7.8.2017

Viisi syytä rakastaa ARKEA

Useampi viikko yhteistä aikaa jälkikasvun kanssa jättää jälkensä. Kun tänään tulin toimistolle, sanoimme kollegan kanssa huomenta yhtä aikaa. Välitön reaktioni oli huutaa "Smurffi! Oma lukko, noiduttu." Ja hykerrellä tyytyväisenä omasta näpsäkkyydestäni.Ei näin. On aika silittää kauluspaidat, laittaa kelloon herätys puoli kahdeksalta aamuyöstä ja syleillä arkea, sillä se tarkoittaa monia hienoja asioita ja elämänlaadun parantumista, monella tavalla.

1. Ruokahuolto helpottuu.

Neljä ateriaa päivässä. Neljä erikois-hiton-ateriaa päivässä. Yhdellä läjä allergioita, yksi haluaa annoksensa ilman värejä ja makuja, yksi yrittää noudattaa jonkinlaista FODMAPia ja yksi huutaa kasvisruokaa. Söimmekin todella paljon ulkona, joten olemme konkurssissa.  Arvostan ihan valtavasti sivistystoimen kasaamia lounaita ja välipaloja, tuntuu lomalta.

2. Liika vapaa-aika poistuu.

- Mihin mä voisin tänään mennä?
- Mene kouluun.

- Mulla ei oo mitään tekemistä.
- Tee läksyt.

3. Reissut on reissattu.

Koti vaihtuu taas basecampista kodiksi, jossa on tarjolla muutakin kuin homeista paahtoleipää. Lisäksi oma vapaa-aika ei tarkoita enää maanista pakpak-purkpurk-pyykpyyk-treeniä. Saa ihan hyvällä omatunnolla katsoa sohvalla yleisurheilua ja nauttia siitä, että hanasta tulee lämmintä vettä.

4. Unirytmi normalisoituu.

Perheen unirytmi keikahtaa viimeistään viimeisellä lomaviikolla kahdella tunnilla eteenpäin. Paluu normaaliin on tavallaan helpottavaa, sillä tuntuu hyvin erikoiselta vaatia kersaa menemään nukkumaan heti paikalla, koska minua väsyttää jo ihan perhanasti.

5. Rakkaus lisääntyy.

Perheenjäsenet ovat paljon rakkaampia, kun niitä ei tuijota joka sekunti. Ja jos kesälomasta selviää eroamatta, parisuhdekin on vakaalla pohjalla.

Eläköön arki, olen valmis!11 kommenttia:

 1. Täällä Suomemme Helsingissä huudetaan "Jinx".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä on liikkeellä eri muodoissa! Olen kuullut myös jostain keltainen auto -meiningeistä.

   Poista
 2. pakpak-purkpurk-pyykpyyk-treeni :) hyvin kirjoitettu.
  1,2,3,5 sopii täydellisesti.

  "kahden kilon siika, poika saunoo, dap" , poika 8 v. koko kesän meininki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kyllähän sitä tavallaan kaipaa jo vaihtelua. :DD

   Poista
 3. 6. Lapset tapaavat kavereitaan päivittäin ilman että vanhempien tarvitsee nähdä asian eteen mitään vaivaa. (Ja ne kaverit on kaupungissa!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ja kaverit ovat myös kotona, eli en enää "BUHUU, kukaan ei avannut kun menin pimpottamaan"!!

   Poista
 4. Joo vitoskohtaa odotellaan meillä... "Äiti! Toi ärsyttää muaaaaaa!" "no mites se nyt ärsyttää" "Se kattooo mua! Se katto mua taas!" "Enkä kattonu, äiti en kattonu!"
  Lasken kymmeneen ja menen terassille juomaan kahvini. Lapset olleet vähän liikaa kahdestaan :D

  VastaaPoista
 5. Lisäys: siis koko loman taistelu. Laita se pois (kännykkä), ei ole lupaa, lopeta. Niin katki tohon olen.

  VastaaPoista
 6. Niin totta ja vielä hauskasti kirjoitettu, kiitos tästäkin ��!

  VastaaPoista
 7. Oih ihana kirjoitus kiitos, tuollaistahan se on ilman mitään krumeluureja... Otankin tässä loppukuukaudeksi asenteen "rakastan arkea"

  VastaaPoista
 8. No ihan samaa mieltä =) 5 viikkoa perhelomailua oli oikein mukavaa ja samalla ihan tarpeeksi :D Oikeasti meillä ei edes mennä vielä kouluun, vaan päiväkotiin + kotihoitoon...silti arjen rutiinit ovat oikein tervetulleita, erityisesti juurikin tuo ruokajuttu, kun kaksi perheenjäsentämme hoitavat lounaansa muualla. Iltaisin ja viikonloppuisin sitten tykätään toisistamme oikein paljon!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...