle vähän vaikeita, mutta pimppi ja pippeli ovat ruumiinosia, joiden nimi täytyy tietää siinä missä nenänkin.

Kiitos ymmärryksestä ja pahoittelut myöhäisestä kannanotosta.

* Tähän kysymykseen on olemassa täydellinen vastaus: "Se onkin niin pitkä juttu, että käydäänpä kirjastosta hakemassa Pikkurillin käsikirja ja luetaan se huomenna yhdessä."

14 kommenttia:

 1. Kannattaa kuunnella Kalevauva.fi:n kappale aiheesta, löytyy youtubesta ihan hakusanalla etupylly (Biisin virallinen nimi on Vakavissaan, etupyllystä)

  VastaaPoista
 2. Mun ensimmäinen mielikuva oli, että "etupylly" viittaa tissivakoon... Semmoisiin peppu- ja tissikuviin, joissa paljastetaan vähän vakoa ja muotoja muttei liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O_o En tiedä kuinka paljon tällä sanalla on muita merkityksiä mutta itse vältän käyttöä kaikissa tilanteissa.

   Poista
 3. Meikätäti muistaa, että pylly-sana ei aikanaan ollut ihan salonkikelpoinen. Sanottiin takamus tai takapuoli. No, tämä uusi termi olisi siis etutakapuoli - justiinsa!
  Mirja

  VastaaPoista
 4. Meillä tyttö kehitti itse ilmaisut etupylly ja takapylly. Meistä se oli ihanan loogista sananmuodostusta parivuotiaalta. Ja jäi kyllä ilmaisuna satunnaiseen käyttöön. Mutta puhutaan meillä ihan oikeillakin nimillä, tai miten virallinen se pimpukka lienee... Ehkä vähän yllätyin kun selvisi, että eihän se ole ollenkaan sallittua käyttää mokomia kiertoilmaisuja. ��

  VastaaPoista
 5. Mun liikan ope käski jo 80-luvulla pestä liikkatunnin jälkeen ainakin etupyllyn, takapyllyn ja kainalot. Naurettiin jo silloin sekä opelle että termille...

  VastaaPoista
 6. Puhutaanko tuossa pikkurillikirjassa yhdynnästä vai kohtaavatko siemenet mystisesti äidin mahassa? Meillä tämä mahaanjoutumisvaihe on ollut suurin ihmetyksen aihe, mutta monessa aihetta käsittelevässä kirjassa se sivuutetaan melkein täysin. Tytär ihmetteli muinoin saunassa isälleen, miten niin lörppänä pippeli voi muka mennä pimppiin! Miehelle täydet pisteet asian selittämisestä. Meillä ei siis olla salailtu asioita, eikä puhuttu lapsuuteni tapaan etupyllystä. Silti tuntuu, että kirja olisi hyvä asian tueksi. Onko suosituksia nyt jo 4. luokkalaiselle itse luettavaksi? -Kaisla

  VastaaPoista
 7. Pippelihän vois samalla logiikalla olla vaikka välijalka.

  VastaaPoista
 8. Olen siinä mielessä eri mieltä siitä että joku termi olisi parempi tai pahempi kuin toinen, kyllähän noita muutenkin on useita, ei kaikissa perheissä puhuta samoilla sanoilla. Meillä on aina ollut lapsilla (tytöillä) pylly ja peppu. Ymmärrän että muilta lapsilta opitaan näitä pimpsa-termejä, mutta sehän on vallan ok. Ei siinä mitään huonoa ole että on eri sanoja, kunhan lapsi tietää mistä puhutaan ja puheet ovat kasvatuksellisesti hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis takapuolesta puhuttaessa käytätte sanoja pylly ja peppu? Vai että pylly löytyy edestä ja peppu takaa? 0_o

   Poista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...